Bungalov vs. menší patrový dům

Zdravím, jsem tu nová, každopádně pozemek už máme,ovšem máme hodně omezené rozpočty na domek..max jsou tak 2 mil.,ale i to je pro nás už nepříjemné..subdodavatelsky nepřipadá moc v úvahu nikdo z rodiny se v tomto nevyzná.. uvažujeme tedy o nějakém bungalovu nebo menším domečku do patra..v diskuzích už jsem četla,že je to cenově podobné.. Ohledně dispozice bysme chtěli minimálně 3+1.. Nic přehnaného, ale hodně tu i čtu,že to reálné není tak se těším na rady a tipy :) Zatím ;-)
Odpovědět
http://stavbyhavo.cz/uvod
Odpovědět
@medunovi Díky, vy jste s nimi stavěli nebo jen tak odkaz? :)
Odpovědět
budeme stavět v létě právě s nima
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 Dva miliony máte jen na dům nebo i pozemek? Myslím že do dvou milionů za dům se dá postavit pěkný domek, pokud nebudete vymýšlet nějaké vychytávky a tak a kuchyň bych si třeba udělal sám nebo třeba si jí můžete pořídit jinde, protože mi ceny kuchyní připadají dost přehnané když čtu ty částky někdy. Taky je dobré vědět s kým má stavební společnost případně smlouvy na dodávky tohoto zařízení, a´t zbytečně neplatíte za umyvadlo třeba 20 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 Za tuto cenu to bude muset byt na rovném pozemku a budete si muset hodně věci udělat sami. Dále budete muset zvolit co nejjednodušší řešení. To je třeba obdélníkový tvar domu a rovna střecha ( mírný sklon ). Valbova střecha bude dráha. Spoustu věci si jste schopni udělat sami. Akorát se toho nesmíte bát. Svépomocí.cz vám poradi
Odpovědět
@medunovi aha tak jestli budete dávat sem fotky tak budu koukat :)
Odpovědět
@karl32 2 miliony s tím, že z toho musí nám i tak 100 tisíc minimálně zbýt..ale je to už jen na dům..Díky za tipy :) Určitě je nám jasné, že nábytek se dá pořídit postupně atd..jako třeba i ta kuchyň odjinud.. i tak děkuji :)
Odpovědět
@kossakowski1980 Pozemek je bohužel mírně svažitý.. s tím,že dole upříjezdové cesty je relativně rovný až poté je do kopce.. Děkuji za tipy.. Sami to si moc nemyslím teda..nic krom vymalování a sestavení nějakého nábytku do pokojů sami nezvládneme, ani nemáme tolik času se tomu věnovat sami tak tedy snad to nějak půjde :)
Odpovědět
@Panda6 Všechno je o dohodě s firmou, stačí si domluvit schůzku a navrhnou Vám řešení a udělají cenovou nabídku.
Odpovědět
V tom případě dřevostavba na klíč
Odpovědět
@medunovi Tak potom prosím o info jak to šlo s cenou atd..jestli se vám vydaří pujdem do toho👌🏼😉
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 Nemáte zač, podle mě jsou to fakt vyhozené peníze za takovou kuchyň. Ano jistě jsou tam různé vychytávky, ale jde bez nich žít. Třeba my žijeme :-). Když máte necelé dva miliony jen na dům a nebudete přehnaně vymýšlet, tak si myslím že se vlezete. Záleží na firmách. Nechte si udělat několik nabídek a uvidíte.
Odpovědět
Článek se načítá
@karl32 Jasně jasně. :) Ano určitě :) Tak jo uvidíme..
Odpovědět
Profilova fotka
@panda6 Tak jak jste pochodili? Sehnali jste firmu se kterou je dobrá domluva? Ještě mě napadlo vyřešit to hrubou uzavřenou stavbou, že si omítku potom doděláte, ale záleží jaké jsou vaše možnosti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?