Bungalov dispozice, poradíte?

Zdravím, budeme moc rádi, když nám napíšete názor na následující projekt. Jsme až na drobné detaily (v dispozicích), které budeme chtít upravit, s projektem spokojeni, ale jak se říká, tak vždy jde něco vylepšit ;-). Více lidí, více nápadů. Omezení: + zastavěná plocha max 220m2 (dle SÚ) - plochou jsme již na limitu a jediná možnost změny dispozic je odebrání garáže nebo pracovny + parcela cca 1400m2 + orientace vstupu JV + zahrada orientovaná doleva + dům umístěn v pravé dolní části pozdemku - není možné změnit + omezení velikosti zastavěné plochy Informace: + chtěli jsme pracovnu mimo (pracuji často v noci a telefonování může rušit zbytek rodiny) + dvojgaráž + čtyřčlenná rodina (do budoucna) Co byste změnili, poradili? Děkujeme
Odpovědět
Osobně by mi vadilo, že do pokojů a ložnice se jde přes kuchyň. Pokud budete sedět v kuchyni u stolu, někdo bude vařit, tak mi už nezbývá moc místa na projití do obýváku. 53m2 je velká plocha - zkusila bych spíše rozmístit jinak. Pokud to jde, tak bych prohodila i kuchyň s obývákem - pokud přijde návštěva, tak musí projít kuchyní, aby se dostala do obýváku a může spatřit i nepořádek z vaření. A naposled by mi chybělo okýnko na WC :)
Odpovědět
a chcete jen bungalov?
Odpovědět
Zatím je v plánu jen bungalov i kvůli přístupnosti + chceme požádat o vyjímku a navýšit trochu plochu
Odpovědět
Hanach09: děkujeme, tu kuchyň se spíškou máme ještě v řešení
Odpovědět
Profilova fotka
Ten nápad z prohozením obýváku se mi celkem zamlouvá.Jinak se mi Váš projekt líbí. Jediné co mě napadá je, že já osobně bych chtěla postel v ložnici spíše otočit, tak abych viděla, když by někdo přišel dveřmi. Je to ale spíš o pocitu, já bych se tak cítila bezpečněji. Tím pádem i okno by muselo směřovat směrem k terase. V koupelně bych možná prohodila vanu s umyvadlama. K umyvadlu půjde po toaletě každý člen domácnosti např. 4x denně, takže by to měl hned za dveřmi. Pokud by se Vám podařilo navýšit plochu anebo jinde prostor ubrat, dala bych třeba více prostoru za garáž na kola, sekačku apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych dala chodbu na stranu vstupu (tak aby pokoje měli vstup do zahrady) a navíc by šlo chodit do ložnice chodbou, mimo obývák....
Odpovědět
@petrikcz1 Me se to libi moc. Vstup pres obyvak mi v tomto pripade nevadi, pruchod takto nebude nikoho rusit. Obyvak bych nechala tam, kde je prave kvuli klidu a soukromi. Neporadek v kuchyni bych neresila. Kdyz se vari, tak to bez trochy neporadku neumi nikdo a kazdy normalni clovek to chape a toleruje. Me by vadil jidelni stul takto umisteny- trochu prekazi a snazila bych se sedacku otocit smerem ke kuchyni- abych nekoukala na hosty zezadu kdyz budu neco chystat v kuchyni.Pristup z garaze pres technickou je super.
Odpovědět
tzbprojekce: Děkujeme za názor! Zase jsme to chtěli orientovat ke světovým stranám. Sever je vpravo nahoře. Pokoje s oknama do zahrady si myslíme budou hodně prěteplené a to jsme nechtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře do pokojíčků mi nesedí, hlavně do toho většího (postel bych preferovala tak, aby se dveře otevíraly k ní a jakoby ji schovaly). Kde budou mít děti postele a psací stoly? Nezkomplikují takto umístěné dveře rozmístění? Zkuste si to tam hodit, třeba to vyjde, ale mně se to takhle nezdá. Jídelní stůl asi bude mít málo místa. Zkuste to okótovat a doma si zkuste vytvořit takový prostor kolem stolu a uvidíte. Hrubým výpočtem mi to vychází 550 - 60 (linka) - 80? (ostrůvek) - 100-120 mezera = 240-260 cm. Máme doma stůl v prostoru 270cm a je to tak tak a procházet se okolo teda moc nedá. Na druhém WC nemáte umyvadlo, budete tedy chodit do koupelny, souhlasím s příspěvkem nahoře a prohodila bych vanu a umyvadla, nebo přidala umývátko na záchod.
Odpovědět
bamak: Děkujeme. Máme v hlavě ještě jeden návrh, takže až jej hodíme na "papír", tak bychom poslali ke konzultaci. nobondgirl: Dveře a dispozice jsme zatím vůbec neřešili, stejně tak linku, její velikost, umyvadlo na WC apod. Máme na to ještě cca půl roka než se všechno dořeší a vyřídí, tak uvídíme postupně 8-).
Odpovědět
Profilova fotka
@petrikcz1 Ok, nepsal jsi, v jaké jste fázi, jen že jste s projektem spokojeni. Jakmile se projekt zadá firmě, tak jsou změny náročnější na koordinaci, tak si to jen ohlídej ;-) Co je psáno, to je dáno a případné chyby se líp reklamují.
