Co byste případně změnily na tomhle projektu?

Ahojky chtěli bychom stavět z Prothermu. Bungalov se sedlovou střechou, protože je sedlová levnější ale popravdě nevím jestli to bude vypadat hezky na naše rozměry domečku.Krytinu nevíme ještě co použijeme. Jestli by se hodila krytina schindel, nebo plech nebo taška...Dále nevíme jestli je lepší mít terasové dveře místo z obýváku na západ tak z obýváku kde je stůl to by byl na jih. Jenže kde pak stůl? Vůbec nevím jestli by se linka do tvaru U hodila se spíži do téhle místnosti, ale nevím kde spíž udělat..... ráda bych uvítala jakékoliv námitky, rady a nápady od všech k tomuto projektu. Děkují za jakoukoliv pomoc. Mějte se
Odpovědět
jsem zapomněla dodat - zádveří je 6,81m2, technická místnost- 8,7m2, kuchyň 11,61m2, spíž 1,01m2, obávak s jídelnou 28,89m2, oddělené wc 2,56m2, koupelna má 13,18m2, pak je ložnice 13,67m2, taková spíž na věci 2,84m2, a pak dva dětské pokoje.
Odpovědět
Jestli je ten prostor nad kuchyní technická místnost, tak bych udělal spíž tam. Ona spíž o velikosti 1,01m2 teda zrovna moc smysl nemá, škoda cihel. To si tam radši dejte vysokou spížní skříň. Anebo zmenšete tech. místnost a ze severní stěny kuchyně udělejte vstup do spíže. Stůl bych odsunul doleva do kouta a sedací soupravu nahoru - před krb. Ovšem pozor - chtělo by to nějaké zastínění francouzského okna (terasových dveří) z obýváku jedno jestli budou na západ nebo na jih - bude se Vám to hrozně přehřívat ta obývačka. A vůbec nejlepší by bylo oslovit architekta - při vší úctě - panelákový byt je na to lépe než tenhle hangár.
Odpovědět
@5kopretina dobrý den, nemyslím, že by to bylo až tak špatně vyřešené, pa naopak myslím, že v tomto či velmi podobném rozložení je většina typových projektů. Já tento typům domů říkám kravíny ( není to hanlivé) a můj brách zrovna takový podobný má a je to krásný domek s inteligentním tvarem na rozložení místností, energetickou náročnost, náročnost stavby a samozřejmě i umístění na pozemek. Předpokládám, že chcete nějaký návrh, se kterým pak půjdete za nějakým stavařem ( architektem). Zkusila jsem se na ten tvůj návrh podívat. V ložnici jsem udělala vestavnou skříň a za ní u okna je vchod do samostatné koupelny s wc, umyvadlem a sprch. koutem.Z chodby je pak přístupná větší kouplena opět wc, umyvadlo a vana.vlevo od vchodu je vest. skříň na bundy, boty atd... a vpravo je vchod do spíže - dala jsem ji k obvodové stěně , aby tam bylo chladněji. a vedle technická místnost s bojlerem , pokud budete mít, pračkou atd..., tím, že na jedné ze stěn je krb, bude tam teplo, i na sušení prádla atd....Pokud budete chtít prostor na dřevo, stačí spíž a technickou prohodit a pračku dát do větší koupelny. Kuchyni jsem trochu zúžila na 2,5 m - vejde se ti tam kuchyně do U s 60 šířkou na každé stravě a 130 cm na průchod a okno jsem dala na stranu, kde je pracovní plocha a zazdila to okno, kde by mohla být trouba.. Dveře franc. okna bych posunula dál od sedačky,aby vám tam nesvítilo - není to příjemné, když třeba člověk kouká na TV.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,je to docela dobře řešený dům, tak at se vám hezky staví.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?