Bungalov, náš návrh - co na něj říkáte?

Ahoj, našla jsem jeden projekt, který se mi celkem líbil a trochu si ho předělala podle sebe. Hlavně kvůli nábytku, který si z velké části bereme sebou z nynějšího bydlení. Máme dvě děti, takže zpočátku budou spolu v pokojíčku a druhý pokoj plánujeme jako pokoj na hraní. Ten PC kumbál, je pro manžela, nechceme pracovnu, ale chce být poblíž obýváku. Ze strany od koupelny by se mohly dát luxfery, aby tam šlo aspoň trochu světla, známý to má podobně a celkem se nám to líbilo. Z WC by jsme dali ventilátor do garáže. Chtěli by jsme jít s tímhle za projektantem v příštím nebo dalším týdnu. Máte nějaké návrhy či postřehy co je špatně? Ten krb nevím zda umístit tam, vedle televize, jak je na obrázku a nebo jej dát na místo toho vánoční stromku:)
Odpovědět
1
2
Ještě bych dodala, že S je vlevo, tam bude vybudovaná i komunikace, ze které budeme sjíždět z domu. Na hoře V, vpravo J a dole na Z je také komunikace, proto tam nechci žádné obytné místnosti a okna jsou směřována spíše do zahrady.
Odpovědět
ahoj, nelíbí se mi vůbec courat se z ložnice do koupelny přes celej barák...
Odpovědět
@iveta_89 Tohle mě vůbec netrápí, jsme zvyklí chodit do koupelny z prvního patra do přízemí.
Odpovědět
@cristalina Na WC všude daleko, jen od kuchyňského stolu blízko, ale to bych za výhodu nepovažovala. Může to tak vůbec být? Chodba u dětských pokojů bude tmavá i ve dne.... nebo to máte nějak vyřešené? V ložnici 1 okno, v DP 1 okno - bude to dostatečné? Jediná zkosená zeď u ložnice - proč to? Já nevím, být tohle byt, tak si člověk řekne budiž, tam ty možnosti omezené jsou už jen proto, že je to byt, ale u rodinného domu děláte kroky zpátky.... hm... Líbí se mi terasa, co není nacpaná u dětských pokojů.
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem zaregistrovala, že mezi kuchyní a WC musí být dvoje dveře, to tady nejsou.
Odpovědět
Tak to pak opravdu nevím, kde by ten záchod měl být. Chceme mít ložnici v jiné části domu než děti, takže ta koupelna je oběť bohužel. Tu zkosenou zeď u ložnice bych asi taky zrušila, byla v původním návrhu. Chodbu vyřešíme snad ledkama. Jedno okno v ložnici a pokojíčcích je podle mě dostačující. Pokojíček, který teď mají děti je rozměrově podobný, a jedno okno bohatě stačí. Ohledně WC, jediné co jsem zaregistrovala bylo to, že pokud je v domě více pokojů než dva, je podmínka mít 2 záchody, jeden pro návštěvu v samostatné místnosti a druhý třeba v koupelně...tak nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím to jistě, ale brzy se to dozvím. Máme sice v projektu dvoje dveře, ale ty jedny při kolaudaci nebudou. Uvidíme, jestli to projde. Právě se děsím toho, že ne :-(
Odpovědět
@slabici Tak jsem to hledala a dočetla jsem se, že v případě že je v bytě pouze jedno WC musí být mezí obytnou místností a toaletou dvoje dveře. tak takhle by to snad neměl být problém.
Odpovědět
Profilova fotka
To je asi ono. My máme jen jeden, takže ty druhý dveře musíme dovymyslet. Nemáš prosím nějaký odkaz, kde to bylo? Dík
Odpovědět
Tady o tom diskutují http://forum.living.cz/viewtopic.php?...
Odpovědět
Profilova fotka
@cristalina Stačí když druhý záchod umístíte do koupelny. Záchod nesmí být přístupný přímo z pobytové místnosti, nebo z obytné místnosti tehdy, jde-li o jediný záchod v bytě.
Odpovědět
No, nebo mě pak napadlo, vykousnout ten záchod trochu do garáže a udělat vstup na záchod ze zádveří.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@cristalina To je podle mě rozumné řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych trochu vysunula ložnici do pokoje, nedělala zkosený roh a protáhla tu stěnu ložnice až k záchodu. Vznikla by tam chodba do L a v ní by byl vchod na záchod a do obýváku. Vchod do ložnice by mohl být z chodby anebo z obýváku, kdyby se posunul.
Odpovědět
Dle CSN nesmi byt prostor WC primo pristupny z obytnych mistnosti, prostor pro vareni nebo stolovani. Vyjimku tvori loznice, pokud je WC urceno jen pro uzivatele loznice.
Odpovědět
Tak tady posílám upravené. Rozměrově to má celé 211m2, malé to tedy rozhodně není.