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě zmíním jednu věc, a to jsou ty zbytečné výklenky u garáže. Jeden vpředu domu (asi kvůli stříšce nad vchodem?) ok, ale pak je tam ten za garáží u kuchyně. Co to zkusit zarovnat? Samozřejmě by bylo potřeba si trochu pohrát s dispozicí...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě připadají divné ty dveře orientované doprostřed zdi :-| . My máme dveře vždy u zdi, aby když se otevřou byly ke zdi a nezavazely v prostoru. Ale asi je to každého věc, každopádně máme čerstvě dostavěno a jsme spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi je potřeba si pohrát s kuchyní a stolem. Takhle je to dost divný řešení.
Odpovědět
Mě se to docela líbí, posunula bych příčku od kuchyně a obýváku trošku doprava, aby se zarovnala alespon s tou od spíže. Tak se více udělá prostor na procházení do obýváku... Pracovna zbytečně velká, ale zase nevím co tam děláte, takže toto neřeším. Orientace pokojíků super, alespoň nebudou rušeni terasou. Naopak ložnici bych si dala zase směrem na terasu, možná i z výlezem a postel tak opičila na stranu, kde je teď okno. Příjde mi divné si chodit takhle za hlavou a obcházet postele abych se dostala do skříně. Toto by vyhovovalo mě, ale sto lidí, sto chutí a musí to pasovat Vám. ;)
Odpovědět
pardon.. Otočila na stranu :D
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se to líbí, vlastně je to hodně podobné našemu domu... ale také bych zvážila udělat chodbu na druhé straně a situovat pokoje do zahrady a tím se i vyhnete průchozímu obýváku... Jinak na kuchyni nevidím nic špatného, budeme ji mít stejně umístěnou, jen jinou dispozici ;-) My budeme mít u ložnice samostatnou terásku, také nemáme vstup na terasu... ale za mě super ;-)
Odpovědět
@petrikcz1 moje osobné nedostatky: 1. obe WC bez okna, jedno skôr ako klaustrofobická kobka bez umývadla.. 2. technická bez okna, 3. špajza bez okna, 4. veľmi, veľmi úzka spálňa - 2,8 m je žalostne málo na posteľ, treba počítať, že posteľ má aj nejaký rám a nebude úplne narazená na stene... 5. Detské izby - vzhľadom na veľkosť domu - veľmi maličké - ale ok.. 6. Pracovňa - väčia ako detské izby - neviem akú prácu máte, či je naozaj potrebná taká veľká pracovňa... Je veľa vecí, ako by sa dal dom zmeniť, len neviem presne či by Vám to vyhovovalo, ako veľké máte deti a pod. Ja osobne by som radšej spálňu situoval v mieste kde je teraz pracovňa s tým, že tú časť by som zväčšil a urobil tam spálňu spolu s kúpelňou a šatníkom. WC bez okna by som nechcel - viem že existuje rekuperácia a odťah, ale prirodzené vetranie a prirodzené svetlo je niečo úplne iné, a pokiaľ to nemáte vyskúšané tak by som do toho nešiel.. Navyše jedno to WC má iba 90 cm - to ako vážne v takomto veľkom rodinnom dome chcete kobku? to je za trest chodiť do takého WC a ešte aj bez okna. Odporúčam tlačiť na projektanta - radšej nech máte 100 alternatív, ale trvajte na svojom, svojich preferenciách a podobne. Ako hovorím, neviem čo presne chcete, ale ja by som takýto dom nechcel. Je tam veľa nedostatkov, veľa ústupkov, na tak veľký dom by som očakával vlastný rodičovský apartmán, radšej by som osobne pracoval z obývačky, ale niektoré veci v dome by som chcel za každú cenu (šatník, vlastná insuite kúpelňa) priestranné izby.
Odpovědět
upřímně se mi už od základu nelíbí ten primární tvar a tak se mi nelíbí ani zbytek, na to jak je to obrovský, tak je to nakonec vlastně malinký
Odpovědět
Profilova fotka
@ares11 my máme také wc v patře 95cm a jako kobka nám to nepřijde. možná je to tím, že je tam to okénko, které tady není. ale hodláme tam mít i umývátko. tu, kde jsme teď je to o dost menší a i kolena skoro na dveřích...očividně jsou lidé rozmlsaní a nevědí, jak vypadá klaustrofobická kobka :-D
Odpovědět
nobondgirl: Zkusim popremyslet, chteli jsme okno v kuchyni, ale i takhle by se to dalo realizovat, jen proporčně to vychází lépe delší, jelikož pozemek je docela široký. barca3979: Díky. Dveře jsme zatím vůbec neřešili, ani umyvadélka ve WC. Je to zatím vše ve fázi příprav a asi bude spousta verzí. moozaj: Díky, kuchyň jsme neřešili, ale už máme v hlavě druhý návrh. janess: Okna na terasu zkusíme upravit v druhém návrhu.
Odpovědět
ares11: Děkujeme, spousta věcí je dána omezeními, které na daném pozemku platí. Délka a šířka plochy určené k zastavení již nedovoluje dát ložnici místo pracovny, nevyšlo by tam místo. Vlastně na více Tvých poznámek jsou vždy nějaká "omezení", ale pracujeme s tím ještě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Když už, tak první variantu, ta se mi líbí více, než potom varianta, která je mezi komentáři.
Odpovědět
Ještě přemýšlíme nad variantou viz příloha.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina varianta co navrhuje zakladatel diskuze je samozřejmě hezčí. Jen by mi jako majiteli pozemku bylo líto drahého nevyužitelného místa za garáží, který vede na sever (a klidně tam může být pracovna), zatímco záhonky apod. tam půjdou velmi omezeně a akorát se tam budu trápit s mechovou trávou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?