Bungalov 5kk - zastavěno 130m2 - co byste změnili?

Profilova fotka
Zdravím všechny :-) Budeme stavět bungalov a potřebujeme se kvůli zastavěnosti vejít cca do 130m2. Zatím máme tento půdorys. Velmi bych ocenila vaše připomínky, názory a kritiku. Díky, Pavlína.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@pavlie Mně tam např. chybí zádveří, nedovedu si to představit v zimě, kdy je u dveří našlapáno a chodí se tudy do pokoje :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lulii Jo, to je určitě dobrý námět. Je to náš návrh a ještě první verze, tak sbírám nápady, co změnit a zakomponovat. Díky :-)
Odpovědět
Určitě zádveří. Jen škoda, že i v koupelně není okno. :/
Odpovědět
Profilova fotka
Tak, tak, zádveří. Dlouhá cesta z ložnice do koupelny a na záchod, nebavilo by mě obíhat obývák s kuchyní. Technická vedle ložnice taky není úplně nejlepší, co hluk?
Odpovědět
Určitě zádveří a ložnice u kuchyně a technické také není úplně ok.
Odpovědět
Profilova fotka
Dlouhá cesta na záchod mě teda taky štve, akorát si s tím nevím rady. Ložnice u technické asi nevadí, nic hlučného tam nebude (pračku v noci pouštět nebudu) a u kuchyně mě taky nenapadá, proč by to mělo vadit. Kvůli lednici? Jinak díky všem za tipy!
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie Máte kotel nebo něco podobného? Občas je slyšet. Technickou bych dala ke vchodu, koupelnu k obýváku. A můžete si udělat vchod z ložnice přímo do koupelny. Chce to ještě trochu popřemýšlet, jsou tam i dost roztahané trubky po celém domě (voda)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě okno v koupelně, kvůli vlhkosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Jasně, chápu tu logiku, ale protože si domů tahám klienty, u vchodu musí být pracovna a malý záchod právě pro ně (nechci je brát přes celý dům. Kotel bude elektrický, tak si myslím, že ten není moc hlučný. Technickou jsme měli mezi kuchyní a koupelnou právě kvůli trubkám a rychlosti ohřevu vody v obou těchto zásadních místnostech, ale přemýšlíme, že to přehodíme, právě kvůli zmiňované dlouhé cestě na záchod, ale i tak to bude daleko. ¨ Jak široká myslíte, že má být chodba?
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie V tom případě bych posunula pokoje tak, abyste si mohli udělat alespoň malé zádveří, kde bude jen ten záchod a vchod do pracovny. A "byt" bude začínat až za dalšími dveřmi. Protože pokud máte vchod od dětského pokoje přímo naproti pracovně a zchodu, kde budou chodit klienti, stejně to není oddělené.
Odpovědět
@pavlie No já třeba vstávám dřív než manžel a určitě dělám pěkný randál, když vařím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@citun Chachá, tak to já dřív nevstávám, takže to by mělo být v klidu :D
Odpovědět
Článek se načítá
@pavlie :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie ahoj pavlie , koukni na http://www.ardprojekt.sk/ maji dobre vymyslene baracky, nechali jsme se inspirovat a nakonec ale kreslili sami :-) pisu jen negativa z meho pohledu - koupelna bez okna, technicka vedle loznice a obyvaku, chybi mi zadveri a spajz neboj, jeste 10 x prekreslite a bude to OK :-) nakrelete si tam i nabytek - kuchyn, obyvak, jidelni stul, sedacka, .... prijde mi to maly vzhledem ke dverim na zahradu, kterych se mi tam zda az moc. rad poradim, pokud budes chtit. taky jsme dost veci zmenili, jine udelali, az pri realizaci, vzdy se s tim da trochu hybat pri vystavbe - hlavne vnitrni pricky
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Díky za rady, něco jsem si z toho vzala :-) Ale třeba špajz nechci. V čem myslíte, že vadí technická u ložnice? Vždyť tam nic hučet nebude... Jinak nabytek by se vejít měl, u obýváku máme udělanou i vizualizaci. Přikládám další návrh, i když jen tak načrtlý narychlo :-) Podle vašich rad jsem zatím jen vymyslela koupelnu s oknem a o trochu zvětšila dětské pokoje a obývák.
