Co dřív, projekt nebo pozemek?

Ahoj lidi, chci se s Vami poradit, rikam si, ze projekt se asi nemuze delat bez pozemku ale na druhou stranu, kdyz clovek zna pribliznou cenu vyprojektovaneho domu, muze pak lepe vybirat dle financi pozemek...?
Odpovědět
Ale přibližná cena bude pak stejně ovlivněná pracemi na pozemku (svah, sítě, ...). Za mě teda 100% nejdřív pozemek a pak projekt. Pak vám nemusí vycházet orientace místností vůči světovým stranám, požadovené vzdálenosti mezi domy nebo třeba rozhodnutí stavebního úřadu o tom, jaký má být tvar střechy.
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek jednoznačně první. Musí se pak řešit usazení domu, napojení na sítě, správné založení spodní stavby. Musí se dodržet, jak píše @aurinko, místní regulativy. Bez pozemku bych si nechal udělat tak nejvýš studii, ale ani to není ideální.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych si nejdříve rozmyslela cca co se mi líbí, jaký styl baráčku to má být,... co se mi tam má zhruba vejít,.. a hledala bych pozemek. a až by byl pozemek, tak bych se teprve vrhla na projekt. ale urcite to uz chce mit alespon ramcovou predstavu o domu...
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně dřív pozemek, mužes si vysnít jakýkoliv dům, bungalov nebo nějaký s rovnou střechou, ale pak koupíš pozemek a zjistíš, že ti regulativa dovolují pouze dvoupodlažní se sedlovou střechou a celý projekt ti je k ničemu
Odpovědět
Najprv pozemok.
Odpovědět
Profilova fotka
ja souhlasim s Hranolkou, nejdriv bych si vybrala dum a podle toho pozemek.....pac treba v satelitu,kde jsou obyc. baraku typu Astra, tam mi proste moderni kostku zrejme nedovoli
Odpovědět
hhranolka, kristi-vaše varianta je samozřejmě mnohem příjemnější a líbivější, ale ne každý má to štěstí si vybírat pozemek. když jste vázaní na určité místo z jakéhokoliv důvodu (třeba práce v blízkosti), pak to není tak lehký. sama mám taky představu, jak by můj domek měl vypadat a přála bych si jednou moct vybrat pozemek, kde mi ho dovolí postavit. věřím tomu, že realita ale bude jiná. (zatím pozemek není potřeba hledat)
Odpovědět
no tak my v brne mame trochu na vyber, mame limit ze chceme pozemek cca do 20km od brna do milionu a nastesti se tak deset takovych pozemku najde :-D i vic mozna...
Odpovědět
Profilova fotka
pozor, já nenapsala že nejdříve dům a pak pozemek, já napsala,.. aby si promysleli, co chtějí,.. pokud chci bungalow a dvougaráž,.. tak prostě musím hledat trošku jiný pozemek, než kdyz chci patrový dům bez garáže,.. takže nejdříve rozmyslení o baráku,.. kouknout na typovky,.. zjistit, co se mi líbí, pak pozemek a pak projekt ;-)
Odpovědět
hhranolka: ja to pochopila :-) no my mame typ asi vybrany, podkovni s garazi :-) viz me fotoalbum :-)
Odpovědět
@mitote-aj ja radím po vlastnej skúsenosti že najpr pozemok. My sme síce mali pozemok a až tak sme si vybrali dom, ale -na pozemku boli nasedené stromy, a my sme si nikdy neuvedomili, že ako je klesnutý oproti ceste, až keď sme mali kúpený projekt, dom osadený a vlasne až keď sa vyrúbali stromy a geodeti nám vymerali stavbu tak sme sa chytili za hlavu-oproti ceste o 1,7m klesnutý, ale len asi v tretine. Keby sme najprv boli vyrúbali stromy a mali pozemok čistý, tak by sme si určite vybrali dom do tvaru L, to zn., že by sme ten spád pozemku minuli a tiež to zna., že by sme ušetrili nielen nervy ]-( , ale aj peniažky a čas.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?