Bungalov dispozice - poradíte?

Profilova fotka
Zdravím, tak jsme se konečně s přítelem +- shodli na nějaké dispozici, poradíte co by jste třeba upravili či naopak řešili úplně jinak? Předem moc děkuji za vaše poznatky :-)
Odpovědět
Na můj vkus je tam všude moc dveří. Osobně bych spojila WC a koupelnu, ale chápu, že asi chcete jedno WC oddělené, ale zkusila bych vymyslet jinde, aby bylo i v koupelně. Osobně bych raději menší pracovnu a větší pokoje. Ještě moc nechápu vstup na druhé WC u ložnice. Tam půjdete ze zahrady? Také bych popřemýšlela nad tvarem ložnice, snažila bych se udělat příčky mezi ní a koupelnou nějak více v rovině. Ale to je čistě můj názor.
Odpovědět
souhlasím s výše uvedeným - ta ložnice je zvláštní a pracovna je opravdu dost velká ale třeba to takto potřebujete...ještě se mi moc nezdá ta kuchyň - více bych ji uzavřela směrem do obýváku. ale zase záleží jak se vám to hodí...
Odpovědět
@sadaxx Oddělila bych zádveří od chodby (chlad, špína z bot...). Zrušila bych šatnu v zádveří a dala jen skříň-takto mi příjde příčka a dveře zcela zbytečné. /plně bych předělala "rodičovskou část" je to obrovský, ale prostor, který nemáte moc dobře vyřešený. Možná bych se snažila přesunout pracovnu směrem k rodičovské ložnici-ale nevím na co ji budete využívat, jen bych tím dostala více prostoru na pokojíky. WC ze sahrady je boží, moc mě mrzí, že u nás nebude. Na co je ta místnůstka 2,5m v obyváku?
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju za poznatky :-) @lindaa10 @rikaroni @bamak WC ze zahrady je kvůli terasy, aby až budeme grilovat, aby nám hosté nechodili přes dům. Pracovna bude rozdělená napůl, bude tam moje pracovna, herna, časem bych chtěla i saunu....ale chtěli jsme to mít "sloučené" s obývákem. Kuchyň je tam jentak hozená, nevím si s ní popravdě moc rady, líbí se mi okno do zahrady, kdy budu moct mít děti pod kontrolou. @bamak Děkuji za radu se šatnou, určitě využiji, máš pravdu :-) Tím také dostaneme víc prostoru pro pokoj. A ta místnůstka - měl by to být krb se zadním plněním, tzn. že přikládat bych chtěla mimo obývací část. A u té ložnice...také se mi to nezdá, ale jak jinak to uspořádat? Nevím si rady :-(
Odpovědět
@sadaxx A jak máš světové strany?
Odpovědět
@bamak A to je nějaký typový projekt? Nebo sis to kreslila sama? Kdo vám udělá dokumentaci, jestli budete oslovovat architekta, tak by vám určitě poradil jak to vylepšít.....upřímně, podle mě v tak velkém domě by to šlo udělat celé lépe :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak dolu je jih ,takže terasa na jih vychází. Kreslila jsem zatím sama než oslovíme architekta, který by nám to vyladil. Mám několik požadavků, ze kterých nechceme ustoupit. 1, Pracovna "součástí" obývacího prostoru, 2,dětské pokoje dál od terasy aby nerušily,3, ložnice s vlastní šatnou a koupelnou, 4, záchod přístupný z terasy. A parametry by měly být cca 20 x 12, prostě dlouhá nudle. Jsme z toho docela nešťastný, nijak dobře to nevychází...
Odpovědět
A co udělat tu ložnici nějak takto? :-N Na to, že to celé má asi 36 m2, je to takové neučesané. Ber to jen jako nápad, vytvořila jsem to asi za dvě minuty :-D
Odpovědět
Á další nový kousek do mé sbírky obludností. Rád bych poradil co vylepšit a přitom nebyl jízlivý, ale zde je to potřeba totálně z gruntu překopat a to nejlépe někým, kdo k tomu má alespoň elementární cit. Takže buď se odpíchnete z nějakého katalogového domu a uděláte kosmetické úpravy a nebo opravdu jít najít si nějakého dobrého architekta či projektanta a nechat si to ušít na míru. Silně ale pochybuji, že cesta: "tady jsme to archále spíchli ve sketchupu a ty nám to drobně dolaď a dej na to štempl, ať se mám čím chlubit před známými.." Očividně podle vašich požadavků asi nebudete válčit s nedostatkem financí, takže silně doporučuji jít za architektem jen s půdorysem pozemku a seznamem přání.
Odpovědět
Zacala bych nejlepe uplne znovu a s architektem....v podstate tam neni nic dobre. Podle plochy to nebude levny dum a tudy cesta nevede. Jen poznamka k WC pro hosty pri grilovani....dala bych jim alespon male umyvatko, jinak vam stejne pobezi do domu umyt si ruce.
Odpovědět
Profilova fotka
Musim se pridat, tady to je opravdu hodne nepovedena dispozice. Oslovte odbornika, tohle je dobre tak na vyhozeni do kose. Stavba domu je zasadni rozhodnuti, ktere si zaslouzi maximum vasi pozornosti.
Odpovědět
@sadaxx Tvoje požadavky jsou celkem jednoduché, logické a podle mě i lehce splnitelné. Opravdu bych se vykašlala na samotvorbu a oslovila architekta....chcete veliký dům, tam je spousta možností a prostoru na kreativitu. Na tak obrovský dům jsou třeba pokojíky dost malé, ne, že by 12m nestačilo, ale hodně místa ti zabírá chodba a megakoupelna u ložnice ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za sebe můžu říct, že by mi vadilo, běhat takový kus z ložnice do dětských pokojů, které mi přijdou zbytečně malé, vzhledem k ostatním rozměrům. A teda ložnice mi přijde ne úplně dobře řešená. Mě osobně vadí ty šikmé stěny a vadí mi představa, že sousedí ložnice s garáží. A jak už někdo doporučoval, pokud na to máte finance, nechtě si to třeba navrhnout profíkem. Rozhodněte se, co tam potřebujete a bez čeho se neobejdete a uvidíte, co vymyslí, třeba budete překvapení. ;-) Mimochodem záchod ze zahrady mi přijde super! A závidím vám tu spoustu prostoru. Držím palec, ať to vyladíte k obrazu svému. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Všem moc děkuji za názory, již jsme kontaktovali projektanta tak snad nám navrhne lepší řešení i přes naše požadavky :-) Každopádně není to tak jednoduché jak jsem si myslela :-/ :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?