Co říkáte na tento individuální projekt RD na bungalow?

Prosím o rady, připomínky, poznatky, děkuji.?
Odpovědět
Vůbec to nevypadá špatně. Je vidět, že je to promyšlené. Změnit by se dalo vždycky něco, ale není tu nic co by mi vadilo. K těm změnám by se třeba dalo udělat tohle : - zaměnit technickou místnost s koupelnou aby z ložnice bylo do koupelny blíž. - nebo dát koupelnu mezi ložnici a dětský pokoj a ty pokoje posunout směrem vlevo, zajistí to rodičům větší soukromí v ložnici :-D - nebo se mi moc líbilo v Anglii v jednom domě měli pro děti ložnici mezi oběma pokoji a do koupelny se dalo chodit s obou místností, ale to by asi musel být bungalov větší a místo technické místnosti by musela být ještě jedna koupelna pro rodiče. Pokud ti takto návrh vyhovuje tak bych ho neměnila není tam opravdu nic co by bylo špatně, líbí se mi. Neštudovala jsem tedy podrobně rozměry místností nejsem technický typ takže mi to nic neříká. To by se ti mohli vyjádřit muži.
Odpovědět
Profilova fotka
hezký projekt, promyšlený, já bych udělala jen jednu úpravu a to dát koupelnu mezi ložnici a dětské pokoje a ty posunout doleva. Nejen kvůli soukromí, ale i proto, že z ložnice budete mít do koupelny blíž, takhle byste chodili přes celou chodbu.
Odpovědět
Jak je již řečeno, vypadá to promyšleně. Volba umístění technické místnosti, je určitě kvůli přikládání do krbu zadními dvířky, což je dosti praktické, jelikož si do obytného prostoru netaháš přebytečný bordel ze dřeva. Navíc určitá zásoba cca na 3 dny může být uskladněna v technické místnosti a trochu i tak dřevo proschne, díky teplu z krbu, který bude tedy v technické místnosti. Předpokládám, že bude bungalow vytápěn podlahovým vytápěním a tedy krbem (asi teplovzdušnými rozvody), pokud ano, tak tím se mi trochu vysvětluje ta vzdálenost koupelny od krbu. Protože kdyby se vedla roura pro teplovzdušné vytápění pokoje (tedy kdyby byl přehozen z dětským), tak by ta efektivita vytopení nebyla asi tak velká. Těžko říct. Nicméně velmi hezký a promyšlený projekt. :-D Někdo jiný s nějakými nápady?
Odpovědět
Co takhle dveře z technické místnosti ven, aby jste nemuseli nosit například dřevo přes dům.
Odpovědět
Profilova fotka
určitě dveře ven z tech,mistnosti,jinak to vypádá super
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se moc nelíbí....zádveří je moc úzké,samostatné wc bez okna - pokud nebude udělané kvalitní odvětrávání, bude to na ..., technickou mezi ložnicí a obývákem bych rozhodně nebrala, koupela daleko od ložnice a obýváku, rozvody vody a kanal. budou dost náročný a roztahaný po celém baráku - kuchyň - technická - koupelna.zbytečně velká chodba. z technický je lepší mít dveře ven...... myslím, že by to šlo lépe ;-)
Odpovědět
Mně se to taky nějak moc nezamlouvá :( Technická daleko od kuchyně i koupelny...dvoje dveře vedle sebe do kuchyně a obýváku nemají moc smysl..jak se bude chodit do šatny u ložnice tou špehýrkou...? Nejsou odděleny zóny - soukromá/veřejná.. mísej se vám provozy...ale to je věc zvyku...Při týhle velikosti domu by se z toho dalo vytěžit určitě víc....
