Cenová nabídka - zděný dům

Zdravím, mám hotový návrh domu - pouze půdorysy a celkovou kalkulaci, za kolik by to daná firma udělala (pouze dřevostavby). Přemýšlíme, jestli ale nebude lepší pořídit zděný dům. Mohli byste mi prosím poradit na koho se obrátit, aby mi udělal, z toho mála co mam, cenovou nabídku na zděný dům - a nejlépe na klíč? Projekt jako takový nemám. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Taky jsme neměli projekt, jen půdorys. Oslovili jsme několik stavebních firem a kromě jedné od všech dostali cenovou kalkulaci domu na klíč
Odpovědět
Profilova fotka
Poptej si pár firem a uvidíš. Ideálně se zeptej na reference z daného okresu. Dobré je mít nabídku rozepsanou - kolik za materiál - kolik za práce.. Někdy se vyplatí materiál sehnat samostatně po netu atd.. Pokud uvažuješ o Porothermu nebo Heluzu, tak pošli projekt i jim, abys věděla za kolik bys sehnala materiál (je to takové vodítko k posouzení nabídky od firem). Každopádně doporučuji soukromí stavební dozor - který nebude nijak spojen s firmou, která bude výstavbu provádět.
Odpovědět
děkuji za rady, slabici: můžete mi dát nějaký konkrétní typ na firmy? jonnyj: Myslíš že když pošlu pouze půdorys Heluzu apod. tak mi z toho spočítaj náklady na materiál?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, odkud jsi? Ytong nam podle projektu spocital pocty tvarnic. Urcite to budou delat i dalsi vyrobci
Odpovědět
@zeneva to jo to chapu, ale projekt nemam... mam jenom půdorys...
Odpovědět
Profilova fotka
@nevim123 jj přesně tak to fungovalo u mně. Stačí jim půdorys + řez stavbou (pro výšku). A případně skladbu stropu - ale tu ti dokáží udělat i sami bez podkladů. A počítej, že těměř na vše mají slevy 20-40%. P.S.: Pokud budete zdít sami, tak bych doporučil zdít z broušených cihle na pěnu (je to dost rychlé a snadné a používat se nemusí ani jejich originál pěny).
Odpovědět
@jonnyj jelikož jsme ani jeden nikdy nedrzeli cihlu v ruce tak to radsi nechame na firme :) Obeslala jsem par firem a opravdu to vypada, ze nebude problem to nacenit :) děkuji za podporu :) nahodou nemate nekdo zkusenost se Sonder projekt? - to se mi libilo nejvic..
Odpovědět
Jestli nemáš, žádnou zkušenost, jak říkáš, nedrželi jsme cihlu v ruce, tak si k firmě, které chcete svěřit realizaci, SEŽENTE REFERENCE. Objeďte a obejděte domy, které realizovaly, Normální lidé, kterým sdělíte proč se o to zajímáte, Vám řeknou co a jak. Nemusíte být odborníky, chce to věnovat tomu čas a poslouchat rozumné rady. Nevím odkud jste, ale všude se dá sehnat mimo stavební firmu i šikovná parta zedníků a na ně jsou navázáni další obory, elektro, tesaří a instalatéři. Je to náročné na logistiku a na čas, ale dá se výrazně ušetřit. Náročné je to v tom, že musíte hlídat kvalitu v průběhu stavby, protože po realizaci se Vám "rozprchnou" U firmy máte vždy možnost se na ně obrátit. Ale dobře vymyšlený a postavený dům, nepotřebuje řemeslníky hodně dlouho.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevim123 odkud jste?
