Bungalov 5+1 zhodnocení projektu

Ahoj,prosím o připomínky k návrhům bungalovu z hlediska uspořádání místností,využití prostoru. Na V straně je plot s tújemi,proto tam nechceme pokoje. Dětské pokoje potřebujeme 3 odděleně od ložnice. Krb se zadním přikládáním z technické místnosti. Chceme se vejít do 150 m. 1, návrh - půdorys 1350X1100 m,příliš členitý,hodně dveří 2. návrh - půdorys 1500X1000, lepší uspořádání 3. návrh - oproti předchozímu návrhu zmenšená šatna umístěná místo špajzu Děkuji za jakkýkoli postřeh,připomínku
Odpovědět
Fotky jsou uloženy v opačném pořadí - 1. návrh - dole,2 - uprostřed,3 - nahoře
Odpovědět
Profilova fotka
Při prvním pohledu vidím, že je to hrozně malinký. Kolik mají ty koupelny? 1,7x1,7m (podle vstupních dveří)? To je horší jak v paneláku. Pokojíky v některých návrzích taky nemají víc jak 10m2. Trochu se obávám, že 3 pokoje, ložnice, šatna, špajz, 2 koupelny a TM se prostě do 150m2 bungalovu nacpat nedá. Pokud potřebujete tolik pokojů, žeňte to do patra.
Odpovědět
@bblanca Ten nahoře mi příjde nelepší, jen WC je dost daleko od pokojů a ještě v zádveří, dala bych všechna okna do pokojů na Z stranu-ne na sever, okno v ložnici i přes tůje bych dala na V. Zádveří je hodně malé, to bych raději oželela 1WC a přidala ho do koupelny, TM taky hodně malá, ale záleží, co všehcno v ní budete mít a jaké další úložné prostory plánujete. Ještě připomínka, zastavěná plocha je všetně přesahů, terasy....takže takto se do 150m nevejdete a upřímně nechápu tu honbu za ohláškou-papírově je to stejné, navíc musíte obíhat sousedy a povolení trvá jen o měsíc méně a ten čas člověk stejně většinou někdo probendí, ani neví jak, a pak se uchyluje pro pár centimetrů ke kompromisům.
Odpovědět
Do patra nechceme kvůli schodů,koupelny nám stačí malé , u naší ložnice jen sprchový kout,umyvadlo,nějaká skříňka, u dětí s vanou. 1 záchod chceme se vchodem ze zádveří atˇděti nenanosí bláto ze zahrady dovnitř.Od jara do podzimu trávíme většinu času venku. Do technické místnosti přijde bojler,pračka,tu bychom zvětšit mohli. Pokojíky jsou do 10 metrů,přesné rozměry teď nevím,.Chtěli jsme je trochu zvětšit,ale máme obavy z navýšení ceny pokud bychom zvětšili půdorys např. na 160 m.
Odpovědět
Mě se to líbí. Jen okno v ložnici já bych chtěl na východ. Jestli tam je soused, tak nějaké s úzké podlouhlé výš položené, to sluníčko ráno bych chtěl v ložnici mít. Pokud je zahrada na jih, tak okno v pokojíku na JZ bych dal na jih a okno v pokojíku SZ bych dal na západ, tedy jestli není blízko soused. Koupelny mě by stačily, já mám v plánu jednu s koutem, ta má 1,8x2,4 a jednu s vanou se zástěnou a ta bude 1.85x2,45, ale v každé bude ještě WC. My se tam chodíme jen mejt. Mezi kuchyní a obývákem udělat u linky poloostrůveček s vyšším pultíkem, nebude tak vidět tolik na věci na lince. Podle "typu" dětí (pohlaví, stáří) bych já třeba dva pokojíky spojil a dal je společně do jednoho většího.
Odpovědět
Profilova fotka
Wc v zádveří bych nechala, ale to druhé bych spojila s koupelnou. Okna mě přijdou hrozně malá.
Odpovědět
my budeme stavět bungalov 11 m x 16 m koukněte do alba,šlo by to zmenšit na 11 m x 15 m ,původně jsme také chtěli do 150m ,ale při tomto počtu pokojích,to je docela nereálné a nebo spíše nepraktické .
Odpovědět
Možná by bylo rozumnější se obrátit na projektanta, ne? Než to takhle mastit. Přece jen je to obrovská investice a snažit se ušetřit za projekt tím, že si studii udělám sám, je šetření na hodně špatném místě.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?