Odpovědět
Také se mi nelíbí technická mísnost mezi ložnicí a obývákem, lepší by tam byla koupelna..Navíc mít koupelnu hned vedle vchodových dveří mě příjde holý nesmysl. Člověk vstoupí do baráku se špinavýma botama a pak bude v domácím courat do koupelny a roztahávat si špínu po celém domě..rozhodně NE! a dvoje dveře vedle sebe do obýváku? Naprosto zbytečné! Ani zádveří a wc se mi nezamlouvá..Alespoň bych zádveří nerozdělovala dveřmi, ale nechala bych to otevřené..Wc chce přeci okno. Jinak palec nahoru za kuchyň/jídelnu a ložnici, líbí se mi ta šatna )ú)
Odpovědět
vypadá to prakticky kvůli krbu, ale tu technickou místnost bych z vlastní zkušenosti nedávala k ložnici a prohodila to s koupelnou, ta by zas měla být k ložnici co nejblíž. V technické může něco vrčet, bude tam kotel pračka.....za mně tohle ani náhodou. WC je taky nešťastné, bez okna. Ty chodbičky a pdlouhá úzká předsíň, není to moc praktické. Taky jsme začínala a myslela že ty své představy do projektu nenacpu ale povedlo se a jsem moc spokojená. Projděte si projekty na internetu je jich tam spousta a zkuste vybrat nějaký co je nejblíž Vaší představě o bydlení a pak upravujte.Myslete na to, že budete do domu něco stěhovat a taky jaká je orientace ke světovým stranám, z toho bych vycházela. Ale hlavně je to o životním stylu majitelů, oni se musí cítit dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
Me se to celkove libi, i kdyz taky mam par vyhrad, nektere uz asi recene. Koupelnu bych prehodila s jednim z detskych pokoju (asi tim, co sousedi s loznici), aby do ni bylo bliz. Dvoje dvere do kuchynoobyvaku mi prijdou zbytecne. Co se tyce technicke, tak tam jsem na vazkach. Chapu prakticnost vzhledem k prikladani do krbu, na druhou stranu bych se bala hluku (ale to zas lze vyresit odhlucnenim mistnosti). Nicmene, jak rikam, celkove se mi dum libi.
Odpovědět
mně se líbí moc. Je to o zvyku jednotlivé rodiny, my třeba zádveří nepotřebujeme, zouváme se venku, boty oschnou, oklepu a dávm do vestavěného botníku, hned za vchodovými dveřmi máme dveře do koupelny, úžasná věc, kterou docňuji až teď co máme doma psa, jde z venku ihned do sprchy a setřu 2 m2 , pro mě úžasný ;-) , záchod máme taky uvnitř bez okna, máme ventilátor a pohoda. Pokud chcete krb, tak bych rozhodně nenosila palivo přes celý dům, to je celkem nepraktické. Jinak super, v domě budete mít všechno co je potřeba :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ahoj, nevíte kde by se dal prodat projekt individuální domu? Nakonec jsme s manželem dům koupili, už se nám nechtělo stavět, samozřejmě projekt už na původní dům který jsme chtěli stavět máme doma, děkuji,
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Některý věci jsou dobrý.. ta šatna u vchodu třeba. Ale technickou místnost vedle ložnice nevidím, vypadá to, že tam bude i pračka atd., bude to dost hlučet, prohodila bych to s koupelnou. Ale jinak dobrý ;-)
Odpovědět
Mě se taky celkem líbí. Ale pár věcí bych změnila. V zádveří bych místo šatny dala WC, možná i se sprcháčem-jestli máte psa, nebo "hravé děti" :-) a samostatné WCbych zrušila a dala jen velkou vestavěnou skříň-úložné prostory výjdou stejně a zbavíš se další místnosti. Do technické bych udělala dveře i z venku-kvůli dřevu...A zrušila bych jedny dveře do obýváku/kuchyně. Upřímně, taky snení ideální jít do obýváku přes "soukromou" část, ale lepší než naopak a předpokládám, že je to tak kvůli sluníčku.
Odpovědět
Určitě bych měla dveře z technické ven kvůli dřevu, máme tuto místnost mezí obývákem a dětským pokojem a ničemu to nevadí, nic tam nehlučí. Ale pračku bych tam nechtěla, přeci jen je tam docela špína, prach ze dřeva... Pračku mám v jiné TM, sice vedle ložnice, ale nepouštím ji na noc :-) Jen máme v TM u krbu umyvadlo. Koupelnu bych vedle dětského pokoje nechtěla, když se pozdě sprchuji, tak to hlučí, budilo by mi to dítě... Jinak se mi projekt moc nelíbí, do obýváku se jde přes celý dům, kolem pokojů...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?