Bungalov 5+kk pudorys

Jake jsou vaše názory na pudorys, vstup je zo severu. Dekuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Neupraveny, rozhadzany, nepremysleny. Vymenit kupelnu a vstup - vstup pri garazi. Dve trciace stolicky z kuchyne? Malo miesta pri stole Nevyuzity priestor v obyvacke Varna doska ma byt v rohu? V tej spodnej L izbe sa da pohybovat? Ani nechcem odpovede na tie vety s otaznikmi ale na podoryse si dam aspon zalezat ked chcem komentare a neodpovedam stylom « To sa potom upravi.... zaujima ma len dispozicia. » tiez nabytok treba uz kreslit v mierke.
Odpovědět
Je to velmi spatny pudorys, velmi mnoho chyb. Kdyz zacnu...tak vstoupite do zadveri a narazite na stenu v chodbe, moc chodeb, chaoz v rozlozeni mistnostech, divne rozmery mistnosti, velmi mnoho mrtveho prostoru... ta loznice uprostred baraku ... Vyhodit a udelat znovu.
Odpovědět
@betty80 kdyz se na to clovek zadiva dele,dava to smysl. Jen bych teda fakt udela vstup a zadveri misto koupelny,behat napr s nakupem za roh domu je nesikovne a bude vas go prudit. Varnou desku mam uz 15 let takto podobne v rohu a NO PROBLEM.
Odpovědět
@catle pozemok je uz ohradený a bránička je práve oproti vstupu, garáž je vysunutá dopredu schválne, pretože chcem mat v kupelni okno. Plus ešte prístrešok pre druhé auto pred garáž. Vstup je aj z garáže do technickej takže s nakupom nebudem behat za roh.
Odpovědět
@cital ja tam vidim iba jednú chodbu...neviem si predstavit dom bez chodieb jedine také tie staré čo sa prechádzalo z jednej izby priamo do druhej čiže průchozí a to ja rozhodne nechcem. Tu detskú izbu mám dat niekde mimo barák ked v strede sa nehodí?Ono to chcie vziat v podtaz aj svetove strany...A divné rozmery? Aké su podla vás normalne rozmery? 🙂
Odpovědět
@lenkito10 neviem kde odpovedám štýlom, že sa to potom opraví, čakám skôr normálne odpovede a nie riešit sporák ci miesto u stola 🙄, L miestnost je pracovna, takze stolík a stolička stačí, tancovat sa tam nebude. V obývačke chcem mat miesta, tam sa trávi najviac času. Vstup s kupelnou sa menit nebude, bránička je oproti vstupu.
Odpovědět
Profilova fotka
Zajímalo by mě, proč chce znát autorka názory, když všechny ve finále smete ze stolu a zdůvodní si, že to má dobře. Pokud jste sama spokojená, což dle vašich odpovědí zjevně jste, tak se na názor neptejte. 😉
Odpovědět
@betty80 tak potom směle do díla. Rozhodně je dobré,že víte proč co jak máte,jen pak nechápu žádat o názory an foru nebo to je dnes taky součástí staveb.povolení? 😄 Poprvé zde čtu slovo bránička,to mě teda fakt dost irituje,proč ne normálně a česky prostě branka 😉
Odpovědět
@catle může se ptát na názory, ale když ji někdo odpoví negativně a nesouhlasís tím, tak má právo odpovědět a vysvětlit, proč to v půdorysu takto má. Nebo nemá odpovídat na to, s čím nesouhlasí?
Odpovědět
@betty80 nezlobte se, vystudovala jsem stavarnu, architekturu a pak jsem pracovala jako interier.architekt. Tak bych rekla, ze o tom něco vim. Vidim tam spoustu chyb, ale v konecnem dusledku je to vas dum, vase investice... 😉
Odpovědět
@betty80 Úplně nejtragičtější mi připadá, kolik místa a důstojnýho prostoru se tady dostalo tomu jídelnímu stolu. Tam se bude teda "pěkně" sedět.