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 Ahoj, reference jsou dulezity, ale zalezi, jaka parta to stavi. kvalitu musite hlidat i pri vystavbe firmou... hlavne nic neplatit dopredu - myslim za praci!!! Stavime se remeslniky, protoze firmy nam prisly drahe a zaruku stejne moc firem neresi. vetsinou je to sro a kdyz vam zkazi barak tak mate smulu... Je pravda, ze jsem tomu obetoval nejaky cas, ale vzhledem k tomu, ze je to me hobby, tak jsem si veci hlidal, neco delal sam, material si vyjednal dost dobry ceny... za mne idealni reseni, ale chapu, ze ne kazdy na to ma vedomosti, zajem nebo cas
Odpovědět
Profilova fotka
@nevim123 bohužel neznám - já nakonec volil nějakou projektantku co udělala projekt na míru. Když jsem chtěl třeba od Gservisu změnit zeď v jejich ukázkovém projektu už to byly vícenáklady v řádech tisíců :( Každopádně doporučuji Stavební dozor nezávislý na stavební firmě! Ideálně ani na jejich doporučení. Někdy se hodně vyplatí dát třeba 50tis někomu kdo to opravdu ohlídá a bude tam pravidelně jezdit, než mít někoho za 10tis který vše jen podepíše a konec..
Odpovědět
@zeneva jsme z Prahy. Právě že ty vědomosti a čas chybí. Je jasné, že to bude chtít ještě nějaký stavební dozor mimo firmu, který by na to dohlížel - mám už jednoho ověřeného. @zeneva a @radar64 radíte tedy oba raději nebrat firmu, ale zvlášť zedníky, elektrikáře, ...?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nevim123 my stavime u Lyse nad Labem a mam skvele zedniky, kdybyste potrebovali. Delali nam desku, hrubou stavbu, zatepleni a obklady a moc hezka, cista a pecliva prace. Navic u toho premysli :-) s cimkoliv jsme prisli, udelali podle nas, zadny kecy typu pane, takhle se to dela 30 let, ale proste jsme s nimi popovidali, rekli, ze to dava/nedava smysl. kdyztak mi napis na zenevan@centrum.cz
Odpovědět
Profilova fotka
@nevim123 Oslovila jsem 4 firmy a to jen na základě referencí buď z netu nebo od známých atd. Stavíme na klíč, protože a) tomu nerozumíme a b) nemáme čas. I tak docela dost času v práci trávím vybíráním všeho možného, nedovedu si představit, že ještě budu hledat jednotlivé řemeslníky, shánět reference, dohlížet na ně atd. Ano, je to trochu dražší, ale ne o moc (myslím pomocí dodavatelů, stavba svépomocí je finančně opravdu někde úplně jinde) a jsme relativně v klidu. Máme svůj stavební dozor, který je tam pořád, posílá pravidelně hlášení, dohaduje změny, co si vymyslíme, kontroluje, opravuje atd. Za ty peníze nám určitě stojí.
Odpovědět
@nevim123 Takto se to nedá přesně říci. Mě se líbí přístup zeneva, sám to popisuje. Šikovná a ověřená parta zedníků má kolem sebe ostatní potřebné profese, nebudu se opakovat. Vždy záleží jen na Vás a to konečné rozhodnutí je jen a jen na Vás. Záleží jak velký domek, kolik máte na investice, za jak dlouho chcete bydlet apod. P.S. při plánování investic si nechte poměrně velkou částku na okolí domu a vybavenost, pračka, sušička, lednička atd. Plot ze předu + další strany, branka, pojezdová brána, dlažba kolem domu, terasa, zastřešení terasy, zahradní domek a další.
