Bungalov půdorys šířka 15 m - váš názor

Ahoj, můžu poprosit o názory na náš návrh bungalovu? Jsme omezeni šířkou pozemku. 15m šířka, z obou stran nalepení sousedé. Vchod směřuje na jih. Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki ano chceme krytý vchod, stříšku mají moji rodiče (zbytečné finance navíc podle mého). Obývací pokoj s kuchyní jsme řešili dlouho, hlavně kvůli světlu. Takže proto kuchyně bude na druhé straně. Světlovod byl také v úvahu, ale nedá tolik světla, kolik bych chtěla :-| ale děkuji za názor :-)
Odpovědět
@dominika185 obávám se, že celý obývák bude hodně tmavý, protože garáž všechno kryje z jihozápadu. My jsme prosvětlení chodby řešili kombinaci šikmé a rovné střechy, kdy vznikl prostor pro okna. Kdyby se vám podařilo vymyslet něco podobného a okna v obýváku tak mohli mít z jihu, nebo západu, určitě by to bylo mnohem lepší.
Odpovědět
@bamak nad garáží bude rovná střecha :)
Odpovědět
Vzhledem ke světovým stranám bych to předělala, garáž musí být průjezdná z obou stran? Pokud ano, tak jí dát na druhou stranu domu, na východní. Tam stejně nemáte okna, ani z koupelny, tak předpokládám, že budete nalepeni u sousedů o to lepší tam dát garáž a ne na místo s nejlepším sluncem. Ještě bych tam udělala víc zásadnějších změn, ale to by byl úplně jiný projekt vzhledem k obýváku a kuchyní. Takhle vám tam světlo půjde až pozdě odpoledne. Pokud nemusíte zachovat uliční čáru a garáž nemusí být průjezdná ,tak bych dala garáž před dům na jihovýchodní stranu, ať vám garáž nesebere na šířce a zbytek domu pak malovat dle toho.
Odpovědět
@galon bohužel máme daný, na které straně musí být garáž, jedná se o novou ulici, kde jsou v plánu dvojdomky. Každá parcela má určeno na které straně bude garáž. Respektive je dáno jak může být obyvatelná plocha.
Odpovědět
Asi jsem nepochopila, jestli jste v vyloženě v proluce mezi domy, pak to je asi hold dobré řešení v rámci možností i když ten obývám bude tmavý.
Odpovědět
@dominika185 to vám ale v prosvětlení obýváku moc nepomůže.
Odpovědět
Mě příjde dost rušivé to, že mám u pokojíčku a ložnice vchod a garáž. To při každým odcházení, přicházení , příjezdu, odjezdu , budu dost rušit ostatní. Já bych tu udělal úplně jinak tu denní a noční část. :/
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych určitě nedělala garáž vedle na úkor šířky domu :-| . Radši bych udělala kryté stání před domem a dům tak mohla rozšířit.
Odpovědět
@dominika185 Mně to přijde takové celé "naruby"...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?