Bungalov 5+kk

Profilova fotka
ahoj, chtěl bych se zeptat co říkáte na mnou navržené uspořádání bungalovu s dispozicí 5kk. Děkuji za rady a tipy na úpravy. Popis: 1 zádvěří, 2 samostatné wc, 3 koupelna, 4 pracovna (pokoj pro hosty), 5 špajz, 6 obývací pokoj s kuchyňským koutem, 7 technická místnost, 8 ložnice, 9 šatna k ložnici, 10 a 11 dětský pokoj, 12 garáž, 13 chodba.
Odpovědět
Do spajzu bych radeji mel vstup z kuchyne, tak abych z obyvaku necucel na dvere a nebo kdyz tam nekdo pujde,aby tahal veci do obyvaku, misto do kuchyne. Jinak asi to bude sakra velky bungalov. 🙂
Odpovědět
Ahoj, Dobrý by bylo přidat světové strany a měřítko.
Odpovědět
Mně se to moc líbí! Nemáte tam sice měřítko, ale nezdá se mi, že by to byl nějaký extra obří bungalov 🙂 Se špajzkou bych neměla problém, jak tady někdo psal, možná bych jen zmenšila a zkrátila technickou místnost, zdá se mi porovnání třeba s ložnicí moc velká 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@guteman o dveřích do spajzu jsem taky přemýšlel že bych je dal hned na roh kuchyně a o trochu zmenšil kuchyň což by asi nebyl problém
Odpovědět
Profilova fotka
@luciekrat když sem to kreslil tak jsem počítal že jeden čtvereček je 0,5x05 metru. Vstup bude z jihozápadu. Technickou místnost jsem kreslil záměrně větší protože chci mít krb se zadním přikládáním a i nějaké to místo na trochu dřeva ať nemusím pořád běhat ven.
Odpovědět
Profilova fotka
@jt8 vstup bude z jihozápadu a měřítko jsem použil jeden čtvereček je 0,5x0,5 metru
Odpovědět
Profilova fotka
Mne by se vstup do spajzu taky líbil z kuchyně a kuchyň bych udělala II (zlute) než ty rohy, které se špatně vymýšlí, špatně využívají, jsou tam spoje desek... navíc, co byste měli v tom místě před pultem jak tam mám tu červenou šipku? Zádveří je na mě dost chodbovite a ta WC... chcete ho jako přístupné zvenku? Nebo tam je jen kvůli okénku? Dala bych ho na druhý konec zadveri a přístupné z chodby, ne že špinavé rohožky, i za cenu toho, že bude bez okna. Stejně i šatnu bych dala přístupnou z chodby, přijde mi to zbytečné v ložnici. Chodí se do šatny celkem často a proč tam chodit pokaždé přes ložnici? I ráno když jeden vstává jinak, bude druhého méně rušit...
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz ta kuchyň byl jen takový nástřel ale chtěli bychom u kuchyně bar a aspoň 2 barové židle.. WC by bylo přístupné že zádveří a je tam hlavně kvůli oknu.. a že když budeme celý den venku na zahradě aby jsme nemusel přes půl baráku.. jinak bude druhý záchod v koupelně.. o té šatně určitě ještě popřemýšlíme, to je dobry návrh
Odpovědět
Profilova fotka
@smrz_honza ten bar můžete mít u kratší strany taky. Máme to tak taky. Teda bez židlí, ale prostě vysoký bar, aby nebylo do kuchyne videt a hlavně hornina, je další pracovní-odkládací plocha a je to super třeba u pečení cukroví, plechy nahoru a dole spousta místa na desce. A nebudete kvůli wc naopak obíhat celý dům venkem? My tohle vyřešili tak, že máme koupelnu směrem na terasu a když se sedí a pracuje venku, máme otevřeno do koupelny a je to k WC jen krok z terasy. Druhé WC máme zase blízko obýváku. Bez okna a ničemu to neva. Ale rozumím. Tu šatnu zvažte, taky ji máme před ložnicí a z chodby, ale průchozí do ložnice.
Odpovědět
Profilova fotka
@smrz_honza ale to zádveří je fakt malé, je to jen 150cm, tam dáte tak věšák, ale žádnou skříňku. I vchodove dveře máte zakreslene... strašně malé. Vsechny dveře... mate je tedy podle meritka 50... To WC 150 je taky málo, rozhodně na to, aby se tam otviraly ještě dveře dovnitř. To budete muset taky ještě doupravit .
Odpovědět
@smrz_honza Ahoj, tak mi to přijde neproporční, koukni jak velkou máš šatnu v ložnici v porovnání s koupelnou. Já bych třeba posunul záchod na sever, do vzniklého místa po záchodu bych v koupelně napasoval sprcháč. Šatna v ložnici je dobrá, hlavně pokud máš manželku s bambilioném svetříků, tričíček, kabelek... Otázka ohledně spíže, jestli ji nepřidat do technické abys zvětšil prostor pro kuchyni a mohl mít ostrůvek nebo bar pult. Taky bych se zamyslel nad chodbou, jelikož předpokládám plné dveře do koupelny, i ložnic/pokojů tak bys tam mohl mít tmu - světlovod?
Odpovědět
Profilova fotka
Spíž máme v projektu taky stejně i dveře, jen se z obývaků nebudeme na ně koukat, jelikož máme obývak jinde. Vchod do šatny se mi líbí tak jak to máte z ložnice. Proč dávat zase zbytečně dveře do chodby. Už tak tam máte troje dveře blízko u sebe.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Technická místnost u ložnice - zvažte, jestli z ní nebude pronikat hluk. Vypadá docela dost velká oproti jiným pokojům. Pracovna je stejně velká jako špajz? To tam dáte tak pracovní stůl, polici a nic víc. Rozhodně vám tam nevejde postel pro hosty. V garáži plánujete parkovat auto nebo ji mít jako odkládací prostor? Jako odkládací prostor mi totiž přijde moc luxusní ji stavět jako součást domu. WC u vchodových dveří má sestra v domečku, v zimě nemožné tam projít bez toho, abych si nezašpinila ponožky. Papuče u nás nevedeme 🙂 Líbí se mi kuchyň, jak to navrhla @andik.cz, v té části, kde má červenou šipku, bych dala dveře na terasu. Ještě je to třeba pořádně promyslet, zatím nic moc. A jednoznačně bych tam umístila taky nábytek, aby jste měli představu o prostorovém využití, dá se to udělat i na čtverečkový papír, nábytek si taky vystřihnout podle reálných rozměrů a zkoušet. Já jsem takovým způsobem přišla na to, že rozkládací gauč se nám do pracovny opravdu nevejde.
Odpovědět
Profilova fotka
Obecně k uspořádání- vstup máte zbytečně daleko od denní části a naopak přímo u klidové části. Uspořádala bych to jinak i přesto, kde máte garáž. Vstup do spíže se dnes hezky řeší tak, že se udělají skryté dveře ve vestavných skříních - určitě to tu najdete v sekci Inspirace. Doporučuji z vlastní zkušenosti oddělit obytnou část dveřmi, pokud si to pohlidate vejdou se zašupovací a mohou být zavřené jen dle potřeby (my využíváme hlavně večer nebo při online výuce 😀).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?