Bungalov - náměty a připomínky

Profilova fotka
Ahoj, chci vás poprosit o náměty a připomínky k těmto dvěma návrhům. Popř. Který by jste radši volili a proč? Předem děkuji :-)
Odpovědět
Ten druhý si myslím že je lepší. V první jsou divné dva vstupy, do kuchyně a obýváku - zbytečné dveře. U druhého se zvětšila hezky kuchyň. Prádelna, wc a sprcha je super. Jen to na mě divně působí. Budu mít hezké čisté prádlo v prádelně ( ať už na vyžehlení nebo vyžehlené), půjdu ze zahrady ve špinavých botech a celkově špinavá a půjdu přes prádelnu... Ale na druhou stranu, půjdu ze zahrady, dám si sprchu a rovnou nechám oblečení a vše v prádelně a půjdu "čistá" na kuchyně. Možná bych přemýšlela, jestli neudělat v kuchyni "slepý" roh a nedát na chodbu vestavěnou skříň. Teď mezi dveřmi a skříní je divný prostor co se asi moc nevyužije. A skříň trochu vyčnívá, ale to záleží jak by byla hluboká...
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrj moc jsem nepochopila kde jsi myslela udělat ten slepý roh - u kuchyňské linky? A ten divný prostor jsi myslela kde? Taky v kuchyni? Nebo jsi to myslela jinak? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U toho druhého by mi nevyhovovalo, že poběžím kolem kuchyňského stolu, abych přiložila do krbu (jesti je to tedy myšlený se zadním přikládáním).A co jsou ty pidlimístnůstky vedle prádelny a vedle zádveří? Jedno je as WC a ta druhá? V té první je líp řešený výstup na terasu, vdruhý verzi je to překážková dráha.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici ano, krb plánujeme se zadním přikládáním. A musím dát za pravdu, že přikládání by bylo pohodlnější v první variantě. Děkuji za postřeh, to mě nenapadlo :-) Pidi místnůstky jsou vždy WC a vedle sprcha - máme to takto řešeno na bytě a je to super. Do prádelny jsem přidala sprchu na popud spousty známých, kteří ji tam buď mají a jsou s ní velmi spokojení nebo ji nemají a litují toho. Já osobně zatím nejsem přesvědčená, že by byla druhá sprcha až tak potřeba - stále to zvažuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@sismato V prádelně by mi bohatě stačilo větší umyvadlo. Na co sprchu? Nějak mě nenapadá, který prádlo se musí sprchovat před vložením do pračky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici :-D No, nebylo to zamýšleno na prádlo, ale spíš jako druhá sprcha v domě, když se tam motá hodně lidí nebo když jde člověk z venku špinavý, tak si dá sprchu tam a už "nešpiní" koupelnu :-) Pořád to ale srovnávám s domem kde jsem vyrostla. Sice jsme měli jednu koupelnu my a jednu babička s dědem, ale nepamatuju si, že by byl někdy takový frčák, aby jsme se nestihli v koupelně vystřídat a šli do koupelny k babičce. Pořád zvažuju ...
Odpovědět
Velká vzdálenost potrubí od bojleru do koupelny! - dlouho poteče studená voda a při krátkém umytí rukou bude téct pořád studená!!! Terasa - pro se snažíte ji vecpat do rohu objektu - je to na úkor místa za stejné peníze. Snažte se umístit terasu mimo objekt. U vstupu mi chybí šatna(do chodby široké 1400 mm nedáte žádnou skříň)!!!!!, V ložnici mi chybí šatna. Pouze jeden záchod v intimní části baráčku. Sice druhý přes prádelnu - nešťastné řešení. Zbytečně velká kuchyň a velké množství hluchých míst. Nevím jak baráček máte orientovaný ke světovým stranám (protože mi umístění oken a místností připadá trochu chaotické).