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie rado se stalo :-) proc ne spajz? my ho budeme vyuzivat na drobne zasoby ovoce, zelenina, mliko, zavareniny, bude tam urcite nizsi teplota nez v potravinove skrini. ale samozrejme Vas do toho netlacim :-) Stejne mi chybi zadveri , krtere se da zavrit a nepujde Vam zima od vchodovych dveri do celeho baraku. Navic do koupelny chodit az ke vstupnim dverim se mi nezda prakticke. A jeste jsme chteli zastreseny vstup do baracku - nejdriv mel byt uprostred domu a nakonec jsme si pohrali a je na rohu a se sloupem to bude peknby V technicke nebude kotel? A bacha na rozmery, az to prekreslite z kostickovaneho papiru vcetne tloustky zdi, tak se to hodne zmeni :-) Pavlie, kdyz bys chtela, tak muzu pro inspiraci poslat nas pudorys na email (zenevan@centrum.cz) , kdyztak napiste. tech 130 m2 je zastavena plocha nebo pudorys? protoze nektere stavebni urady pocitaji zastavenou plochu vcetne presahu strechy - proste tam, kam neprsi a ta je celkem dost metru.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva My jsme prostě fakt omezení zastavěnou plochou, zastavit můžeme těch 130, náš stavební úřad počítá zpevněné plochy, ne střechu, což je fajn. Předsadit zastřešený vstup nejde, protože by se musel posunout cely dum do zahrady a to by nam zbytecne sezralo dalsi metr zahrady, ktera je uz tak dost mala. Vstup do koupelny by nebyl od dveří, ale na tom druhém konci, ale spíš mi takhle příjde koupelna malá. Přikládám další návrh :) Když se to překreslí, určitě se to trochu změní, proto tam máme trochu rezervu v te zastavěnosti pro jistotu :) Půdorys uvítám, díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
a tvuj email je jaky? jakou strechu budete mit?
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlie co tohle? http://www.ardprojekt.sk/dom.php?id=6... garaz zamenit za pokoj?
Odpovědět
Uvádíte že můžete mít 130m2 ale vaše nákresy jsou menší je to tak? @pavlie
Odpovědět
Profilova fotka
V tom poslední pořád není to zádveří.. dveře jsou až u obýváku, ale koupelna a pokoje jdou do chodby, kde bude chladno. Oddělení pracovny a klientů taky žádné. Ty dva záchody vedle sebe moc nechápu. Asi bych fakt vzala čistý papír a namalovala něco úplně jiného ;-) Jinak mám dojem, že ten plánek je tak cca 105m, ne 130m ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, 130 se zdmi, tady počítám jen s vnitřkem, to znamená cca pul metru minimálně na každou stranu. @slabici Jestli myslíš zádveří ve smyslu oddělené předsíňky jakoby vystrčené z domu, to mít nemůžeme, jak jsem psala výše. Pracovna a klienti jsou oddělení jen tím, že mi nebudou chodit přes dům, pak tam mám v plánu udělat takovou zašupovací zástěnu. Dva záchody jsou proto, že jeden je z ložnice a druhý z chodby. Plánek je menší kvůli zdem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Díky, ale to se mi nelíbí kvůli prosvětlenosti obýváku. Máme obývák na jih a chci toho využít a ještě to mít do toho L, kde pak v tom "výkusu" bude nějaké posezení.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva Střechu budeme mít dvě nízké pultové proti sobě, něco takového:
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím.. klient bude na záchodě a začnou se mu tam dobývat děti, protože přes ložnici na druhý asi nepůjdou ;-) Vyjdu v ručníku z koupelny a vrazím do klienta, co půjde ze záchodu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Záchod bude ještě v koupelně, asi budeme záchodové království nebo nevim :D Ale vychází mi to tak - jeden v koupelně pro všechny, jeden z ložnice jen pro nás a jeden u pracovny. Já prostě pořád nechápu to zádveří nebo co tím všichni myslíte. Nějak takhle oddělené?
Odpovědět
@pavlie Pošlete mi prosím email zašlu vám tam jen rychlý náčrtek. nejde mi to sem vložit.
Odpovědět
Profilova fotka
@maagda Díky moc! A také děkuji všem ostatním, kteří mi věnují svůj čas, fakt si toho vážím a už jsem z toho leccos použila - okno do koupelny, teď si lámu hlavu se zádveřím :-)
Odpovědět
Když mi pošlete ten email tak si myslím že tohle řešení jste vůbec nezkoušela co mám já.A myslím si že by to bylo to nejlepší možné i když ne určitě teď zrovna dokonalé.
Odpovědět
Profilova fotka
to je pekny, neco podobnyho ma soused naproti. jen obec pry drzkovala, ze se to tam nehodi, ale nakonec mu to povolili okna na jih - to vam v lete nezavidim... :-) zvazte to jeste my to nechteli a navic vzhledem k pozemku by byl obyvak do ulice, takze nam to vyslo dle nasich predstav.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?