Co byste změnili na tomto projektu? Bungalov 1084

Zdravím všechny, chtěla bych Vás poprosit o postřehy či připomínky k tomuto projektu. Obývák s kuchyní by byl orientová na JZ, spací část na východ a koupelna na sever. Zvažujeme spojit technickou místnost s šatnou a místo šatny udělat pouze vestavnou skříň a do obýváku dát pouze jedny francouzské dveře (místo původních dvou). V obýváku by měly být nad jídelní částí 3 střešní okna, aby byl v místnosti dostatek světla, máte to takhle někdo? Nedokážu si ten otevřený prostor moc představit a taky údržbu těch střešních oken. Předem Vám děkuji za jakékoliv připomínky.
Odpovědět
Bohužel se mi vložil obráceně obrázek :( vstup má být napravo, obývák s jídelnou dopředu (do ulice) a spací část vzadu (do zahrady).
Odpovědět
v kuchyni není žádné okno ? na mě by to bylo příliš tmavé, střešní okna nejsou ve výšce moc ideální, v létě budou přehřívat prostor, v zimě zapadají sněhem a bude tma, o mytí ani nemluvím. Ale to je můj problém, já miluju hodně oken, potřebuji vidět z každého koutu ven :-) , ale jinak projekt se mi líbí, je tam vše co je potřeba a pěkně poskládané ;-)
Odpovědět
to se mi líbí že zvětšíte technickou místnost jinak rozmístění místností úplně optimální a líbí se mi dva stejně velké pokoje mezi s sebou. Na kolik to tipujete?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, taky bych chtěla mít v kuchyni okno, nejlépe před dřezem, ten otevřený prostor se střešními okny mně taky láká ale jak říká Petra mysli na to mytí, můžu se zeptat jestli to bude dřevostavba a kterou firmu jste si vybrali? R.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych zrušila střešní okna a naopak do obýváku ještě přidala klasické okno. Šatnu bych zrušila a dala větší technickou místnost, aby se do ní dala dát i pračka a tak, aby to nebylo v koupelně:-) Jinak je projekt moc pěkný:-)
Odpovědět
okno v kuchyni samozřejmostí
Odpovědět
@vodak01 dle projektu je cena na klíč včetně DPH 3 257 765 Kč a dle našich propočtů bychom se měli vejít do 1,6 mil. Kč. @romik67 plánujeme klasický zděný dům (i v projektu je takto navržený) a chceme stavět část svépomocí a zbytek místní menší firmy. co se týká těch oken do obýváku, přidali byste je na stejnou stranu, tedydo kuchyně a za sedačku? Tak aby z pohledu z ulice byly rozvrženy rovnoměrně a uprostřed by tedy bylo francouzské okno? Od těch střešních oken nás odrazuje víc lidí (větší prostor na vytápění a ta jejich údržba)
Odpovědět
Profilova fotka
@chiquitabonita já bych přidala okno na stranu oken neboli dveří z obýváku tam jak máš ten dřez ono mít výhled na to stání by nebyl nic moc a už bych další nepřidávala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chiquitabonita Já bych dala okno v obýváku mezi gauč a sedačku- na tomto obrázku zeď vpravo a okno v kuchyni na stejnou stěnu jak jsou již okna zakreslená. Půjde slunce ze dvou stran:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chiquitabonita Ahoj, přidala bych taky okno, klidně k sedačce i do kuchyně:) na druhou stranu bych zrušila francouzské za židlí, myslím, že tam nikdo neprojde a střešní taky... pokoje jsou pěkné, zvětšit technickou je dobrý nápad, na druhou stranu, šatna není k zahození, skříň v zádveří bude jen na sezónní oblečení? nebo tam dáte všechno? my máme nakreslenou šatnu a v patře ještě komoru, přijde mi, že by mohlo být ve vašem projektu více úložného místa. Nevěděla bych, kam dát všechno naše zimní oblečení - kabáty, bundy, rukavice, pracovní oblečení ven, vysavač apod. :) a kam zaparkovat kočárek? :)
Odpovědět
Do kuchyně bych přidala okno, tu šatnu bych nezmenšovala, pokud nebudete mít jiné úložné prostory třeba v garáži. Ty franc.okna v obýváku bych nerušila, ty střešní asi ano.