Odpovědět
Pokud máte dostatek financí, tak směle do toho, protože tohle nebude zrovna levná záležitost. Obecně bych se zamyslel, zdali je potřeba tomu spotřebnímu zboží s názvem automobil stavět místnost, která směle konkuruje svou velikostí s obývákem :-|
Odpovědět
@rimmer pokud je místo na pozemku tak je dvougaráž super, je to každopádně zhodnocení nemovitosti, řešíme teď problém s omezeným prostorem pro garáž, místo je jen na jeden vůz a to tak tak, a třeba takovej parklift (parkování nad sebou) je sranda za 350-400.000. Takže kdybych měla místo tak už cena za jedno nebo dvougaráž mi je jedno. To mi přijde větší luxus bazén (tady to vypadá na 12m), čas na to je párkrát do roka, počasí dtto, náklady 150-300tis i více jen investičně, za to je koupání na koupališti/aquaparku, rybníku směšnej peníz. Zamyslela bych se nad druhou koupelnou (třeba na wc dát i sprcháč, zvětšit na úkor garáže), skutečně co se týče zhodnocení nemovitosti je to nutnost, i byty 4+kk už maj většinou 2 koupelny.
Odpovědět
@cristalina Nevím jaký máte životní styl a jak velké děti, ale za mě obyvák jako centrální místnost je děsný. Celý den někdo někoho ruší, děti ruší rodiče sledující televizi, rodiče ruší děti při spaní, učení....mé 2 kamarádky to tak mají, mají malé děti a večer sedí v obyváku jak myšky, nalepení na TV a nejdou si nalít ani vodu,aby děti nevzbudili....ale třeba máte děti s dobrým spaním :-D a poslech metalu z pokojíku puberťáka vám nezkazí poklidný večer :-D. Určitě bych nechtěla vstup z garáže přímo do domu-dost to smrdí když startujete, přijíždíte...U druhého návrhu je sice WC v zádveří, ale v zimě chodit v noci přes zádveří na WC nebude asi moc příjemné. Když už plánujete tak rozlehký dům, tak bych si asi udělal minikoupelnu u ložnice. Obývací část má spoustu hluchých a nevyužitých míst, které budou sloužit jako koridory k přechodu mezi jednotlivými místnostmi....ale někdo má velké prostory rád. NAvíc např. místo pro pohovku je opravdu velmi malé a pohodlné sezení je to tak pro 3 lidi-zase v tak velkém prostoru velké mínus. Okna jsou opravdu dost malá, také bych nechtěla okno za hlavou postele-vadil by mi průvan při větrání (ale my větráme celoročně a vy třeba chcete rekuperaci)......už je toho celkem dost, myslím si, že na 211m2 se da vymyslet mnohem hezčí a praktičtější bydlení...ale od toho máte architekta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě celé předělat. Nějak to celé nedává smysl. Promiňte. Všichni ruší všechny. Kuchyně s obývacím pokojem by měly být odděleny od ložnice i pokojů.Tak velky dům má určitě hodně lepších řešení.
Odpovědět
Sorry, ale cele zle. Wc z jedalne, pracovna bez okna, skosene steny, rozne vycnelky, ... Na tej ploche sa da nakreslit nieco lepsie. Ak to neviete, skuste oslovit architekta/projektanta. A na nabytok by som sa vykaslal... projektovat dom na zaklade sucasneho nabytku? To snad nie :)
Odpovědět
Vetsina znamych co ted v posedni dobe stvela maji dvojgaraz a chvali si to. Kde jinde pak dam zahradni nabytek, zebrik, sekacku, kola, lyze, susak na pradlo, naradi atd.. Ten bazen berte s rezervou, jen jsem tak napraskala neco ma zahradu, at se to i detem libi, kdyz jsem jim to ukazovala. Bazen urcite chceme, ale ne techto rozmeru. Nesnasim aquaparky:) K tomu obyvaku jako k centralni mistnosti, to tak chci a bude tak. Moc se mi to libi. Ted to mame rozdelene a vadi mi ze nemuzu byt s rodinou kdyz variˇ. A deti si pri hrani stejne litaji p o celem baraku. Tv u pokoje nevadi, ze zacatku tam budou mit stejne jen hernicku a potom az budou starsi predpokladam ze budou chodit spat pozdeji nez my. Ted maji deti pokoj taky u obyvaku a uplne v pohode. To dame vstup do zadveri z garaze..myslim ze je to super, vylezt z auta a byt hned v dome. Me by zajimalo kde bamak bere tu jisttu ze sedacka je mala?? Ja tam mam nekde napsane rozmery?Mame ji 3x2 metry a v pohode se tam vleze 6 lidi. @deto_oesya pro ny nemohl byt dum navrhnut podle stavajiciho nabytku??? To mam vybaveni za 300tis vyhodit a koupit nove???
