Bungalov Fasthome 2 od firmy Gservisu - recenze

Zdravíčko, jakmile se nám podaří koupit pozemek, chceme stavět dům Fasthome 2 - http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... Stavíte jej někdo, máte s ním zkušenosti? Přidávám ještě jeden odkaz, kde je i přímo procházka realizovaným domem - http://www.gservis.cz/paticka/leva-ca... Opravdu se mi domek velmi líbí - budeme v něm žít jen dvě osoby a rozpočet chceme do 1,5 milionu bez pozemku svépomocí. Stropy sádrokarton, vytápění plynem, jinak by projekt zůstal nezměněn. Přijde mi velkoryse řešený (pro 2 osoby), zádveří tak akorát, kuchyně s obývákem dostačující, chodba v noční části dostatečně široká, hlavní koupelna docela velká, malý záchodek navíc, pak technická místnost na pračku a kotel + mop, kýbl, cokoliv co bude třeba schovat (prakticky i částečně místo spíže na kartony s minerálkou například) a pak je tam velká ložnice a menší pokoj, který by sloužil případně na nocleh návštěv, jako šatna, na odkládání vypraného prádla, žehlení a nebo by tam byl i stoleček s ntb apod. Pozemek, který chceme bude v mírném svahu a tak bude terasa vzadu u domu vyvýšená s nějakým moderním zábradlím - pravděpodobně budeme mít tedy vyšší náklad na terasu i základovou desku kvůli svahu, převýšení ještě přesně nevíme. Jinak by vše mělo být standardně, chceme si postavit a udělat skoro vše (tatínek, brácha a přítel + já jako pomocník) :) Myslíte, že by nám tam něco chybělo? Něco co je potřeba a není tam? (Teď žiji také v domečku v patře u rodičů, znám i bydlení v bytě a zdá se mi, že by tento domek byl pro nás docela luxusní co se týče prostoru, s trochou nadsázky jsem dala pracovní jméno domečku - rezidence 8-) :-D Budu ráda za jakékoliv názory ;-)
Odpovědět
@lucie89 zkušenost s přímo s tímto domkem nemám. Dispozice mi přijde až na pár drobnosti docela rozumná. Ale byla bych značně neduveriva, že se vejdete do 1,5mega.. (bez dph) Dále píšete o pozemku "v mírném svahu - to se může ukázat jako velký problém. Doporučuji si nechat zpracovat projekt terennich uprav/ založení včetně rozpočtu, abyste se pak nedivili.. To samé terasa "s moderním zábradlím" počítejte 100tisic a víc. Zda se mi, že nevíte, do čeho jdete.. odhaduji, že se nakonec vysplhate minimalne na dvojnásobek předpokládané ceny.. tak pozor, ať vás to nesemele.
Odpovědět
@japona Děkuji za názor - rozpočet jsem odhadla podle nedávné zkušenosti, kdy jsme jako rodina stavěli dům bráchovi (5+kk s garáží na patro, zastavěná plocha přes 120m2, vybavení a obklady spíš lepší průměr až nadprůměr - podle mého názoru) a ten vyšel svépomocí na 2m bez pozemku. Základy dělal také vyšší + co se ušetřilo na menší terase, tak vydal na 40m dlouhé příjezdové cestě, kterou vydláždil. Samozřejmě vím, že se vždy může něco vyvrbit, počítáme s tím, že se to může stát. Jakmile seženeme stavební dozor, který být musí, tak s ním probereme i svah a potřebné úpravy, co do základů a hloubky. Zábradlí vím, už mi i taťka říkal, že kdybychom chtěli nerezové, tak máme počítat více jak 200tisíc (na naši velikost terasy - 4x13m by to bylo klidně 400tisíc), takže do toho určitě nepůjdeme. Možná by se dal použít pozinkované hliníkové nebo něco takového, což by mohlo vyjít třeba do 50. Každopádně když nevyjdou peníze na zábradlí a terasu tak se počká než se našetří :)
Odpovědět
Ještě jsem chtěla dodat, že se ta cena asi odvíjí i od možností a času, který je tomu ochoten stavebník věnovat. Počítám, že budu hledat od rána do večera dodavatele všeho možného. Například cihly se dají sehnat o více jak polovinu levnější v určitém období a dá se domluvit jejich dovezení až na jaře, dále když nejsou atypické rozměry-to také snižuje rozpočet,..Blízkost cementárny a zdrojů stavebnin a v neposlední řadě hraje roli v ceně celkového domu i kraj a oblast, kde se staví :) Nicméně počítáme s tím, že kdybychom se nevešli do rozpočtu - což nepopírám a může se to stát, tak si půjčíme, možnost máme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?