Co říkáte na můj návrh bungalovu?

Hledám dlouho projekt bungalovu s výměrou kolem 100m, který by splňoval moje požadavky. Bohužel, zatím nic... Tak jsem to zkusila sama. Vím, že se to asi plno z vás nebude líbit, ale zajímaly by mě i názory někoho jiného. Moje požadavky: Vchod do domu a východ na terasu musí být na jedné straně domu, nebo max. na sousedících stranách. Požadujeme 2 dětské pokoje, můžou být menší, akorát tak na postel skříň a stůl, ložnici, jídelnu, kuchyň, obyvák, malou technickou místnost a jednu malou místnost přístupnou zvenku (na kola, sekačklu na trávu atd.). Na samostatném WC netrváme, já jsem ho tak zkusila jen tak přikreslit. Za názory budu ráda :-) Rozměry toho co jsem navrhla jsou 10,8x10,8m.
Odpovědět
Mně se to líbí. Ještě bych z obytné kuchyně a chodbu dala dveře, ať je WC oddělené od obytné místnosti dvojími dveřmi. Jinak je to pěkné, mám podobnou představu.I
Odpovědět
Díky, no nad těma dveřma jsem přemýšlela, asi by tam byly klasické posuvné dvěře...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mi to vůbec nepřijde špatné. Možná bych do té technické místnosti udělala vchod ze zádveří, ať není v té chodbě tolik dveří, ale jinak dobré. Jak je orientace světových stran?
Odpovědět
No to vůbec není špatný nápad :-) Orientace světových stran je to co mě trápí...Dětské pokoje jsou na východ a kuchyň s obyvákem na západ. Vím, že nejlepší místo jsem "vyplácala" na koupelnu a technickou místnost, ale jinak fakt nevím, jak to udělat... :-| Maximálně tak zdrcadlově obráceně, ale to už nám tak nevyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav Co ještě zkusit pracovat s tím, že koupelna a záchod by byly jakoby "uprostřed" domu? Sice by neměly okna, ale zase by zůstalo víc místa po obvodu. Má to tak totiž kamarádka, tak proto mě to napadlo :-)
Odpovědět
No asi to nějak zkusím ještě vymyslet, jen mi vadí, že by z koupelny nebylo žádné větrání (myslím okno) a navím, kdybych na tu stranu dala dětské pokoje, tak přijdu vedle domu o místo na auto, na druhou stranu ho dát nemůžu, protože tam mám okna..
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav Já myslím, že takhle to není vůbec špatné, určitě vám to musí vyhovovat i zvenku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu nemůžeš dát auto na druhou stranu? jaká okna tam máš? jinak je to docela pěkné .. jen vzhledem k členitosti vnitřních prostorů si nejsem jistá, jak to projektant vyřeší s nosnými zdmi .. ale to bude jeho problém ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
líbí se mi, koupelna s oknem určitě, a nosné zdi pokud to bude bungalov nemusí být.. máme dům větší a uvnitř není žádná nosná zeď..jen škoda, že tu nejsou rozměry...
Odpovědět
@semelka auto na druhou stranu dát nemůžu, je tam okno z ložnice a obyváku a navíc vjezd na pozemek na druhé straně, takhle bych musela objíždět celý dům :-| Rozměry jsou: ložnice 3,7x3,7, koupelna 2,4x3, obyvák 3,7x3,9, kuchyň s jídelnou 3x5,2, zádveří 1,7x3,3, technická místnost v domě 2,7x2,4, dětské pokoje 3,8x2,7 a 3,4x2,6 (bez toho kousku za dveřmi) a technická místnost přístupná zvenku 2,6x2,5.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav no já právě myslela, že kdyby se to zrcadlově přehodila tak by tam byla opět koupelna a technická a tím pádem obývák na jih (jestli jsem dobře pochopila orientaci), pak jen trochu pošoupat pokoje, aby se dětské držely jihu a ložnice a ta druhá technická severu... ale jestli nejde přizpůsobit vjezd, tak je to blbý .... @lajlinka78 @jitunkav je otázka právě podkroví .. i když je tam docela dost úložných prostorů, udělala bych určitě aspoň část půdy použitelné - přece jenom kde všude skladovat sezónní věci - boby, lyže s botama, saně, brusle, zimní bundy atd..to už by stálo za nějakou nosnou konstrukci.... ta technická ze zahrady 2,6x2,5 - pokud nebude zahradní domek na náčiní na zahradu, tak se tam kromě 4 kol vleze možná tak akorát sekačka - nemluvě o nějakém grilování, hračkách na zahradu (nevím jak velké jsou děti), nějaké další sportovní náčiní (brusle), zásoby na uskladnění ať už potraviny nebo domácí prostředky (pořád se nestačím divit kolik místa zabere blbý toaletní papír :-D ), nářadí... ono se to nezdá, ale krámů je vždycky dost, ale skladovat kde obvykle nejsou ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
No tak o krámech je skoro lepší nemluvit, nechápu, kde jsme tolik věcí nahrabali :-D Nad podkrovím jsme uvažovali, ale bude to hlavně otázka peněz, takže to nakonec rozhodne. Nebo by možná šlo udělat tu střechu tak, aby se do budoucna uvažovalo o jejím využití (až jednou něco ušetříme :-| ) Zahradní domek plánujeme taky, ta technická je dost malá a tam by byly asi jen ty dražší věci, které bych se bála nechávat v zahradním domku. @semelka jo pokud bych to zrcadlově obrátilo, tak by to asi šlo, ale pořád se mi tam moc nelíbí ten příjez. Ještě uvažuju o tom, že by stání nebylo hned u domu a někde u brány bysme postavili přístřešek, tak uvidím...
