Bungalov - názor na můj "projekt"

Ahoj, s manželem bychom chtěli postavit "náš" malý bungalov svépomocí - zkusila jsem navrhnout takový, který by se nám líbil a chtěla bych znát váš názor. Manžel má docela vysoké nároky, nebo alespoň vyšší, než mám já :-) (obývák uprostřed domu, vchod na samostatné wc nechce ze vstupní chodby, špinavá tech. místnost na nářadí, čistá tech. místnost na pračku, atd...). Připojila jsem ještě místnost "na cokoliv", nebo spíš "zašívárnu", protože manžel hraje na piáno a já maluji, tak aby bylo kam zalézt - zároveň je to další úložný prostor. Byla bych moc ráda za vaše připomínky a názory (orientace domu se dá určitě upravit). Co vy na to?
Odpovědět
@carla.cz Asi Tě nepotěším, ale za mě nééé.Neber to ve zlém, ale proč si každý hraje na architekta? Oni na to 5 let studují, asi to má nějaký mysl. Člověk si také neoperuje slepák, nechá to na lékaři, ale navrhnout dům si troufá kde kdo. Jen namátkou - obývák takhle uprostřed domu (i když je to požadavek manžela) se mi zdá divný, přes obývák chodit do všech pokojů :-( , /mimochodem děcáky 10 m2 nejsou snad ani v paneláku), jeden DP orientovaný na sever - to je špatně. vchod na WC z obýváku (to snad ani nesmí být), terasa na sever, techn. místnost 2,48 m2 je podle mě o ničem. Místnost na cokoliv - 6,6 m2 - piáno, místo na malování a ještě úložný prostor na 6 m2?? :-D Když už nechcete ind. projekt, tak i typových bungalovů 4+kk je spousta a dost je i dobře řešených, mrkněte alespoň pro inspiraci a pak třeba upravte podle vašich potřeb.
Odpovědět
@carla.cz Dvere na WC tak to nesmi byt. Detske pokoje mame taky takto velke, ale toto usporadani jake vy mate je docela neprakticke. Napr. se podivejte kde vsude budete muset tahat vodu a odpady. Mistnost nacokoli ci technicka jsou dosti pidi - namerte si realny rozmer. Na papire to vypada vetsi nez ve skutecnosti!!!
Odpovědět
@carla.cz za mne: hrůza...zahodit a zapomenout...hned!
Odpovědět
@fotrtom Moc děkuji za názor. Můžete mi prosím napsat, co vše je na domu špatně? Vycházeli jsme z domu, který už byl postaven, tak bych chtěla vědět, proč je tento projekt tak špatný. Moc děkuji
Odpovědět
@carla.cz asi téměř všechno (viz předcházející příspěvky) - rozdělení na části komukační, klidovou a obytnou - chodit do všech pokojů přes obývák - špatně...umístění WC - špatně, všeobecně komplikovaná skladba - spousty příček, poloslepých chodeb...Ideálně by dle mého najít nějaký (byť typový a některými opovrhovaný) projekt a ten si případně lehce upravit. Každopádně nevymýšlet něco co již někdo vymyslel....zkrátka vyhnout se slepé uličce...
Odpovědět
@carla.cz tak jsem vlastně vše "opsal" od aneri53 - za což se ji hluboce omlouvám... :-) ...Ale já si opravdu neumím představit bydlení v takto "vymyšlené" domě...
Odpovědět
@carla.cz Za mna tiez nie. Vela metrov sa vam straca v chodbach. Ak dobre pocitam tak mate cca 110m2 cistej podlahovej plochy, ktoru nie je velmi vidiet Niekomu sa sice moze pacit denna cast domu s 9 dverami, ale straca sa pak sukromie. Bol som vo velmi podobnom dome na navsteve a necitil som sa tam prijemne. Tych mnoho dveri vytvaralo velmi neprijemny dojem. Z praktickej stranky: - wc z jedalne/kuchyne - vzdialenost kupelne zo spalni - vstup zo zadveria rovno do kuchyne - orientacia na svetove strany Osobne by som zjednotil technicke miestnosti, z izby na hocico urobil plnohodnotnu pracovnu/hostovsku izby a rozdelil dom na dennu a nocnu cast. Tot asi zaklad.
Odpovědět
Moc děkuji, myslím, že přesně to jsem potřebovala slyšet (číst). Na stavbu bungalovu (ať už bude jakýkoliv) se ale přesto těším a doufám, že mi mé nadšení vydrží - už proto, že bude náš!
