Bungalov, vejdeme se do 2 mil.? Máte jiný nápad?

Ahoj, rozhodujeme se o stavbu Bungalovu,zatím jsme ve stádiu výběru projektu,proto zakládám tuto diskuzi a budu rád za Vaše názory. Chceme stavět přízemní baráček, třeba s možností jedné místnosti pod střechou, viz. http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Tento bungalov se nám moc líbí svým řešením. Myslíte,že se vejdeme stavbou svépomocí + nějaké ty práce od najmuté fy. co nezvládneme sami do 2mil.? Pokud máte nějaké zkušenosti nebo návrh na pěkný bungalov do 2 mil. tak sem s tím :)
Odpovědět
je to tady propíráno dnes a denně, pročti si diskuse .... nikdo ti neřekne za kolik postavíš, to bude jen na tobě a tvých schopnostech co se týče vyjednávání cen a co se týče vlastní práce .... držím palce ;-)
Odpovědět
My stavíme svépomocí bungalov 5kk a rozpočet máme pod 2mil ;-) ...Teď dokončujeme hrubou stavbu a zatím nemáme problém s dodržením rozpočtu, v některých položkách jsme i níže než jsme plánovali...takže věřím, že to tak půjde i nadále ;-) Hodně záleží na výběru stav. materiálu, popř. různých slev. akcí - nám se třeba povedla akce na střechu, což udělá v rozpočtu celkem dost...
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím že se to dá zvládnout, my stavíme 180m2 bungalow - svépomocí , a taky se chceme vlézt do 2 mil (bez venkovních úprav) doufáme že s kuchyní a 1 koupelnou, s ostatním vybavením moc nepočítáme .. jak píše luckydaisy taky zatím nemáme problém s dodržením rozpočtu.. zatím... :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckydaisy Moji rodiče ted dostavěli dům. Otec si dělal úplně vše sám. Kromě střechy a topení. Nikdy zbytečně neutráceli. Táta říkal, že když měl hrubou stavbu tak si juchal, jak mu to vychází, ale pak se to rozjelo. Peníze lítaly, ani nevěděl kam. Stavěli bungalov 4 KK + garáž. Pozemek 500 tis, dům 1.800.000, zahrada, plot a úpravy kolem domu dalších 400,- tis. Původně plánoval, že postaví za méně peněz. Záleží co myslíš tím " vejdeme se do 2 mil" ? Je v tom jen dům? Nebo i pozemek, vnitřky, zahrada, plot atd? My máme hrubý rozpočet na 3 mil. Budeme stavět bungalov 4+KK. Bez garáže. 500 tis nás stojí pozemek se sítěma, 1.400.000 počítáme na výstavbu domu a dalších 700 tis na interiér. a dalších 400 tis. na upravy, terénu a zahrada, plot. Budeme dělat téměř vše sami s mým tátou. Do toho interiéru mám započítané úplně vše. Nábytek, koupelny, kuchyň, osvětlení i výbavu atd. Je to trochu navýšené. Tady jsem se ale nechtěla nijak moc uskormňovat, se přiznám. Navíc bych nechtěla dostavět dům a chodit pak roky po hlíně kolem baráků. Na zahrádku se hrozně těším. Takže tam ty investice taky dáme. Pokud se obejdete bez zahrady, uskromníte se v interiéru a máte levný pozemek, tak se do 2 mil. můžete vejít. Si myslím :-D Uvidíme příští rok na jaře, chceme začínat.
Odpovědět
Profilova fotka
@luckydaisy jé, promiň další část toho příspěvku je pro lukassek ;-)
Odpovědět
@ally8 Já rozpočtem do 2mil myslím pouze hotový dům k nastěhování tj. komplet koupelna, podlahy, omítky atd...Není v tom zahrnut nábytek, dekorace...každý má přeci jenom jiné požadavky na spotřebiče a vzhled interiéru, takže i od toho se potom odráží cena...Se zahradou je to to samé, záleží na velikosti pozemku a představě o vzhledu zahrady...Pozemek jsme neměli nejlevnější (2100/m2), takže i kvůli tomu se snažíme náš rozpočet nějak nepřestřelit... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckydaisy waw, to je dobrá pálka teda, to asi žijete v drahém kraji :) pro mě bylo 1400/m2 přemrštěné , nakonec jsme naštěstí koupili za 450/m2 od známého
Odpovědět
@renatka16 Hmmm, to je cena ;-) Náš pozemek byl pálka celkem slušná, ale bohužel je to normální cena za pozemek na předměstí velkoměsta, kde bydlíme... :-| Rozmýšleli jsme si to dlouho, hledali jsme i jinde, ale nikde to nebylo takové jako tam, kde teď stavíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@luckydaisy tak snad jste tam aspoň měli přípojky, které my bohužel krom elektřiny neměli.. :-| já jsem právě byla šťastná za tu cenu, pač jsme taky na předměstí "velkého města"
Odpovědět
Profilova fotka
@renatka16 @luckydaisy Teda ty pozemky to je fakt děs. My měli hrozné štěstí. Sehnali jsme od známého pozemek v lokalitě, kde město udělalo celé sítě a on nám to prodal o 1/2 levněji než město. Kéž by nás štístko neopouštělo dál ;-) My začneme teď přes zimu hledat dobré ceny a vyjednávat. Manžel má hodně známých a kamarádů, přes které se bude snažit dojednat lepší ceny. Jen tak jim něco nedáme :-D To je náš tah č. 1.
Odpovědět
Profilova fotka
@ally8 no a to nemluvím o tom že máme od babičky pozemek hned o uličku dále (z nového pozemku na něj i vidíme), ale zatím se na něm nemůže stavět, v jednání to je už 4 roky, a konečné rozhodnutí zatím nikde... takže jsme mohli dost ušetřit..ale beru to jako dobrou investici :) nojo líná huba holé neštěstí , je dobře, že je manžel odhodlaný dojednat lepší ceny,věřím, že někde tak dost ušetříte :)
Odpovědět
@ally8 @renatka16 To jste měly obě s pozemky štěstí :-) ...My jsme raději zvolili variantu, že máme vše na dosah a proto jsme si museli více připlatit....I když ta částka nám pořád přijde strašná...obzvlášť když víme za kolik pozemky nakoupil developper, který je pak rozprodával dál...njn, ale tak to prostě chodí...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?