Bungalov Cornalin - názory a připomínky

Dobrý den, prosím o váš názor na tento bungalov, orientace na pozemku viz foto.Určitě bych přepracoval tu "nudlovitou" spíž za kuchyní, jinak mi přijde dispozice dost povedená. Děkuji za vaše názory.
Odpovědět
Profilova fotka
ja by som len zvacsila obyvak, nemam rada rozne uhly a vyklenky. A bude to omnoho vzdusnejsie inak ok
Odpovědět
@lilecek Ten obývák má 53m2, to mi přijde docela dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to ano, to je ina rec :)
Odpovědět
Záleží co požadujete, ale asi bych taky zrušila tu spížku nebo jí udělala lépe. Určitě zvětšit ložnici, takhle je to na hranici možného když tam budou spát dva lidi, norma je 12m2, takže to by vám asi ani neprošlo. Garáž jste přehodili na druhou stranu než bývala, takže to kryté zádveří už není kryté, ani nevím jestli to takhle bude zvenku vypadat hezky - tak jako tak posunula bych vchod aby se vstupovalo rovně a o tamten kus rozšířila dům. Nicméně celkově to má velmi málo úložného prostoru. Ta šatnička není špatná, není ale přístupná všem a pro všechny je malá, zvlášť pokud počítáte se 2 dětmi. Technická taky není nijak extra velká, takže těžko říct nakolik může sloužit jako komora. Ty světové strany jsou myšleny tak, že vstup je z východu (severovýchodu)?
Odpovědět
@ookami_hime Ložnici určitě půjde zvětšit posunutím stěny směrem do obýváku. Máme 2 děti a jako hlavní úložný prostor poslouží "pracovna" vedle kuchyně + prostor na půdě. Ano, vstup je orientován na sever a asi by bylo dobré ten "výkus" zrušit. Kryté stání jsme museli přesunout kvůli příjezdu k pozemku.
Odpovědět
@shveecko jasně, to bylo spíš jen poznámka k tomu, že když jste to rozdělili, tak možná nějak pořešit právě ten výkus :) Co se týče světových stran. Takhle budete mít jedinou hlavní terasu čistě na západ, což je docela problém. Tou proskleností vám poleze do obýváku strašného vedra přes léto, venku si nesednete a jih vám bude vytápět koupelny a šatnu, které to vůbec nepotřebují. Z tohoto hlediska mi to nepřipadá úplně šikovné, protože tam ani použitelně neuděláte druhou terasu aniž byste nemuseli obcházet polovinu domu.
Odpovědět
@ookami_hime Terasa i okna z obýváku jsou na jihovýchod, nad terasou bude přesah střechy. Podle mého ložnice na východ a dětské pokoje na západ je dobré řešení - rodiče budou mít světlo ráno, děti odpoledne.
Odpovědět
@shveecko jo takhle, aha, jasně... tak to je více méně v pohodě :)
Odpovědět
Tak jsem se rozhodl na stará kolena si to nakreslit a přeřešit trochu vstupní prostor. Co si o tom myslíte?
Odpovědět
@shveecko zkusila bych se zamyslet nad uspořádáním obýváku, na to jak je prostorný, máte ten bar a sedačku nahňácaný k sobě, co třeba prohodit kuch. linku a jídelní stůl nebo obývák a jídelnu nebo otočit sedačku do rohu
Odpovědět
@shveecko plus ještě koukám to zádveří - roh skříně přímo proti dveřím - to se budete otloukat, to by ještě taky chtělo doladit, v podstatě tam ani není místo, aby se tam vešel víc než jeden člověk. A nebudou ty průchody (do šatny a do chodby) příliš úzké?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Mohu se prosim poptat, jak jste to nakonec vymysleli.? Prave premyslime nad stavbou stejneho domu. S jakou firmou jate prosim dum staveli a jak jste byli spokojeni?
Odpovědět
Článek se načítá
@grabu Dobrý den, nakonec jsem skončil na úplně jiném projektu. Zjistil jsem, že ten Cornalin ve finale neni uplne idelani. Přikládám foto nového půdorysu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@shveecko Děkuji moc za odpověď. Půdorys vypadá moc povedeně. Mohu vědět s kým jste stavěli a co je to za dům? Jestli je typový a nebo jste si nechávali dělat projekt. Děkuji :-)
Odpovědět
@grabu zatim postaveno nemame, cekame na stavebni povoleni a snad na jare kopnem. Projekt je individualni. Je to slepenec asi 4 ruznych pudorysu😊
Odpovědět
Profilova fotka
@shveecko Děkuji za odpověď a přeji, ať se vše daří a stavba jde jedna radost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?