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 a taky kuchyn :-) spravny rozpocet je az ten posledni :-) stavime jak popsano vyse, rozpocet jsem si uddelat, vysel dle polozek na 20tis/m2 zastavene plochy a do toho se vejdeme v pohode vcetne radustek, rozhodne nejedeme vse nejlevnejsimi materialy
Odpovědět
A když na klíč, tak zděný nebo dřevostavba? Tady je referencí spousta, třeba než přečtete RD Rýmařov, cca 800 stránek, tak máte postaveno. :-D :-D :-D
Odpovědět
@radar64 Rymarov jsme puvodne chteli ale prijde nam to drahe (dost jsme si navymejsleli mimo typovy dum). Navíc nam vetsina znamych doporucila zdeny dum, takze tak :)
Odpovědět
@radar64 dulezite je ted postavit dum - co bude vevnitr to uz je jedno :D
Odpovědět
@zeneva moc dekuji, pockam co mi prijde za odpovedi jeste od firem na klic, ktere jsem oslovila a mezi tim mrknu na recenze remeslniku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@nevim123 nejlepsi je se poptat sousedu s kym byli/nebyli spokojeni, drevostavby jsou drazsi , u zdeneho je dost veci, ktere si clovek muze udelat sam za cenu materialu
Odpovědět
já jsem v létě dělat výběrové řízení na stavbu lehce nadstandardního a lehce atypického domu z VPC. Na hranici Prahy. Z oslovených 10 stavebních firem jich reagovalo jen 6 a nakonec jsem obdržel jen 4 vypracované cenové nabídky. Měl jsem k dispozici podrobný prováděcí projekt, položkový rozpočet .... takže to firmy měli relativně naservírované na zlatém podnose, nemuseli nic moc sami vymýšlet. I tyto 4 firmy se vyjadřovali ve smyslu "je boom, máme práce dost" a podle toho vypadali i jejich cenové nabídky, které jako by říkali, že další kšeft vezmou, ale jen když na tom pořádně vyvaří. Nakonec jsem sehnal přes doporučení z rodiny malou partu zedníků, které je sice potřeba trochu více hlídat a řídit ze strany dozora, ale dělají poctivě a zasmluvněná částka je skoro o milion níže než průměr těch prvních 4 nabídek.
Odpovědět
@zeneva ja po nasich zkusenost uz snad nechci mit nikoho na doporuceni.. zednici na doporuceni katastrofa, po vyzdeni prizemi jsme je vyhodili, firma na strechu na doporuceni ji dela uz tri a pul mesice a nejsme schopni je nahnat, aby to cele dodelali. Porad jen vymluvy. Firma na vodo topo odpady uz ma praci take rozdelanou x mesicu a porad jen sliby, kdy dojedou a nic. Jedini byli dobri oknari na ktere jsem dostala odkaz tady na modre strese a pak schodari ktere mam take odsud. Jinak je to vse z blata do louze. Na nejaka doporuceni uz z vysoka kaslu. I bez doporuceni jsem vybrala zaluziare a take nebyl problem.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote tak to je pech, ono je jine stavet ve meste a na vesnici. zrovna okna a zaluzie jsou dve veci, ktere vetsinou dopadnou dobre, protoze to je prace na jeden den a ta se da naplanovat. ale ty ostatni remesla se dost casto protahnou.
Odpovědět
@zeneva stavime na vesnici ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva @mitote My jsme stavěli v malém městě (v okrajové části, taky skoro vesnice). Brali jsme hodně na doporučení a neměli jsme problém. Všechno, jak dělají, jaké mají ceny, jak se s nimi komunikuje, jaké mají nedostatky - to všechno nám bylo známými řečeno, když je doporučovali... Takže to se nedá generalizovat. Pro @mitote - kdo vám ty lidi doporučoval? To s nimi neměl problémy nebo vám nepřeje?
Odpovědět
Profilova fotka
je to vse o lidem, znama mela 3x stejnou partu, 2x super, potreti podelali dost veci... drzim palce
Odpovědět
@mitote ono to není moc složité, proč to tak trvá: vezmu více zakázek než jsem schopen zvládnout (to aby mi neutekl nějaký kšeft a abych měl v podstatě stále zajištěnou práci a tudíž příjem) a pak to lepím způsobem: dnes tam přiložím cihlu, zitra jinde přiložím cihlu a pozítří zase jinde...at tak to rozdrbu na X místech a postupně to dodělám...a ty si zákazníku počkej, zláště když jsi mi dal třeba zálohu...prostě realita.
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom presne tak... neni lepsi prijit o jeden kseft a tri dotahnout vcas, aby mi lidi dali dobry reference?
Odpovědět
@zeneva je... já měl zrovna na domě obládače na koupelnu a podlahy a super borci. budu chválit kde budu chodit - rychlost i preciznost za 1*. Ale jsou i takoví řemeslníci jaké jsem popsal výše - bohužel - u nás to byl resp je střechař - začal 4.10. a stále čekáme na finále...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?