Bungalov - vaše názory

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o rady a názory na náš budoucí domeček. Budu ráda za jakýkoliv nazor. Vstup na pozemek je orientovany na jih.
Nešťastná orientace, nejhodnotnější světovou stranu moc nevyužijete, moc chodeb, vstup do garáže bych rozhodně nedělal z chodby, ale kdyžtak udělal dveře mezi technickou a koupelnou, nějak se nevyznám v té severovýchodní terase v kombinaci s tou severní, zbytečně členitá fasáda a zbytečné nosné zdi uvnitř, které zabírají prostor, jinak to není nejhorší, ale osobně bych to z gruntu přeřešil..
Na severovýchod terasa není pouze to bude zastreseno, aby nevznikla slozita strecha, taky se mi to moc nezamlouva, ale na výber moc nemáme. Na internetu moc půdorysů není na vstup do domu z jižní strany a tak, aby nam to vyhovovalo.
Tak to potom rovnou tam můžete udělat další místnost, materiálově budete na tom stejně a získáte prostor navíc. Bída katalogových domů si žádá individuální návrh.
A mohl by jste mi nějak stručně napsat, jak by jste místnosti poskládal? :-) Jsem otevřena jakýmkoliv možnostem.
Potřeboval bych k tomu vidět situačku, nějaké širší vztahy, odkaz na mapu s parcelou atp.
Máme pozemek číslo 10, pozemek je široky 20 m a dlouhý 40m. Šířka domku bude tedy 13 m a délku stavenou nějak striktně nemáme.
Předpokládám, že domy budou muset držet uliční čáru někde pár metrů od silnice že?, apropo, musí to být nutně bungalow? takový malý pozemek, s tak blbou orientací , to by bylo vhodné jít do podkrovního domu..
Vzdálenost domu od silnice by měla být 6m.
Pozemek ma celkem 799 m2, bungalov jsme zvolili proto, protože se nám líbí a většina lidí z ulice bude mít bungalov.
Co něco takového: http://www.projektydomov.com/projekty... ? S tím, že jak je televize, tak bych udělal okno, protože to by byla jižní strana, televize by byla směrem na sever u té příčky s tou ložnicí, terasu by jste dále protáhli směrem do zahrady, byla by tedy severozápadní, popř. ještě lépe to celé odzrcadlit a terasa by byla na severovýchod, děti by zase měly okna na západ a odpolední sluníčko.. Garážové stání bych realizoval zvlášť před vchodem např jen pergolou.
Děkuji za návrh, tuto variantu jsem už také viděla, jen se nejak nedokážu srovnat se vstupem z boku domu a přitel bez garáže :-( Na netu už mám projíté snad všechny půdorysy, tento jsme si udělali sami, jak by nam to nejlepe vyhovovalo, ale samozrejme, jak jste již zminoval je nestastná orientace svetových stran.
Ten vstup by byl zepředu, pokud nutně chcete garáž, tak to fakt už jen individuální návrh projektantem..
Článek se načítá
@denisa162 souhlasim s @rimmer jdete za projektantem/architektem, pomuze s navrhem, poradi a vymysli neco, co presne padne na parcelu/vasim pozadavkum/orientaci/okolni zastavbe.....Ano, nechame si to zaplatit, ale je to nase prace, zivi nas to, ale u vas je to celkem "v pohode" investice v porovnani s celym domem....
Profilova fotka
Mame presne takovy pozemek, jen lepe orientovany svetove strany. Presne to byl duvod proc jsme sli cestou individualniho navrhu. @denisa162 Na prvnim miste bych vykopnul garaz z baraku a zkusil ji dat dopredu. Dale, Pokud date sirku 13m tak vam zustane na obou stranach domu nudlicka 3,5m, to je tak na to dat tam tuje aby vam nevideli sousedi az do talire a bude to jak na hrbitove. Nebo betonovou zed a mame veznici. Kdyz odectete pul metru okolo domu (odkap, drenaze atp) u plotu metr na kere ziveho plotu tak vam zustane 2m siroky prostor strelnice. A pristup "bungalovy bude mit vetsina tak my taky" neni asi uplne nejstastnejsi. Jestli jste o tom bytostne presvedceni a patrovy dum byste nestravili, tak potom asi ano, jinak bych se radeji otevrel ruznym moznostem. Jak jiz psali vyse, tenhle pozemek chce architekta a da se vymyslet pekne nekonvencni bydleni, ktere muze vyhovovat bez kompromisu, coz vam zadne katalogove projekty nenabidnou
Profilova fotka
Zkuste se kouknout na Euroline bungalov 1471. Myslím,že je to lepší řešení.
Profilova fotka

Profilova fotka
V první řadě záleží na Vás, co Vám vyhovuje, jaký je Váš životní styl... já třeba preferuji oddělenou soukromou a společenskou část domu, vadilo by mi, že každý musí projít kolem pokojů a ložnice, tudíž třeba pozdní odchod návštěv může rušit. Na druhou stranu i náš dům tu byl hodně zkritizovaný, každou poznámku jsme s mužem prošli a dospěli k závěru, že tak, jak to je, tak si za tím stojíme ;-) Jinak co se týká světových stran, myslím si, že tady platí to samé, co je pro jednoho ideální, nemusí být i pro druhého. My máme třeba terasu orientovanou na SV a za nic na světě bychom ji nechtěli k jihu nebo JZ ;-) Mimochodem, máme zhruba stejně velký pozemek, 20 x 47 m, hraniční čára 6 m a vstup z JZ. Budeme stavět bungalov ve tvaru L. Jinak u nás se může stavit 2 m od hranice, tak jednou stranou budeme mít 2 m a na druhé 3 m ( aby v případě potřeby mohlo projet auto nebo nějaké kopátko do dvora ), jinak mi přijde zbytečné nechávat vedle domu větší prostor ;-)
A mohla by jste mi zaslat váš půdorys domu jenom ke shlednutí , jak mate vyřešené místnosti? Byla bych moc ráda, děkuji.
Profilova fotka
Ahojte, diskusiu zamykám, nakoľko toto nie je jediná téma od autorky. Pokiaľ by ste chceli ďalej reagovať, môžte sa presunúť sem: http://www.modrastrecha.cz/forum/poze... ďakujem, Petra, 4net
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?