Cena za projekt a nutné podklady

Dobrý den, budeme stavět dům o dvou podlažích a garáží v suterénu. Dům bude z Ytongu a bude mít sedlovou střechu. Celkem to má cca 300 m2 obytné plochy. Paní projektantka nám dala cenovou nabídku na projekt 200 tisíc bez dph a bez komunikace s úřady. Bude se jednat o výkresovou dokumentaci pro stavební povolení a provedení stavby, včetně výkazu výměr. V ceně není ani autorský ani stavební dozor. Jakýkoliv dozor na stavbě nebo komunikace s úřady budou dodatečně honorovány sazbou 600 Kč / h bez dph. Je cena v pořádku? Další dotaz je , zda je nutné v případě, že si budu bagrovat díru na garáž sám, dělat hydrogeologický rozbor? Chce po nás i radonový rozbor. Děkuji za vaše názory.
Odpovědět
Mám něco podobného 300m2 užitkové, 3 podlaží, v suterénu garáž. Cena 23 tis Kč se projektem ke stavebnímu povolení, výkaz výměr nejzákladnější, penb, řemesla. Je to ale 5 let zpět. Radon povinný. Nevím proč hydrogeologický rozbor kvůli bagrování, ale já dělal geologický rozbor po vybagrování kvůli základům a problematické zemině.
Odpovědět
Profilova fotka
S cenou tak velkýho domu neporadím,ale ohledně formalit s úřady skrz povolení jsme dávali 12tis a určitě to za to stojji
Odpovědět
Jestli je to cena i za provadeci projekt, pak je to v poradku. Cena za dozor je take v poradku (ja platim 1000,-/hod vc. DPH). Za obihani uradu urcite zaplatte, vse jde rychleji, nez kdyz stavebnik tlumoci od urednika projektantovi a naopak. Radon musi byt vzdy kdyz ma stavba obytne nistnosti. Hydrogeologicky pruzkum je uzitecny.
Odpovědět
Obíhačky se dají vyřídit za pár hodin, ale záleží, jaké budete mít štěstí na úředníka a zda nemáte komplikovaný projekt. Profi obíhač by to pak mohl o něco zrychlit, úředník by si možná pak méně vymýšlel. Bohužel znalost stavebního zákona a navazujících předpisů je u mnohých úředníků žalostná. Jaké nesmysly jsou vám schopni napovídat... Pracovní dobu mají takovou flexibilní, že je tam taky ne vždy zastihnete.
Odpovědět
Dohromady nám obíhačky nezabraly ani den. Nejsložitější to bylo se silnicemi, ale i tak to nebylo nic hrozného. Ale záleží na probektu a místních úřadech. my měli strach, že jim to bude dlouho trvat na životním a hygieně (okresní město o 24 000 obyvatelích) a nakonec to nejdýl trvalo na místním úřadě (1600 obyvatel) Obíhačky pro nás znamenaly jednu návštěvu úřadu a předání dokumentů.
Odpovědět
@puhelin Je to včetně prováděčky. I když mám schopného zedníka, který je vyučený zedník a postavil mnoho RD, myslím že dobrá prováděčka urychlí práci a nebudou muset nad ničím dumat.
Odpovědět
@martin_s To bude asi tim, ze mimo uredni dny se jezdi na ustni jednani.
Odpovědět
@stavebnik1974 Urcite. Ono to i pro vas bude snazsi, ze si vzajemne treba pomuzete. Zaroven i pro dozor (pokud dozorem nebude ten projektant).
Odpovědět
@puhelin Ne, jedná se o úřední dny. Jednou jde dříve, když má třeba napracovany hodiny nebo náhlá dovolená.
Odpovědět
@martin_s Tak to chapu, ze vas stve. Ja si vzdycky predem rezervuju termin, uz se mi to taky stalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Cena je naprosto v pořádku...50 hodin studie, 150 hodin projekt ke stav.povoleni, 100 hodin provadecka, pořádně bych si definoval SOD aby tam byly pořádně profese a jejich koordinace, dále je potřeba geologický průzkum, radon, vsakování ( přepad dešťovky) geodetické práce - bodové pole pro osazení domu do terénu, následně hranice pozemku....atd....
Odpovědět
My dávali 125 tisíc bez dph. Bungalov 190m2 zastavěná plocha, užitná 145m2. Jestli chcete vypsat konkrétní položky co je v ceně, tak je to - architektonická studie, projektová dokumentace ke stavebnímu povolení a prováděčka, statický posudek, požární bezpečnostní řešení, inženýring (úřadování), projekt vnitřního vodovodu a kanalizace, projekt elektroinstalace, projekt vytápění, geodetické zaměření parcely, radonové měření, PENB, projekt vodovodní přípojky, projekt ČOV, projekt sjezdu 🙂 200 tisíc by bylo nad můj limit. Podle mě je ale cena normální. Záleží spíše na Vás kolik jste schopni zainvestovat do projektanta a zda je cena pro Vás v pořádku. 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
@luucap No ono také záleží v jakém roce jste to realizovali? Ceny letí meziročně o 15 - 20% nahoru.
Odpovědět
My platili před rokem a půl za jednoduchý bungalov 150 m zastavěné, bez prováděčky: 46000+DPH. Komunikace s úřady stála 10000,-.
Odpovědět
Aktuálně zrovna řeším, cena 85t bez DPH , komplet, rekreační objekt, bungalov, 80m2.
Odpovědět
@stavebnik1974 Tento rok 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?