Odpovědět
@carla.cz Ahoj, musím říct, že se mi to také nelíbí a přijde mi to dost nepraktické. Určitě bych rozdělila obývací část a klidovou. Nechápu, proč obývák uprostřed, chodit všude přes obývák a mít obývák samé dveře. Mezi záchodem a obytnou částí musí být dvoje dveře, takto by to být opravdu nemohlo. Stejně, jak píší ostatní, koukla bych na typové baráčky - čím víc jich prohlédnete a řeknete si, tohle ano, tohle ne, tohle takhle, tohle takhle, tím lépe, a pak si sednete a budete kreslit, kreslit a kreslit, tak se to určitě nakonec povede. Hlavně to chce čas, za měsíc to zas budete vidět jinak, za další zas :-) Pevné nervy a hodně zdaru!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ptáš se na názor,takže asi budeš přístupná nějaké diskuzi,jinak by ses neptala... Souhlas se všema příspěvkama výše,takže se nebudu opakovat...koukám na různé projekty cca 7let a nic podobného jsem snad ještě neviděla...neber to jako kritiku,ale opravdu se zamyslete,zda by vám takový dům vyhovoval a zda by vůbec fungoval...za mě teda rozhodně ne...chápu,že má manžel určité požadavky,jako WC ze vstupní chodby bych taky nikdy nechtěla,že chce čistou a špinavou technickou,to se taky dá pochopit a naplánovat,určitě i ten obývák,aby byl centrem domu by se dal řešit jinak... každý má požadavky při plánování domu a určitě se doberete projektu,který bude funkční a pro vás vhodný...tohle fakt roztrhejte,vyhoďte a začněte znova ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz jsme vybirali byt tak jsme videli jeden, kde byl z kuchyne/jidelny vchod primo na toaletu (v miste kde puvodne byvala spiz, nechapu koho napadlo pri rekonstrukci tam udelat wc), jak jsem to videla, tak mi bylo jasne ze tohle ani nahodou.. vzdyt si to predstavte sedite u obeda a koukate/slysite/citite kdyz jde nekdo na toaletu.. pak mi prijde jeste dost divne, ze bych mela do koupelny chodit pres kuchyn a obyvak :-/ a obecne to oddeleni kuchyne s obyvakem nejakou chodbickou od prostoru kde jsou loznice ma sve zduvodneni, takhle veskere pachy a hluk z kuchyne budou proste rusit i tak kde clovek chce mit klid.. aby byl obyvaci prostor srdcem domu je podle mne realizovatelne pouze u patrovych domku
Odpovědět
Profilova fotka
Mimochodem, jak byste v návrhu řešili světlo v obýváku?
Odpovědět
Článek se načítá
tak za mě půdorys domu katastrofe...centrálně mít obývák a chodit do všech místností je děsně nepraktický,samí nesmyslný rohy..místnosti strašně malé, 10m2 za dětský pokoj? Pod 12m2 bych nešla, ale i to je jen panelákový. Doporučuji zapomenout na tento a začít znova.
Odpovědět
Tak dobre... zahazuji :) co se da delat. Netusila jsem, ze to bude takoba katastrofa ;) jeste jednou dekuju za nazory.
Odpovědět
Bohužel souhlasím s ostatními předemnou, že je to fakt špatně řešené, obyvák jako tmabvá kobka :-( výhled od jídelního stolu na wc :-( a spousta dalších chyb :-. Radím začni obdobně jako my, najdi si půdorysy domů ve velikosto jakou chcete (asi 4+kk nebo 5+kk) a ty co se budou líbt, tak jejich obrázky si ulož až jich budeš mít více, tak mezi nima slož kompromis - tak vznikl náš dům, projektant pak jen poupravil velikosti, tak aby to šlo postavit (ale to už byly změny o centimetry)
Odpovědět
Profilova fotka
skus to ukazat nejakemu projektantovi a on ti řekne nejspíš že technicky je to dost náročné neli nemožné na instalace vody odkud voda povede?koupelna kuchyn,wc každe na jine straně znamená prodražení na rozvodech,další věc nevím jestly pokojik 10m2 není málo,nejspíš to nebude stačit ve vypočtu vzduchu v mistnosti pro jednoho člověka,a tech dveříí to je moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mě bohužel napadlo právě totéž, co píší poradci přede mnou. Sama jsem si zkoušela nakreslit takhle pár plánků podle nejlepšího vědomí a svědomí, i světových stran, dokonce! 8-) , ale manžel - stavař - mi vždycky vysvětlil, proč to mám celé špatně =-) ;-) "Asi" ;-) to nechám na něm. Nechej to tedy taky raději na projektantovi :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?