Odpovědět
@romik67 děkuji za názor, stání hned vedle domu nebude, takže v tom by nebyl problém @denisaho uvažujeme o zrušení jednoho francouzského okna a nechali bychom jen jedno cca uprostřed domu. Technickou plánujeme zvětšit z toho důvodu, že se tam musí vejít, kotel na topení, bojler, pračka, věci na úklid a šuplíkový mrazák. V zádveří bude skříň na sezonní věci a do té vestavné na chodbě by se dával zbytek. U tohoto domu jsou z chodby plánované padací schody do půdního prostoru (na odkládání věcí), tak by to s tím nedostatkem místa nemuselo být až tak hrozný.A kam s kočárkem? Na to jsem nepomyslela a když na to tak koukám, tak se asi nikam nevejde :(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
moc pěkný projekt, souhlasím s ostatními ohledně oken.. za mě třeba jedna drobnost (možná zbytečná?) dveře na toaletu bych udělala z chodby a zrušila je v předsíni. tím by v předsíni vznikl krásný prostor pro vestavnou skříň.
Odpovědět
Profilova fotka
@chiquitabonita My kočár budeme parkovat v technické místnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@niikkis Ano! Toho jsem si nevšimla! Rozhodně dveře samostatného wc z vnitřní haly a ne z předsíně. Přeci nepůjdu z obýváku na wc přes předsíň:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím souhlasit s výše uvedenými názory. Určitě bych změnila vstup na WC - dala ho do chodby a nechala tak zádveří pro pěknou vestavěnou skříň. Takhle když budete mít návštěvu, bude muset chodit na WC přes našlapané zádveří. A vlastně i vy jako domácí, nebo byste museli přes dveře do noční zóny do koupelny. Se zvětšením technické místnosti rozhodně souhlasím, ta by byla potřeba. Já osobně nemám ráda mít u ložnice dětský pokoj, ale to je jen o pocitu, to opravdu záleží na vás. Rozhodně bych dala okno do kuchyně, to velké francouzské za stolem bych klidně nechala nebo zmenšila, ale udělala bych z toho jenom pevné sklo, nikoliv otvírací. Stejně by přes židle nikdo neprošel. Naopak bych klidně dala ještě jedno francouzské na druhou stěnu - mezi sedačku a obývací stěnu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dveře z WC do chodby asi těžko půjdou, v podstatě by se na WC chodilo z obýváku a neprojde to kvůli normám - mezi kuchyní a WC musí být min. 2 dveře. Podle mě to WC z chodby je spíše na to, když je člověk venku, aby mohl na WC ze zahrady, případně vylít/napustit vodu apod. Na běžný provoz je podle mě určené WC v koupelně.
Odpovědět
@chiquitabonita kočárek potřebujete max rok a půl pak golfky myslím že to není nic nepřekonatelného i kdybych měl koupit stavební buňku za cca 5tis a obít ji dřevem a postavit na zahradu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chiquitabonita Ohledně dveří na WC si myslím, stejně jako zmrz_lina, že to neprojde, na WC by se vstupovalo přímo z obytné plochy. Kočárek, pokud budete mít čistou technickou, tak by mohl být tam. My máme spíše klasickou kotelnu, takže u nás to není reálné :D, na půdu by se něco vejít mohlo :) zase na druhou stranu, jak dlouho budete v domě bydlet s kočárkem ;-) jestli se vám projekt líbí, tak do něj jděte :) já osobně preferuji individuální, začínali jsme s typovkami a vždy jsme dost věcí předělali, takže jsme skončili u individuálního :)
Odpovědět
@denisaho @zmrz_lina souhlasím s oběma dámami, i kdyby to normám nevadilo, bylo by dost divný chodit z obýváků a kuchyně na wc, nášlapná zóna bude u vchodových dveří a líbí se mi právě, že druhé dveře už do obytného jsou na druhé straně zádveří, takže tam se už nepůjde s botama a i na wc by se z obytného nešlo přes nášlapnou zonu.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina @denisaho @chiquitabonita myslím, že by tam byl prostor popřípadě příčku se dveřmi do obýváku udělat.. mě by přišlo dost nepraktické chodit na záchod přes celý dům (myslím třeba i na případnou návštěvu..), anebo přes našlapanou předsíň... popřípadě mě ještě napadá zaměnit šatnu za wc a místo wc udělat šatnu...
Odpovědět
Profilova fotka
V kuchyni bych přehodila sporák na opačnou stranu a zrušila příčku co je mezi linkou a stolem...v kuchyni bude víc světla a taky je to super na odkládání talířů po jídle. My to tak máme a můžu doporučit, talíře se nemusí nikam nosit. Rozhodně bych přehodila šatnu a wc. Oblíkat se stejně budete častěji v předsíni a chodit na wc zase z domu než z venku. Střešní okna nebrat....šptaná údržba a velká výhřevnost v létě. Dveře do spíže bych udělala posunovací. Celkově se mi zdá málo úložného prostoru...ale vzhledem k velikosti stavby to asi lépe udělat nepůjde.
Odpovědět
děkuji všem za připomínky a komentáře ;) zkusím si to překlesit a uvidíme.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?