Bungalov - rady k projektu

Profilova fotka
Zdravím všechny stavitele ;-) Potřebuju radu, jsme ve fázi před projektem, chceme rozhodně bungalov do 150m2, bez podkroví, bez půdy. Zalíbil se nám tento projekt viz. foto. Rozhodně chci spíž, záchod z koupelny půjde určitě pryč. Nějaké rady co ještě pozměnit? Co zvětšit, zmenšit, co je zbytečné a co nám určitě bude scházet? Díky předem všem a krásný páteční večer! :-)
Odpovědět
1
2
Jo tenhle se slovákům celkem povedl, také jsem o něm chvíli uvažoval. Rozhodně bych oddělil zádveří a obývák dveřmi, no a pak si pohrál s umístěním oken vzhledem ke světovým stranám. Koukněte sem: http://www.svepomoci.cz/stavba-domu/p...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud odstraníte záchod z koupelny (což je rozhodnutí které podporuji), bude Vám vadit chodit na wc přes nejšpinavější část zádveří (obzvlášť v zimě). Zvážil bych, jestli rodičovskou koupelnu neudělat v prostoru toho odstraněného záchodu v koupelně a rodičovskou koupelnu předělat na druhé wc. Nebo alespoň prohodit wc a technickou místnost. Zároveň, pokud máte malé děti, bych oddělil zádveří. Máme něco podobného teď v bytě a když syna nestihneme odchytit čas (2 a půl roku), máme bláto až v obýváku. Jak široká je ta vstupní chodba? Vleze se tam podél stěny oddělující koupelnu vestavěná skříň? Bez šatny a půdy budete rádi za každý úložný prostor, který se Vám tam podaří nějak rozumně umístit.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za názory! Místo rodičovské koupelny chci šatnu, mám za to, že jedna koupelna stačí. Prohodit wc s technickou - nevím, nevím, chci mít z wc okno :-| Nejraději bych vyřešila wc uplně jinak, ale jak ? :-S Dveře ze zádveří budou určitě. Chodba je z projektu široká 2,3m, když tam bude vestavěná tak cca 1,6m... ten záchod je největší problém, fakt mě nenapadá kam s ním, aby tam bylo okno. Napadlo mě záchod dát na opačnou stranu, ale to bych se musela vzdát spíže, což nechci :-(
Odpovědět
Profilova fotka
odstraněním wc z koupelny bychom chtěli docílit obdélníku, bylo by to lepší pro řešení vany i sprchového kouta, a mohlo by tam být vpohodě okno, takhle bychom do takového rožku mohli dát akorát sprchový kout, kde by bylo okno - což je podle mě blbost..
Odpovědět
Profilova fotka
@ballu01 A co zrušit oba záchody, koupelnu ve tvaru obdelníku posunout k obvodové zdi a dveře do ní udělat z prostoru naproti technické místnosti. V nově vzniklém místě udělat šatnu a stávající rodičovskou koupelnu ponechat a pouze přesunout vstup do prostoru chodby? Vstup do šatny by ale nebyl z ložnice. To záleží na Vás, jestli to vadí nebo ne. Já bych to považoval i za výhodu.
Odpovědět
Profilova fotka
taky možnost.. napadlo nás spíš wc v zádvěří zrušit, prodloužit koupelnu, a to wc co je v koupelně přesně v tom místě obestavět jako samostatné se dveřmi do chodby, bylo by bez okna, ale větrání by asi mohlo stačit, co myslíte ? Nezdá se Vám ta koupelna i tak velká?
Odpovědět
Profilova fotka
pardon, tam kde je sprchový kout, bude wc - obestavěné. pletou se mi už projekty :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych se vzdala rodičovské minikoupelničky (úložného prostoru v ložnici je dost) a udělala tam wc přístupné z chodby. Z původního wc v zádveří bych udělala šatnu/komoru. Jinak moc pěkný projekt! :-)
Odpovědět
nic bych neměnila, je to moc hezký... WC nechte, proč by vám měla návštěva courat do koupelen a rodičovskou koupelnu nechte. Kdybych něco měnila tak: Roztáhnout to na šířku o cca 1,5m a v urovni naproti koupelně dát komoru, zvětší se tím i dětské pokoje. Doplnit třeba šoupačky do chodby k ložnicím aby se to mohlo úplně oddělit až budete dělat doma mejdany aby děcka spaly.
Odpovědět
Profilova fotka
rodičovská koupelna nebude, bude tam šatna :-) přístupná z chodby, záchod zrušíme a uděláme ho na místo sprcháče v koupelně, ale vyzděný jako samostatný aspoň se zbavíme toho malého výklenku v koupelně, kde je teď záchod zakreslený, co myslíte ? :-) a díky moc za rady!
