Cena za projekt - co na ni říkáte?

Ahojky. Pomalu se zaciname rozhlizet po architektovi/projektantovi. Zatim jsem dostala nabidku od znameho. Co si o ni myslite? architektonicko-stavebni reseni 15000Kc stavebne kostrukcni reseni - statika 15000Kc pozarne bezpecnostni reseni 3500Kc zdravotne technicka instalace - vodovod, kanalizace 6000Kc silnoprouda elektrotechnika 5000Kc vytapeni 6000Kc prukaz energeticke narocnosti budovy 4000Kc zajisteni zavaznych stanovisek dotcenych organu, stanoviska vlastniku verejne dopravni a technicke infrastruktury, podani na SU 5000Kc polozkovy rozpocet 5000Kc mereni radonu 2000Kc geodeticke zamereni pozemku 3500KC cena celkem 70 000Kc s tim, ze ze znamosti je ochoten nam to dat za cca 50 000Kc Diky moc.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já si myslím, že 50 000,- je krásná cena! My jsme na tom stejně, v sobotu máme schůzku s naší potencionální projektantkou a na rovinu řekla, že se cena může pohybovat i okolo 100 000,-, je to závislé na ceně projektovaného domu či co. Jinde nám bylo řečeno od 40 000,- (při výběru z katalogu) do 100 000,- (originální projekt) a jinde cca 75 000,-. Ale je fakt, že tohle je spíš manželova parketa, já mám na starost interiér:-)
Odpovědět
@nickylee008 me poslal primo kalkulaci na dum do zastavene plochy 150m pri domu v cene 2-3,5mil. Jeste uvidime dalsi nabidky. Ale zatim se me to libi.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Myslím,že cena je úplně suprová my měli projekt za 140000kč a je teda pravda,že jsme dostali slevu a to 50% :-D jsou to pálky za vše...jsem moc ráda,že je to za náma :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@doliceksamicek jako to si fakt někdo vezme takový prachy za projekt?????to má slušně vyděláno
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote tak mi máme projekt komplet za 35tis,a to je original navrh není to tipový dům,kromě energet.štítku a požární zprávy to jsme si platily zvlášt,tak bych řekla že je to taky hodně o kraji kde se staví
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote za 50 cen ok, jen těch 5tis podání na uřad se mi zdá dost na to že to tam jenom odneseš :-D @ratatooy švára platil za projekt něco přes 200tis... :-D ale má to trochu větší .... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Měl jsem projekt za 40 000 a teď vidím jak vyplouvají věci na povrch, který řeším dodatečně, stojí mě to čas v tlaku a hlavně to řeším s osobama, které jsou zainteresované, tzn.každý topenář doporučí něco a nebere to v globálu. Kdybych do toho šel znovu, tak bych si připlatil a víc bych si s tím projektem vyhrál... Člověk, který chodí do běžného zaměstnání od do a ještě není z oboru aspoň trochu... pro něj to pak asi musí být utrpení nebo kolikrát kývne na nějakou blbost... To je můj názor :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy Jjo jsem říkala,že je to dobrý džob dělat projektanta :-D nebo ještě stavební dozor ty si taky příjdou na hezký prachy ;-) ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 ja to pochopila za tech 5 tis ze je to vybehani vseho - eon, hasici, obec, chko atd.... A jako posledni stavebni urad
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote jojo máš recht, já si nepřečetl ten řádek nad tím :-D ale i tak se to nechá obejítm nic na tom není, pokud na to má čas ;-) jinak ok
Odpovědět
@petrsv1000 takzase kdyz uz by me to dal za pade cele tak bych nehledala jeste kde to snizit nebo usmlouvat 8-) manzel to urcite obihat nebude a ja mam s mimcem taky co delat :-)
Odpovědět
:-| 70 tis. bych v životě nikomu za projekt nedala, 50 tis.... no budiž pokud je to i s vyběháním. Nám nebylo zatěžko si stanoviska obstarat sami, sami si to podat na SU a za projekt jsme sakumprásk včetně všech měření zaplatili max 35 tis. Co se týče elektroinstalace a topení, udivuje mě, že to není součást základního projektu. My to tak tedy měli. A ze své zkušenosti vím, že elektrikář to po konzultaci s námi stejně změnil a na základě svých zkušeností udělal parádně. Nakreslit kde bude vypínač, kde zásuvka atd. to umím i já. :-) Nemluvě o přípojce vody, protože to máme dále než 50 m k hlavnímu přívodu, museli jsme navíc mít projekt i přípojky. Oslovili jsme paní, co dělá pouze toto a ona si tím lámala hlavu jak by to tak nejlépe udělala, nevěděla si rady, až ji to manžel navrhl, zhruba ji to nakreslil a ona byla ráda, jen to přemalovala a spokojenost největší :-D Takže s projektanty to bývá někdy i tak. :-D Plány jsou jedna věc, realita pak věc druhá.
Odpovědět
Článek se načítá
@doliceksamicek Musela jsem se kouknout na tvůj dům, kterého projekt stál s 50% slevou 140.000,- =-) Nechápu, za co jste tolik platili.