Odpovědět
@cital a tu štafetku jste si architektovala sama? protože to je teda echt hnus 😄
Odpovědět
Článek se načítá
@iveta_89 vsak co se libi vam, nemusi se libit me. Je to subjektivni. Me se nelibi 95% domu co se v dnesni dobe stavi... nikomu, ale nepisu, ze je to hnus. Muj dum je navrzen s ohledem na SV strany, ochranne pasma, ... a především je dispozicne spravne.
Odpovědět
Mně by nejvíc ze všeho vadil ten stůl v kuchyni. To už bych ho raději přesunula do obýváku a udělat si pěkný velký stůl, kolem kterého se v pohodě nají i více lidí. Od židlí budete mít otřískané stěny a těm, kdo bude sedět vzadu u stěny, se tam velmi nepohodlně poleze. Špajz nevím, jakou má šířku, ale rodiče mají něco podobného - dlouhou úzkou nudli - a je to nepohodlné tam něco hledat nebo něco většího vytahovat z police a vyjít s tím ven.
Odpovědět
@cital Mně se váš dům líbí, i když půdorys tam není. Z toho, co tam je, mi to přijde moc fajn 🙂
Odpovědět
@bayt velmi dekuji. Treba ho tam nekdy vlozim. Ja jsem nadsena z tvych inspiraci. Fakt bomba.
Odpovědět
@cital Děkuji 😄
Odpovědět
Až na ten jídelní stůl, který je průšvih, se mi to líbí. Chodba bude úzká, dlouhá, ale třeba to zachráníte osvětlením a druhem dlažby.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych zrušila stolování v kuchyni a prostor propojila s obývákem. V případě, že chcete oddělenou kuchyni a obývací pokoj, tak bych dala samostatný vstup z chodby jak do kuchyně, tak do obýváku, obývák a kuchyň oddělila posuvnými prosklenými dveřmi a v kuchni bych dala jenom malé posezení pro 2 lidi. Špajz bych buď zrušila úplně, nebo bych jej řešila v prostoru současného stolu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadlo udělat vstup z prostoru, kde je teď koupelna (před garáží), wc, koupelny apod přesunout na místo stávajícího pokoje vedle obýváku a pokoj přesunout dopředu. Ale to netuším, jak máte dům orientovaný vůči světovým stranám.
Odpovědět
@iveta_89 Teda napsat nekomu, ze jeho dum je echt hnus, to uz chce hodne zvlastni naturu. Ale internetove forum snese vsechno 😒 Mne se take nelibi vetsina pudorysu, ktere si lide zkopiruji ze stranek typovych domu, udelaji dve tri zmeny, ktere ty dispozice vetsinou znehodnoti a pak si mnou ruce jak "usetrili" na studii, kdyz to dali rovnou nakreslit projektantovi. Ale je to kazdeho dum, on v nem bude zit, tak proc bych mu tu radost mel kazit, ze ano 😉 Krome toho je videt, ze nad tim domem nekdo premyslel, udelal si jej podle sveho a pro sebe. Nektere veci jsou na me trochu moc, treba ta barevna podlaha. Ale celkove se mi ten koncept moc libi.
Odpovědět
@emko4 tak zase na druhou stranu architektura která vyvolává ať už negativní nebo pozitivní emoce je vlastně architektura která splnila svůj úkol, takže echt hnus je vlastně na takový desátý někdy dvacátý šestý pohled vlastně super 😄 Nicméně po zveřejnění půdorysu @cital se musím smát jejím připomínkám k půdorysu výše, naštěstí @betty80 to může zmuchlat a vymyslet znovu, ale @cital nezbývá než to zbourat a postavit znovu 😄 .... ale to si dělám srandu, bydlet se dá ve všem, člověk si zvykne, zabordelí to apod
Odpovědět
@iveta_89 Samozrejme ne vsechny novinky a odvaznejsi pociny jsou prijimany s ovacemi. I eiffelovku chteli puvodne rozebrat. Ale zajimalo by me co zase tak strasneho na tom pudorysu vidite, ze by se to melo bourat. Snad az na tu dlouhou chodbu mi to prijde celkem logicky rozmistene (vetsi zadveri, klidova zona, dostupne wc i koupelna odkudkoliv, kuchyne prostorna, obyvak take sedi dobre, prostor tam take je, atd..). A to tedy ta chodba i na fotkach uz realizovanych nevypada nijak spatne nebo hrozne.