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut Děkuji za poznámku s bojlerem - zamyslíme se nad tím :-) Terasu chceme velkou tak, aby se dal dát velký stůl mimo "zastrčené zádveří". Chceme mít ale i místo, kam se dá posadit, když není úplně příznivé počasí - spíše taková nouzovka :-D Víme, že zádveří není nijak prostorné, ale vycházeli jsme z toho, že u rodičů je zádveří pouze 120cm a botník s věšákem se tam vejdou. Více místa na zádveří jsme nevyškudlili. Co se týče šaten, tak nejsem jejich zastáncem. Upřednostňuji šatní skříně a těch si myslím je naplánováno dostatek. Proč ti přijde WC u prádelny jako nešťastné řešení? Prádelnu chceme mít spíše jako druhou koupelnu a ve spoustě koupelen je WC součástí - to ale nechceme - takže jsme volili tuto variantu. Navíc bude WC více odhlučněné vůči kuchyni a pokud dobře tuším, tak by mezi obytnými místnostmi a WC měli být vždy minimálně dvoje dveře - to ale nechci tvrdit 100%. V kuchyni o hluchých místech vím - hlavně v druhém návrhu. Původně se mi ta kuchyň líbila více jak v prvním návrhu, ale teď to už dost přehodnocuji. Kybys měl nějaký návrh na změnu, sem s tím :-) Orientace ke světovým stranám je u prvního návrhu - u zádveří. Děkuji za názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Někdo nějaké nápady na změny??? Předem děkuji za každý názor :-)
Odpovědět
Ahoj, mě se líbí více první návrh. Akorát bych asi zrušila ty dveře do kuchyně a ponechala do prostoru obýváku a kuchyně jen jedny. Předpokládám, že wc v prádelně bude sloužit i pro hosty při "grilovačkách" (projítí technickou místností jim snad neublíží a nebo to vezmou fr. oknem). My budeme mít záchody tři. Dva soukromé (rodiče, děti) a jeden pro případné návštěvy. Jak máte orientovaný dům na světové strany?
Odpovědět
Profilova fotka
@haninetka dveře do kuchyně máme jako podmínku. Když děláme grilovačky, tak u nás přespává dost lidí a obývák chceme využívat i na přespání návštěv - a tak nechceme vstup do kuchyně jen přes obývák. WC v prádelně je zamýšleno, jak píšeš, využívat při grilovačkách, pobytu u bazénu atd. - chodit se bude přes kuchyň a prádelnu (tu chceme mít zařízenou spíše jako druhou koupelnu). Světové strany jsou naznačeny v prvním návrhu u zádveří.
Odpovědět
Profilova fotka
@haninetka jo, a ještě bych se zeptala, kam bys radši dala ložnici? Tak jak je to v 1. nebo 2. návrhu? Děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme orientovali dětské pokoje okny na západ z toho důvodu, že dopoledne budou ve škole a budou tedy pokoj využívat hlavně odpoledne (denní světlo při psaní úkolů, hře). Ložnici máme orientovanou okny k jihu. Myslím, že je ta dispozice ložnice v podstatě jedno. V ložnici se stejně tráví čas minimálně. Takže bych volila variantu pokojů druhého návrhu.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici My budeme mít v prádelně taky sprcháč - s hlubší vaničkou, máme 2 pejsky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@haninetka no my chtěli původně pokoje do zahrady a ložnici dát v podstatě tam, kde zbyde místo (tedy oknem na sever). Známé mě ale radily, ať dáme dětské pokoje co nejdál od kuchyně, že je z kuchyně slyšet hluk. Ložnici jsme tedy přehodili s pokojem a vymysleli jsme tam okno na západ místo na sever - aby tam právě bylo dost světla. Myslíš, že je lepší mít okno na západ nebo na jih? Přehodila bys okno i ve druhém dětském pokoji na druhou stěnu? Tedy na západ?
Odpovědět
Jak jsou u Vás ty světové strany, zádveří je orientované jak? Nějak nemám dostačující mozkovou kapacitu ty světové strany podle střelky určit :D :D Zádveří je jihozápad?
Odpovědět
Profilova fotka
@haninetka zádveří je severozápad, kuchyň jihovýchod :-)
Odpovědět
Tak já bych dala do pokojů, co nejvíc oken, nejlépe na obě dvě strany. Mám ráda světlé pokoje. Ložnici bych nechala vedle kuchyně a pokoje naproti sobě. Okna v pokojích nejlépe na dvou stěnách. Kdy začínáte?
Odpovědět
Profilova fotka
@haninetka Taky jsme uvažovali o oknech na obou stěnách, ale bylo by to horší skrz zařizování - na dvou stěnách okna, na třetí vestavné skříně a postel by vyšla tak akorát naproti dveřím, což se mě moc nelíbí. Pokud by byly okna na dvou stranách, tak leda jako prosklený roh. Vůbec netušíme kdy začneme. Teď čekáme na povolení na demolici starého domu a pak teprve začneme řešit vše pro povolení stavby. Tajně doufáme, že by jsme mohli začít o prázdninách, ale těžko říct ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?