Odpovědět
Profilova fotka
Je v tom samozřejmě spousta faktorů, které cenu ovlivňují. Nám tedy navrhovala dům sestra - architektka a máme ho od ní zadarmo. Je to dvoupatrový dům s dvojgaráží, dvěma skladovacími místnostmi a technickou místností. Když jsem se jí ptala, kolik by ten projekt našeho domu s kompletní dokumentací od ní stál, tak řekla 80 000,-.
Odpovědět
Profilova fotka
@doliceksamicek tak stvaebni dozor nevím mi máme pána od manžela z práce a ten chtel 500kč za celu dobu stavby :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w mi to teda v plánech nemáme elektroinstalaci a vodu jen vlastne pruchodky v zakladech a daný připojky ale stejně elektřinu bych si do předu neplanovala protože se to ještě 10x změní co kde bude ono plán vypadá jinak než realita a vždycky se přijde na něco že by to bylo lepší tak nebo tak, pokud sou dobří dělníci tak s tím i dobře poradí takže máš recht:-)
Odpovědět
@ratatooy ....jo a vodovod, kanalizaci jsme taky měli v projektu již zakreslenou. Nějaké zvláštní projekty na el., vodu a kanalizaci po nás SU nevyžadoval. Přesně jak píšeš, ještě se to 10x změní a stejně papír snese všechno, ale ve skutečnosti si myslím, že člověk který dělá v oboru několik desítek let nejlíp umí poradit. Já jsem teda měla elektrikáře suprového, vodu si dělal manžel sám.
Odpovědět
@ratatooy @katty.w no chtela bych tedy videt, ktery projektant si v Praze nebo v Brne rekne min. Kdyz jsem to pocitala, tak i typovyp rojekt by nas vysel cca na tuhle sumu
Odpovědět
Profilova fotka
projekt vypracovaný komplet k podání na stavební úřad 42 tis. Kč
Odpovědět
@mitote Tak jasně, že v Praze a Brně se budou pohybovat ceny výš. Nicméně někdy stačí zajet pár kilometrů mimo město a pár tisícovek je v kapse. Mimoto jsem napsala že 50 tis. s vyběháním je jakž takž, u nás se taková cena pohybuje běžně (MS kraj), takže bych v tom velkou slevu neviděla, ale oproti cenám v Brně asi tedy jo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote tak mi měly projektanta který dělá projekty všude a hlavně v brně a praze
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w mi děláme taky všchno sami tatka je instalater,brácha elektrikář,manžel se pohybuje u topení jako kotle,čerpadla,atd takže taky pohoda
Odpovědět
Ta cena je dost dobrá. My měli taky ze známosti a cena byla vyšší a to byl opravdu jen studie + projekt, žádné měření atd. Záleží ale samozřejmě na ochotě konzultovat a dalších věcech.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote 50 tis. je slušná cena, pokud je to schopný projektant. My měli projekt za 26 tis. též od známého a byla to katastrofa!!! Nepřicházel s vlastními podněty, musela jsem mu opravovat chyby a říkat mu, ať to opraví (např. mu chyběly kóty a moře dalších věcí!!!), nakonec se seknul a půl roku jsem z něj projekt musela lámat, takže nám uteklo spoustu času (dnes už bychom mohli bydlet). A táhlo se to s námi dál, takže jsem nakonec nechala projekt pro samotné stavění překreslit, nechala jsem si udělat novou statiku a skladbu stropů, byla to pro mě spousta nervů navíc. A zpětně můžu říct, že bych dala za projekt raději i 80 tis. a tohle si ušetřila! Takže hlavně, jestli je schopný, nejlépe jestli navrhuje nízkoenergetické a pasivní domy a jestli vás kvůli známosti nebude odsunovat na druhou kolej, že vy počkáte, ale ti druzí ne!
Odpovědět
@ratatooy muzes me tedy napsat, kdo vam delal projekt? @keila takhle, znamy je majitel firmy a v te firme ma projektanty a rikal, ze nam da samozrejme toho nejlepsiho :-) zase videla jsem projekt na jejich dum a i jejich dum v realu a vim, ze je to dobry
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote v tom případě bych nic neřešila a šla do něj, cena je to pěkná a je tam vše, co budeš potřebovat pro povolení (ohlášku). Jen tedy postrádám osazení domu na pozemek - ale to nejspíš bude v architektonicko-stavební části ;-)
Odpovědět
@keila take si myslim, ze to v tom je, ale jeste se pro jistotu zeptam... jeste mame nejake odkazy na projektanty, tak uvidime, co poslou... ale ja mam asi skoro jasno
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w Asi jsem to napsala blbě,ale zaplatili jsme 70000kč :-D
Odpovědět
@doliceksamicek Tak to už je reálnější :-)
Odpovědět
No my platili za projekt 35tisic a bylo v tom i vyřízení stavební ohlášky . Ano,máme jednoduchý a malý domek....ale taky to není z katalogu. Druhý projektant u kterého jsme se ptali řekl 40-50tis,nezávisle na velikosti domku. Na ty ceny některých čumím teda...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?