Co by mělo být zahrnuto v projektu rodinného domu?

Ahoj lidičky, mám před sebou seznam, co vše máme zahrnuto v ceně projektu, ale jelikož tomu moc nerozumím, tak bych se chtěla zeptat, co tam ještě chybí, co budem muset zařídit sami a na kolik to může cca vyjít? Děkuji moc. V projektu máme zahrnuto: průvodní zpráva, souhrnná technická zpráva, situační výkresy, architektonicko-stavební řešení, stavebně konstrukční řešení, požárně bezpečnostní řešení, vodovod, kanalizace, ústřední vytápění a chlazení, elektroinstalace, PENB, oplocení. Cena 39000,- bez DPH. Děkuji za reakce.
Odpovědět
Případně, zda je něco, co lze vyřídit bez projektu, aby se pak nemuselo zbytečně na něco čekat. Díky!
Odpovědět
Profilova fotka
my musíme mít ještě změřený radon,
Odpovědět
Jsem zvědavá na kvalitu takové dokumentace. 39.000,- je dost nízká částka. Obejděte si všechny dotčené orgány, zda nemají k výstavbě na vašem pozemku nějaké požadavky. Ať nejsou komplikace během zhotovení dokumentace. Také si zajistete dozor, ať už to bude sám projektant, nebo někdo nezávislý.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli si to dobře pamatuju, tak tam máte vše, co by mělo být. My jsme teda neměli oplocení. A radon se musí nechat udělat, ale teda to my neřešili přes projektanta. Bez projektu se dají asi zařídit jenom vyjádření RWE, Telefonica, protože tam nepotřebují projekt. A možná vyjmutí půdy z pozemkového fondu. Určitě ale až budete mít představu o domečku, jak bude vizuelně vypadat a budete mít nějaký obrázek, obejděte ty dotčené orgány, jestli k tomu nemají připomínky, protože pak se může stát, že už budete mít komplet hotový projekt a oni vám to kvůli něčemu neschválí (nám takhle neschválil původní návrh CHKO). A s tím samozřejmě souvisí i potřeba získat územní plán, abyste zjistili, co vám tam vůbec povolí. Samostatnou kapitolou je pak studna a čistírna, kterou jsme museli mít, ale to u vás nevím, jak to máte. :-)
Odpovědět
@mili23 radon bych si také nechala změři, ten není zas tak drahý. mohl by Vás vyjít do 5 tis. My v práci objednáváme radon na velké stavby a cena se tam pohybuje do 8 tis. uvedená cena za projekt ( to co v něj máte zahrnuto ) je reálná.
Odpovědět
náš projekt má části: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUAČNÍ VÝKRESY 1. situační výkres širších vztahů 1:1000 2. koordinační situace 1:500 3. katastrální zákres 1:1000 D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ D.1.1 Architektonicko - stavební řešení 1. technická zpráva 2. výkresová část 1. výkres základů 1:50 2. půdorys 1.NP 1:50 3. půdorys 2.NP 1:50 4. řez 1-1´ 1:50 5. řez A-A´ 1:50 6. výkres stropu 1:50 7. výkres krovu 1:50 8. výkres střechy 1:50 9. pohledy 1:50 D.1.2 Stavebně konstrukční řešení 1. technická zpráva 3. statické posouzení D.1.3 Požárně bezpečnostní řešení 1. technická zpráva 2. výkresová část D.1.4 Technika prostředí staveb 1. zařízení pro vytápění staveb T1. schéma rozvodů – vytápění 1:100 3. zařízení zdravotně technických instalací K1. schéma rozvodů –kanalizace 1:100 K2. schéma žumpy V1. schéma rozvodů – voda 1:100 4. zařízení silnoproudé elektrotechniky včetně bleskosvodů E1. schéma rozvodů – elektroinstalace 1:100 E2. elektroinstalace – hromosvod 1:100 E. DOKLADOVÁ ČÁST E.1 Závazná stanoviska, stanoviska, rozhodnutí, vyjádření E.2 Stanoviska vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury E.5 Průkaz energetické náročnosti budov podle zákona o hospodaření energií Za takto zpracovaný projekt jsme zaplatili 55 tis - a projektant vyřizuje i vše potřebné ke stavebnímu povolení - takže nám vyřizoval i sjezd i povolení a vše potřebné ke studni.