Odpovědět
@ballu01 a co WC udělat s rodič.koupelny přístupné z chodby/bylo by tam okno/ a šatnu z WC a toho výklenku s WC v koupelně /bylo by tam okno/
Odpovědět
Profilova fotka
Nechce se mi přijít o tu šatnu u ložnice(rodičovská koupelna) a přeslíkat se u nejšpinavější části domu ( zádveří) mi taky moc nevyhovuje... Máte někdo wc bez okna ? Dá se to přežít ?
Odpovědět
Článek se načítá
@ballu01 neprehledli jste tu obrovskou skrin v loznici? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Věřte mi, že ta skříň i šatna budou tak tak na všechny věci :-)
Odpovědět
@ballu01 muzu mit prosim dotaz, odkud je tento projekt??diky
Odpovědět
Profilova fotka
@lusil13 Ahoj jasně, http://www.projektydomu24.cz/projekty... - je to typový dům.
Odpovědět
@ballu01 diiky, pracujeme na něčem podobném,tak dobrá inspirace
Odpovědět
Profilova fotka
@lusil13 za málo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme záchod bez oken a absolutně v tom nevidím problém :-). Kolik času tam budete trávit abyste si nemohl rozsvítit. Odvětrávání se dá v pohodě a navíc bych brala jako bonus, když budu trunit, že nikdo nemůže stát za oknem. Mě by to naopak hrozně vadilo s oknem u vstupu do domu. :-)
Odpovědět
Projekt se mi líbí - hlavně to oddělení dvou (asi možná) dětských pokojů od ložnice. Záchodu bez oken bych se vůbec nebál. Světlo vyřešíš žárovkou a pěkným světlem a odvětrávání jde vyřešit opravdu jednoduše. Také budu mít v domě jednu toaletu bez oken. :) A co se týče té proměny koupelny na šatnu... opravdu šatnu potřebujete? Nebude pro vás pohodlnější, když budete mít dvě koupelny? Stavíte dům, jde o váš komfort a nejen nyní, kdy se do jedné koupelny vměstnáte bez problému, ale také do budoucna, až budou děti větší. Zastávám názor, že raději budu mít dvě koupelny, než abych musel ráno vstávat o 30 minut dřív a připravil se, než se probudí děti a koupelnu zaberou. :D Mimochodem, mám otázku k obývacímu pokoji. Jaké máte rozměry? Jde mi hlavně o šířku pokoje. Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, jen se bojím uložného prostoru, a přítel chce mermomocí šatnu jelikož ráno vstává dřív a tak aspoň nebude budit probíráním se věcmi ve skříni a oblíkat se na chodbě :-) jsme teprve v řešení projektu, ale počítáme zhruba 6,3x5,2m, vychází to nějak 32,84m2 .... Díky za názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sabejn
Odpovědět
Dobrý večer, můžu se optat na vaše názory?:-). Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@zaplik1 Hezký večer, hezký projekt jen bych chtěla mít spací část orientovanou dál od zádveří - vchodu do domu, ale to je na Vás, jestli Vám to tak vyhovuje... I přebíhání z koupelny do ložnice, okolo chladnější části domu ( když někdo například v zimě přijde domů a foukne na Vás přímo když vyjdete ze sprchy ). Dál mi ještě přijde prostor před linkou směrem do chodby takový nevyužitý mrtvý bod :-) jinak se mi to líbí!
Odpovědět
@ballu01 - moc děkuji za informace. proběhla "malá" změna.
Odpovědět
@zaplik1 Za mě je daleko wc od kuchyně a obýváku.
Odpovědět
@zaplik1 To jste vstup dali úplně na opačnou stranu domu? Zajimavé. Jak jsou světové strany? Na mě je ta část s koupelnou, WC a technickou moc komplikovaná. Snažila bych se vynechat tu chodbu, vstup do TM klidně přes koupelnu (jak často tam člověk chodí?) a WC třeba udělat z části šatny...něco takového. Neo prohodit ložici a tu koupelnu-TM-WC část (to by bylo fajn i kvůli rozvodům).
Odpovědět
@bamak teď momentálně je vstup J " JZ". Domluva s projektantem, protože po levé straně (kolem ložnice,obyváku) nám vede Horkovod a dáme to co nejblíže k němu tuším, ža na 2 metry tak, aby se dalo v klidu procházet, tak se přunul na druhou stranu a část baráčku se tam rožšířila. Aspoň se na záchod nebude chodit, přes zádveří :-D. když se to prohodí, tak tam bude zase ta šatna tak sama :-D
Odpovědět
@zaplik1 ja myslela presunout I satnu:-) . satnu misto koupelny, loznici misto WC a TM.
Odpovědět
Profilova fotka
@zaplik1 super, tohle si v něčem kreslíte nebo projektant ? :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?