Odpovědět
@iveta_89 Taky by me zajimalo a. v cem bydlite a b. co tak katastrofalniho na domu cital je, ze pouzivate tak silny slova. Nevim akorat, jak velke je to zadveri a zda se mi netradicni vstup do garaze z obyvaku. Ale to neni nic, co by negativne ovlivnilo bydleni. Zda se mi to fajn.
Odpovědět
@emko4 @bayt tak k architektuře zvenku se mi nelíbí, ale zase jak píšu nakonec proč ne, jak je objekt rozdělen, vznikají dvě sedlovky každá jiný sklon a přitom jedna výška okapu, ten detail štítu jak se to sbíhá do jednoho místa je strašnej... ještě k tomu bude přilepená ta garáž?? to proboha snad NE, to bude nějaká zimní zahrada nebo ne? severní strana bez oken... podle mě v tom OP bude nepříjemno, třeba jen pásové okno se udělat mohlo. Zádveří je mini, tohle fakt ne, nikdy... pak se musím smát že ze zádveří se narazí na stěnu, přitom to k výše půdorysu bylo připomínkováno? Připomínka rozměr místností? jako tady je koupelna nudle kde dveřma sejmu stojícího u umyvadla, bez vany když mají děti? ten samostatný pokoj nejde dát k posteli ani stolek, dveře u hlavy... do ložnice přes pracovnu? může být i šatna ok, bez TM asi OK, nábytek samozřejmě nemusí být finální rozmístění, ale přece by interiérová architekta měla znát základy jako například sedačka otočená zády ke vstupu není moc příjemná... @bayt jinak bydlíme v činžáku, dům stavět teprve budeme
Odpovědět
@iveta_89 Popravde nechapu, proc by nutne musela mit vanu, to snad uz jako matka sama dokaze zvazit, zda ji pouzivaji. V podstate nic z techto vytek mi neprijde problem, treba nocni stolek muze byt odkladaci za hlavou, zadveri teda nevim, jak je velke. Pravda je, ze s temi okny me taky napadlo, ze mohlo byt i na S. Ale porovnavat to s pudorysem vyse je podle me proste mimo. Tam se resi otazky soukromi a toho, zda se vubec clovek posadi k jidelnimu stolu. U cital resite, kam se da nocni stolek.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 tak mě se teda půdorys @cital velmi líbí, naprosto jednoduše poskládané, žádné bludiště, vše účelně a prakticky rozložené. Naopak půdorys zadavatelky mi přijde teda dost špatný, ale je to můj názor, nikomu ho nevnucuji. Na to, že dům je velký, tak teda komfort třeba v jídelně a obýváku je na bodu mrazu. Jak je umístěn stůl, tak to vypadá, že se jim ani nepodaří odsunout židle, aby se tam pohodlně vlezli. Na mě je to strašné bludiště, rozházené pokoje všude, kde se vlezly a pak tam někde vyšel prostor na obývák s kuchyní, tak se to tam prostě nacpalo, tak to na mě působí.... 😒
Odpovědět
@bayt pro mě za mě ať nemá ani sprcháč 😄 jen teda mi příjde barák bez vany totální zhovadilost, děti mají rádi čvachtat se ve vaně a sama píše že jich bude víc, tak asi bude i mrňous?
Odpovědět
@iveta_89 To snad zalezi na nich ne? Ja mimino koupala ve vanicce a ted uz se syn taky radsi sprchuje a nebo radi v bazenu...
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 obě moje děti se raději sprchují, mají teda 10 a 13 let, ale sprcha jim vyhovuje víc už 3 roky co bydlíme. V bytě byla jen vana, tak na výběr nebylo.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?