Odpovědět
@xsona Mohu se ještě prosím zeptat, o které "dotčené orgány" se přesně jedná? Napadá mě pouze stavební úřad a životní prostředí. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 Určitě, je to jak píšeš stavební úřad a životní prostředí, ale my jsme v CHKO, takže ještě také tam. Dále je potom také potřeba ještě souhlas policie s vjezdem (říká se tomu připojení pozemku ke komunikaci), ale tam už teda nejde o vzhled domu, ale o vjezd. My máme ze tří stran komunikaci, ale tam nám sdělili, že na tu jednu nám to nedovolí, takže i podle toho se dělalo zakreslení situace domu na pozemek. Na základě toho souhlasu policie ti vydá souhlas obec (tam si teda nejsem jistá, jestli nedává i na dům, to se ti doma podívám a ještě večer písnu, co všechno od obce máme). :-) Já to ještě doma celkově projdu a kdybych na něco zapomněla, tak to sem dopíšu. :-)
Odpovědět
@mili23 Vyjádření všech dotčených síťařů (Telefonica, RWE, Vodovody a kanalizace, EON nebo ČEZ, jiní síťaři - např. poskytovatelé internetu v dané lokalitě), dále koordinované stanovisko města (podává se na odbor životního prostředí), vyjádření obce, dále zajištění povolení sjezdu na komunikace (zřejmě odbor dopravy, ale to nevim, neřešil jsem), pokud je dům nad 150m2, pak vyjádření hasičů.
Odpovědět
@flakac za síťařema ale až s projektem, ne?
Odpovědět
Ty bláho, toho je. To jsem na to zvědavá, jestli to zmákneme, abychom mohli v srpnu, nejpozději v září, začít. Děkuji moc za rady a názory.
Odpovědět
@mili23 Nejdříve přece musíte vědět, jestli vám dotčené orgány stavět na pozemku vůbec povolí. Je lepší to vědět dopředu, než za nimi pak přijít s projektem domu a oni jeho stavbu zamítnou. Jestli teprve začínáte, řekla bych, že spíš začnete stavět na jaře příštího roku. Ono se to nezdá, ale vyjádření může trvat i pěkně dlouho...
Odpovědět
Článek se načítá
@aurinko Tak na stavebním úřadě jsme samozřejmě byli. S projektantem už jsme domluveni a máme načrtnutou konečnou představu, jak by baráček měl vypadat. Příští týden dorazí geodet,... no uvidíme, budem doufat, že se to stihne. Ale je toho hodně.
Odpovědět
Profilova fotka
Teda ještě že jsem si sem na počátku nedala takový dotaz, asi by mě omylo... :)My měli projektanta, který měl připravit podklady projektu k výstavbě, takže jsem se příliš nezajímala zda má všechny náležitosti + jsme nechali změřit radon který musel být součástí žádosti o stavební povolení. Pak to zkouknul stavbyvedoucí jestli projekt obsahuje vše potřebné ke stavbě. Takto jsem z žádostí odnesla na stavební úřad. Cena kompleního projektu byla 44 tis. Kč
Odpovědět
@lajlinka78 Tak mě to tak neděsí, jelikož jsem s tím počítala. Dnes se toho dá hodně vyřídit i online. No uvidíme, jak budu mluvit za pár měsíců :-) Můžu se zeptat, jak dlouho vám to trvalo od začátku tvoření projektu ke stavebnímu povolení? Potřebovali bychom letos začít. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 10.9. 2012 zadání projektu 23.10.2012 předání projektu 3.1.2013 stavební povolení 3/2013 začátek 9/2013 stěhování..:)
Odpovědět
@lajlinka78 teeda, to je fofr :-) Tak alespoň je vidět, že je to reálné a teď jen doufat, že se nám to také povede.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 koordinuj si stavbu, věnuj tomu všechen volný čas.....a určitě to dáte! :-p
Odpovědět
@mili23 To vyjadreni, zda muzete na danem miste stavet, se ale netyka jen stavebniho uradu. Ten je jednim z dotcenych organu. Vyjadruji se hasici, policie, majitele siti, ... Je jich dost.
Odpovědět
Profilova fotka
My třeba museli mít i vyjádření Krajské, resp. Báňského úřadu - jde v oblasti, kde je sice zavřený důl, ale je tam dole jedna nebo dvě průzkumné šachty. Ačkoli je to pár kilometrů, museli se k tomu vyjádřit.
Odpovědět
@lajlinka78 Díky! Je fajn slyšet někoho pozitivního :-)
Odpovědět
@aurinko Budem stavět na ohlášení, k tomu se prý hasiči nevyjadřují, mělo by to být jednodušší. No uvidíme, musíme vyzjistit ještě hodně informací. Ale snad se s tím popereme.
Odpovědět
@kimimarki to je tedy síla. No uvidíme, jestli si na nás něco vymyslí. Ale v okolí nic není, znám to tam dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@mili23 To jsou už drobnosti, dalo se to vyjádřit jen se situačkou a popisem, nepotřebovali jsme hotový projekt. Horší je teď vyřizování prodloužení vodovodu s SmVaKem.... tam to asi bude na dlouhé lokte.
Odpovědět
@mili23 Za síťařema nemusíš vždy s projektem. U spousty stačí online zaznačit oblast stavby v mape, popř. přiložit situačku, kde bude zaznačeno umístění domu.
Odpovědět
Děkuju všem!
Odpovědět
@lajlinka78 mohu se zeptat - cena 44 tis. za projekt - je v tom zahrnuta i statika, energetický štítek a projekt připravený pro odevzdání na stavební úřad pro povolení stavby?
Odpovědět
Profilova fotka
@tachomitrka ano
Odpovědět
@tachomitrka Budem to mít cca taky tak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?