Bungalov s garáží

Ahoj všem 🙂 Ladíme projekt na bungalov, ale už jsme do toho ponoření moc dlouho a potřebuju názor nebo radu někoho, kdo má odstup. Chtěli jsme 5kk s garáží, která bude součástí domu. Aktuální návrh od projektanta přikládám, momentálně ještě pracuje na úpravách, na kterých jsme se domluvili - načrtla jsem v malování, berte s rezervou 🙂 koupelnu a protější pokoj budeme ještě o půl metru zužovat, takže se dostaneme na 17m délky. O půl metru zkrátíme předsíň, aby v obýváku vznikla delší volná příčka. Na kuchyňské lince zůstane jen okno na jih, vedle pultíku budou otvírací dveře na terasu a v obýváku okno. Plocha před zkrácením 233m. Vchod je z jižní strany, obývák s kuchyní na západ. Díky za rady i kritiku!
Odpovědět
@domacizizala Projekt/dispozice není přiložen 😉
Odpovědět
díky za upozornění! teď jsem uložila do alba na mém profilu 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Sice nevidím orientaci, ale obecně se mi to nelíbí. Kuchyň daleko od TM. Tvar U je dost nepraktický, Poloostrůvek pouze 60cm. Jídelní stůl malý a na malé ploše. Nechápu na co je prostor za gaučem. Většinou lidi chtějí mít výhled do zahrady a tady je velmi omezená plocha oken a orientace gauče dovnitř. Dobrá je šatna v zádveří, ale nelíbí se mi její rozměry. Příliš široká chodba, pouze jedna koupelna na 5 pokojů. V ložnici vstup u hlavy. Pokoj 107 je hrozný. Tvar L většinou slouží pro terasu a její možné zastřešení, ale tady to nevidím. Garáž v zateplené obálce bych nahradil skladem s normálními dveřmi a udělal kryté parkovací stání s přístupem do domu pod střechou. Asi by se dalo pokračovat, ale co se nelíbí mi, může jiným vyhovovat.
Odpovědět
@radim2015 Ahoj Radime, díky za postřehy. Beru každej názor, tohle fakt nechceme pos*at 🙂 Nábytek v kuchyni/obýváku je jen tak orientačně, tvar linky jsme reálně ještě nerozhodovali. Prostor za gaučem jsem chtěla na čtecí koutek/přebalovací pult, něco podobného. Ale mám namyšlenou i variantu, kdy sedačka bude jinak a tento prostor vůbec nevznikne, tím by byl jinde i jídelní stůl a může být větší. Jak velkou bys prosím uvažoval šatnu? Stále přemýšlíme nad délkou a jak rozdělit šířku mezi šatnu a špajzku. Osobně jsem spíš pro širší šatnu a ne půl na půl. Chodba bude 1,5 m - zase, uvažovali jsme 1,3m...ale při délce 10m by to byl prý strašný tunel. Pokoj 107, tam taky nejsem moc spokojená, ale nenapadá mě, jak s tím hnout jinak? Jedna koupelna na pět pokojů, to je asi pravda...ale pravděpodobně budeme max 4, pátý pokoj, ten malý, bude sloužit spíš jako pracovna/na vyjímečné přespání pro návštěvu (ale i tak bude zatím návštěvní ten druhý dětský, než ho zaplníme)....ale s tou koupelnou, dobrej postřeh. Terasu do L bych si moc přála, ale jsme tam omezení prostorem 😞 vstup na terasu bude před kuchyňskou linkou. Nahraju ještě umístění na pozemek, tam je právě vidět, jak jsme omezení prostorem a světové strany. A díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Mám šatnu u zádveří 2,5x1,3 vstup je uprostřed kratší strany a zdá se mi velká tak akorát. Někdy se dovnitř vejdeme i tři. Chodbu si rozmysli. Mám 10x1,2 a nepřijde mi úzká. Spíše bych možná uvítal nějaké niky, nebo možnost jejího rozbití pomocí 3D na stěnách.
Odpovědět
@radim2015 wow! pecka! V pátek jsem na schůzce udolala projektanta, ať to zmenší na 1,3m a v neděli ráno už jsme posílali mail, ať to dá na 1,5m...ale tak, jak to máš, se mi to zdá uplně v pohodě. Koukala jsem i k tobě na obrázky a dům máte perfektní...mít ten rozměr na pozemku, hned bych se inspirovala 🙂 Ještě bych se chtěla zeptat na jednu věc...možná je to uplná šílenost...teda, mně se to jako blbost zdálo, když jsem to slyšela poprvé, ale zlepšilo by nám to uspořádání místností a aspoň o malý kousek zvětšilo tu volnou část na pozemku u nějakého posezeni....co bys řekl na vchodové dvěře do domu tam, jak končí garáž (velikost garáže potřebujeme zachovat)? tzn. někde tam, kde je teď technická?...znamenalo by to, že můžeme dům srovnat do obdelníku a trochu lépe vyřešit vnitřní dispozice, na druhou stranu by vchod byl z boku domu směrem od sousedů, nikoliv od ulice...to je ten zádrhel :-/ přišli bysme o šatnu a zřejmě bysme dům posouvali, aby od hranice pozemku bylo víc než dva metry...ale tam by zas byla výhoda toho, že by vedle domu bylo místo na parkovací stání. Je to totální kravina mít dveře do domu takhle z boku?
Odpovědět
Profilova fotka
@domacizizala Ten obrázek je pouze inspirace, ale tak nějak bych to chtěl. Vstup z boku má své nevýhody - delší cesta od auta a "nutnost" jejího zastřešení. Líbí se mi možnost parkování před domem bez plotu/brány.
Odpovědět
@radim2015 právě...to obcházení domu, nevím, jestli by nás to brzy neštvalo 😞 neříkám, že je to daleko, ale už to není tak "hladké"...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?