Odpovědět
Já si také myslím, že na takové ploše jde vymyslet, nebo i na netu najít, spoustu jiných projektů, které budou respektovat to základní přání, aby děti měly oddělené ložnice na jiné straně domu než rodiče. Mě by asi v základu vadil ten centrální obývák. Aby si děti v dospívání vodily kamarády přes obývák, kde já budu ležet a koukat na telku, to by mě asi rozhazovalo rytmus. Stejně tak když v noci pustím myčku, nebo se budu roztahovat s vařením, pečením, tak budu rušit ostatní. Navíc my jsme zvyklí doma chodit na boso, takže jít na WC do zádveří, kde mám natahaný písek z venku by mi taky vadilo.
Odpovědět
dům se mi teda vůbec nelíbí, argumenty většiny přispivatelů se mi líbí, tvá reakce se mi nelíbí...a vlastně nechápu, proč jsi zde dala návrh, aby se k němu někdo vyjadřoval a hlavně aby svá vyjádření podpořil nějakým argumentem..."to tak chci a bude tak" - to to považuji za "pádný" argument a ukončení diskuze. :-D PS stavíte dům pro sebe, vy v něm budete bydlet - tož kašlete na kecy ostatních..PS: vždy mně překvapí architekt amatér, stejně jako chirurg amatér.
Odpovědět
Profilova fotka
@cristalina nenechej se úplně zviklat. Hodně záleží na vašem stylu života. Třeba do koupelny jsme teď v bytě také chodili přes obývák a kuchyň a nikdy to nikomu nevadilo (ani návštěvám) - koupelna byla dostatečně velká, aby se tam člověk převlékl a odložil si věci. Je pravda, že z předsíně bylo ještě wc s umyvadlem. A že si budou děti vodit noční návštěvy přes obývák? Stejně argumenty jsem potkala u otázky, kam umístit schodiště. A přesto máme radši shody v obýváku. Na televizi se nedívám, už vůbec ne rozvalená polonahá. A ani si nemyslím, že by si děti večer měli domů vodit kde koho. Už jsem na MS potkala půdorysy s podobnými "nedostatky" a pod tím pochvalné komentáře... Tím neříkám, že by nešlo vymyslet i něco lepšího. O konzultaci s architektem jste neuvažovali? A proč jsi v druhé variantě zmenšila šatnu ve prospěch spíže?
Odpovědět
. @martinam76 S tim chozenim na zachod na boso pres zadveri je asi blbost, diky za postreh. @fotrtom navrh jsem sem dala abych se zamyslela nad argumenty lidi...a abych se zamyslela nad nekterymi poznatky. Spis technicke veci, typu toho jak mi tady nekdo napsal ze nemuze byt wc u obytne mistnosti..centralni obyvak se mi proste libi, to ze nekomu nevhovuje je jeho vec, ale libi se mi jak to nekteri umi podat. Me se taky nektere pudorysy co jsem tady videla taky nepozdavaji, ale abych je takto odsoudila...:/ @kolobezka1 dekuju za zastani. Atchitektku mame, ale to je furt neco..je to znama a porad nejake vymluvy. Tak zvazujeme tuto variantu domu a zajit s tim za projektantem. Me to dispozicne vyhovuje.
Odpovědět
@cristalina Fakt nevím, jakou doma máte sedačku, ale na obrázku má cca 2m (srovnávám s postelí), z toho polovina je sofa...proto píšu, že je malá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mne se to taky nelibi.....takovy prostor bych umela vyuzit smysluplneji. Obyvak jako centralni mistnost beru, i my to tak mame, ale my mame patro...
Odpovědět
Profilova fotka
@cristalina někdy to po známosti moc nefunguju, chápu. Ale pokud je schopný, nadaný projektant, mohl by také přijít s nějakým nápadem. Nechceš třeba doplnit nějaké rozměry nebo m2 pokojů? 211 m2 je zastavěná nebo užitná plocha? Čím déle koukám na ten druhý půdorys, tak vlastně vůbec není tak špatný - v souvislosti s vašimi požadavky. Samostatné WC je až v druhé části zádveří, kde už by tak špinavo být nemuselo a pokud budete mít dům dobře zaizolovaný, nemělo by vadit ani častější otevírání dveří. A ty zarovnané linie jsou určitě lepší. Ještě se možná zamysli nad oknem hned v čele postele. A třeba ostrůvek v kuchyni není moc daleko od zbytku linky
Odpovědět
Profilova fotka
@cristalina s tím WC - jsem to taky nedávno hledala a on je tam ještě dovětek, že nesmí být přímo z obývací místnosti, pokud se jedná o jediné WC v bytě / domě. Což u vás není, vy máte ještě jedno (a asi jsou tam šoupací dveře). Volala jsem kvůli tomu i na SÚ a paní říkala, že to záleží na lidech a pokud to někdo chce, určitě ho za to nebudou stíhat. A osobně mám přátele kteří mají koupelnu s wc přímo z obyvákokuchyně. No, některým hostům to vadí, někomu ne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?