Bungalov a pozemek + rozpočet

Zvažujeme koupi pozemku cca 613m2.... rozkoukáváme se po bungalovech 4+1/4kk....zajímalo by mě na kolik přišla stavba takového domu na klíč a zda je pozemek 613m vhodný pro zastavěnou plochu cca 147m2.... pro příklad jsme vybral tento dům http://www.katalogprojektov.sk/Detail... :-)
Odpovědět
Ten dům má obestavěný prostor 645 m3, běžně se počítá s cenou cca 4 500- 5 000 za 1 m3. Když budete něco dělat svépomocí a dodavatelsky, tak se můžete dle mého názoru dostat na cca 3 500 bez DPH. Níž už asi ne. Tedy asi na 2,7 mil. i s daní, ale bez pozemku, přípojek, kuchyně a papírování kolem (projekt, poplatky, průzkumy, revize, zpevněné plochy, garáž, oplocení.....). Samozřejmě záleží i na požadovaném standardu. Dolů už to asi o moc nepůjde, ale pokud budete chtít trochu "luxusu", tak nahoru to bude šplhat přeochotně. A co se pozemku týče. Záleží i na tom jak vypadá a jak je orientovaný....Počítejte s tím, že zákonem daný odstup od hranic pozemku je mn. 2 metry a odstup od okolní zástavby 7 metrů ( i když jsou výjimky). Asi bych začal návštěvou místně příslušného stavebního úřadu (předtím bych kouknul i do územního plánu na internetu) a osobně se ujistil jaké jsou možnosti. Jestli se na tom pozemku dá stavět. Ukázal jim vybraný dům (aspoň pohledy a půdorys) a chtěl aby mi řekli, zda se tento typ v dané lokalitě vůbec dá postavit. Existují regulativy a ty často spoustu věcí zakazují. A pak se zajímal i o zastavěnost pozemku. Je to procento z plochy pozemku, které můžete zastavět. Velmi často to bývá 40%, ale může být i jinak. Ve vašem případě při velikosti pozemku 613 m2 a při zastavěnosti 0,4 můžete zastavět cca 245 m2. Dům má 147 m2, takže vám ještě cca 98 m2 zbývá, ale pozor! Do zastavěné plochy se počítají i všechny ostatní stavby a zpevněné plochy. Terasa, garáž nebo stání pro auto, zpevněná cesta ke garáži a chodník ke vstupním dveřím, zahradní domek a nebo altánek a máte asi problém to legálně postavit......Asi to půjde, ale hádám, že by to bylo bez rezervy.
Odpovědět
Máme pozemek dvojnásobně velký a VELMI jsme zvažovali bungalov 160m! Je zastavěná půlka zahrady-když vezmeme okraje. Takže za mě určitě NE, stavím barák prot, abych měla po ruce kousek zeleně (tím nemyslím pole, okrasné záhony a mrkev). Nakresli si to napapí s okraji, terasou.....a uvidíte. Abyste neseděli na terase u plotu.
Odpovědět
A teď jsem koukala na ten projekt-tam se nevlezete! Není tam žádná technická místnost-teda pokud to není ten krcálek 2m. Tam k bojleru nedáš ani koště, a kde budete mít kola, lyže, saně, sezonní oblečení.....a auto máte? Kde bude? to je další zabraná plocha......hodně bych to zvážila.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak To záleží na tom, kolik jich je. My taky plánujeme 4+, protože jsme jen 2, takže jeden "dětský pokoj" bude dílna, technická místnost aj. Jinak podobný bungalov na klíč se dá pořídit do 2 mil. ale ve standartu a ani Ň navíc, takže to nakonec stejně vyskáče.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame pozemek 600m2 a domek bungalov zastavena plocha 160m2 a to i s terasou a prijezdem ke garazi, pokud vam staci pozemek cca 400m2 tak proc ne, ale cena do 2 mil. urcite neklapne. Jak psal clovicek jiz vise, jsou to dalsi naklady s papirovanim, pripojkami..........
Odpovědět
@slabici Máš pravdu, ale asi není úplně standard pořizovat si 4+kk když jsou lidi 2. Nic proti (spíš je to většinou otázka financí), aspoň budete mít místo a klid a prostor i na své koníčky :-). Brala jsem automaticky, že jsou 3-4 :-), ale třeba jsem vedle, jak ta jedle. :-D
Odpovědět
jsme dva a máme 3+1. Jeden pokoj slouží jako hostinský a zároveň centrální šatna. A je to dostačující.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Tak my jsme asi megalomani ;-) Obývák a ložnici užijeme, jeden pokoj je jako pracovna, eventuelně pro hosty a jeden je dílna, protože oba máme docela prostorově náročný koníčky.Zase mi přijde škoda, když už plánuju přesun z paneláku do baráku, koupit něco hodně malého a pak s pořád říkat, že ten 1 pokoj navíc by se hodil..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@bamak Asi to není standard :-D , ale máme to stejně jako @slabici. 4+kk - jeden pokoj ložnice, druhý pracovna, třetí pokoj pro hosty. Když přijede syn s rodinou (2+2), spí se i v pracovně :-) Takže pro nás velikost akorát, nechtěla bych, aby návštěvy spaly v obýváku nebo dokonce na zemi :-D :-D Ale my nešli z paneláku, ale z řadovky, která byla ještě větší (a to už bylo zbytečné), takže jsme nad úplně malým domem ani neuvažovali.
Odpovědět
Souhlas. :-) Kromě klidu a soukromí byl důvod k rozhodnutí stavět, zahrada a dostatečné prostory pro koníčky 8-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?