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, přijde mi dot nevyužitý prostor chodby... která je navíc tmavá-neosvětlená. nábytek v programu má podle mě divné rozměry, už na první pohled je např. stůl s 6 židlemi nesmysl, kuchyň do U není praktická... jsou tam dva nevyužité rohy! Druhý záchod nechápu? To bude opravdu slyšet po celém domě? Já myslím že rozhodnutí na celý život - jako je návrh domu je lepší svěřit profesionálovi. Mladý architekt udělá studii za 10-20 tisíc mnohem lépe... na tomhle se fakt nevyplatí šetřit
Odpovědět
@xjaneckova věř mi, že kdybych o nějakém takovém studentovi věděla, tak bych to s ním konzultovala. Chodba je nevyužitá téměř vždycky, ale já jednu část využitou mám, jsou zde vestavěné skříně (na míru). Druhý záchod je myšlen pro návštěvy, nemám moc ráda, když mi návštěva leze do koupelny, ale rozhodně na druhém WC netrvám. Skříně mají rozměr, jaký jsem zadala, počítám se skříněmi vestavnými, takže teď rozhodně rozměr neřeším. Kuchyně do U - je pravda že 2 rohy nejsou nic moc, ale jinak se mi to vymyslet nepodařilo a co se týče stolu se 6 židlemi, tak nechápu, co ti na tom přijde nesmyslné. Často k nám chodí rodina a já bych byla ráda, kdybysme se všichni vešli k jednomu stolu... A co myslíš tím, že WC bude slyšet po celém domě?
Odpovědět
@xjaneckova ale jinak pěkná reklama :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xajaneckova no chodbu možná prosvětlit světlovodem, jak jinak když je centrálně,,, A WC máme taky přístupné z chodby, do kadibudky ven by nikdo nechodil...))))))))))))))))))
Odpovědět
Profilova fotka
a co takový 1100x1100..? co vy na něj..
Odpovědět
No jsi moc šikovná, fakt super ;-) A zvládla bys i něco do 110m? Jsem protiva co :-D ?
Odpovědět
Tato druhá varianta je podle mě daleko lepší.
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav Jitunko určitě, pravá strana je dlouhá , dá se okosit..večer až dám dětičky pinkat to upravím...))))
Odpovědět
Profilova fotka
Tady je můj návrh, teprve teď jsem si všimla, že tam chybí dveře. Asi mínus je postel u koupelny, ale dala by se prohodit ložnice s pokojem, ale to by se dalo domyslet. Délka bez přístřešku je 11,9 m a šířka 9,08 m. Myslím, že ten sklad na kola, sekačku atd. není špatný nápad, tam, kde jsem ho umístila. Je to jen taková rychlovka, dá se vymyslet ještě jiný způsob. :)
Odpovědět
Holky jste šikulky obě. Hned to vypadá líp. Ještě mě napadlo - jedna firma staví RD za dobrou cenu a super cenu mají u bungalovu s rozměry 8250x13250. Zkoušela jsem to napasovat všechno do toho, tak to sem hodím a zkuste zase kritizovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav Tak jsem zvorala rozměry..niceméně když se vezme ten můj, tak v pravo říznout metr. v ložnici bych dala vestavěnou skříň před postele s policí na TV. I rak budou pokojíky dlouhé 4m. Ještě můžeš juknout ke mě, mám tam svůj půdorys sice je větší, ale může motivovat..
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav Kde plánujete kotel?
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav už jedna věc je vidět..u nás musíme mít jedno WC samostatně... ale nevím jak to máte vy..
Odpovědět
Profilova fotka
@jitunkav A ještě jeden dotaz, nemůže být vchod z delší strany domu?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak určitě možností je spousta, jaké máš max nárok na zastavěnou plochu? Mně třeba ten sklad na kola přišel jako dobrý nápad umístit ven k tomu přístřešku, hned ušetříš nějaké místo v domečku. :) Jenom by si mohla napsat jakou máš orientaci na světové strany, bude se mi lépe přemýšlet. :)
Odpovědět
To je právě to - zastavěná plocha musí být max. 110m. Orientace - obyvák mám na západ a koupelnu a pokoje na východ. Pozemek budeme mít zhruba 25*25m, v umístění domu omezení moc nejsou, jen aby to nebylo třeba 2 metry od plotu :-) @lajlinka78 a proč musíte mít WC samostatně? Protože chcete nebo to je nějaká norma? Vchod může být z delší strany domu, pokud mě to nepřipraví o technickou místnost. a kotel by byl asi v jedné z technických místností. Jinak moc nevidím možnost, kam ho dát.
Odpovědět
Profilova fotka
A nesel by udelat nejakej zahradni domek , kde by byla ta kola?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?