Co říkáte na tento projekt?

Prosim o nazor na tento projekt. Je to dvougeneracni jakoby radovy bungalov, sever vpravo, jih vlevo. Dekuji
Odpovědět
1
2

Odpovědět
Osobně by se mi nelíbilo sedět u jídelního stolu a oknem koukat na auta. Stejně tak by mi nevyhovovalo chodit do koupelny přes zádveří, kde je našlapáno. Technická je strašně malinká, kolem pračky není vůbec manipulační prostor, chyběl by mi tam taky třeba dřez na namáčení prádla a tak. Navíc jestli dobře koukám (nejde mi to zvětšit), tak bych řekla, že tam máte šedesátky dveře. Bacha na to, mnohé spotřebiče (zvlášť třeba bojler) šedesátkama neprojdou. Kde budete skladovat kýbl, mop, vysavač, žehlící prkno?
Odpovědět
@llama jo, tu zadveri a koupelnu jsme uz prohodili a dvere do koupelny vedou z chodby..s tim oknem u jidelniho stolu mas pravdu, to jsem nejak neresila, tam bude bydlet tchyne :-) spis mi jde u tu nasi cast a hlavne o obyvak s kuchyni, jestli to nebude male. Kybl, mop atd, jsem myslela, ze budou v technicke, tak nevim..Nevim, jak jinak to usporadat, aby jsme oddelili klidovou a rusnou cast do takoveho obdelniku..zkusim dat vetsi foto
Odpovědět
@mandy26 Dispozice docela ok, ale zvážila bych, zda mít takto natvrdo propojené obě jednotky. Jestli vás nebude časem štvát, že se vám tchýně znenadani "vynoří" z technické místnosti..
Odpovědět
@japona :-D ja bych to hned zazdila, ale mame male deti 2 a 4 roky a oni k ni porad chodi, tak je to dle manzela pry lepsi, nez kdyby chodily okolo v zime, desti atd..samozrejme bychom to nejak zamykali, aby se u nas znenadani nevynorila :-D
Odpovědět
@mandy26 do technické se vám takto nevejde pomalu ani smetáček s lopatkou... ten mop a lux fakt nebudete mít kam dát.
Odpovědět
@llama aha, diky za postreh, to me nenapadlo
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych posunula tu garáž tak aby byla mimo okno, bude to hodně clonit a hledět od stolu na auta není fakt nic moc. Ještě mne napadá přehodit ložnici s kuchyní, ta by klidně mohla být menší a dala bych obývák s kuchyní na tu jednu stranu jak je plánovaná terasa. Škoda že to tu nejde nakreslit.
Odpovědět
@alinka1234 jo, to by bylo lepsi, ale mam strach, aby nebyl slyset hluk z jejiho obyvaku do pokojicku..ona je celkem hlucha
Odpovědět
Profilova fotka
@mandy26 v dnešní době jsou dobré kvalitní izolační materiály, vůbec bych z toho neměla strach. Ale bylo by to nejspíš nejlepší řešení a i tchýně by měla hezký výhled při vaření do zahrady.
Odpovědět
@alinka1234 aha, ja mam hruzu jen z toho, ze nas bude rusit ve spanku, v pripade nouze ji poridime sluchatka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alinka1234 U tchýně bych uděla z obýváku do ložnice posuvné dveře do pouzdra, ušetří to hromadu prostoru a vstupní dveře do ložnice by mohly byt zároveň součástí vestavné úložné skříně takže by to nijak nebralo z prostoru.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U nás bych se spíš bála aby děcka nerušily tchýni když to vidím doma, nejvíc řvou večer když mají jít spat, aspoň ty moje 3 cácorky :-D.
Odpovědět
@alinka1234 no, jak rikam, ona je hlucha, takze v tom problem nebude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jaký je přesný rozměr té části domku co má tchýně? Nejde mi to přečíst. Dík.
Odpovědět
@alinka1234 7,8*8,35
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusím ti to večer nakreslit a vyfotit jak bych to u tchýně udělala já, napadá mne eště další varianta a ta by byla možná nejlíp, dělám interiéry tak třeba neco vymyslím :-)
Odpovědět
@alinka1234 dekuji, to bys byla moc hodna, jestli bys vymyslela neco i s tou nasi pulkou, byla bych ti moc vdecna, ta ma rozmery 16,15*8.35, dekujii. Potrebujem 2x pokojicek min. 11m2, pracovna (staci malinka), satna pro nas s manzelem, loznice (staci jen na postel), hlavne oddelit rusnou a klidovou zonu..jinak tam jak jsou auta na severu je hlavni cesta
Odpovědět
Také řešíme dvougeneraci a je to velmi těžké najít tu hranici společného bydlení kam až jo a kam ne a vůbec najít optimální tvar domu aby obě jednotky měly ideální orientace ke světlovým stranám a zároveň se navzájem nerušili a nebyli úplně odtržení, je to téměř nadlidský výkon a stále nemáme dořešeno :-D Pro rodiče máme takovou garsonku cca 50m2 (obývák+kuchyň, ložnici a koupelnu), do ní vstup ze společného zádveří a možnost i samostatného vstupu z venku. Tady to máte vyřešení až velmi jednoduše a přitom funkčně.
Odpovědět
Profilova fotka
Jen letmo :) spolecne dvere bych zazdila a Vas obyvak bych udelala trosku vetsi.
Odpovědět
“garsonku cca 50m2 (obývák+kuchyň, ložnici a koupelnu)” Mega lol, vis vubec, co je to garsonka? Garsonka je pro JEDNU osobu a ne pro rodice! Myslim ze nema ani oddělenou koupelnu od obýváku.
Odpovědět
@mandy26 život letí jako jelen a ani se nenaděješ, bude místo tebe bydlet některé z dětí a ty skončíš na výminku místo tchýně :-D Tak s tím počítej. Ten obytný prostor bych uzavřel prosklenými šoupačkami. Ta "hlavní část" je dispozičně celkem OK, TM je opravdu stísněná (jak píše @llama).
Odpovědět
@pepitocz vsak s tim pocitame, jinak bychom tchyni delali jen 1+1..
Odpovědět
Řešit bungalov jako dvougenerační velký ? už jen rozlehlostí mnoho nevýhod.
Odpovědět
Tak jsme dostali dalsi variantu u tchyne a nase tam ma taky nejake upravy, nevim, jestli neco jeste nezvetsit na ukor neceho jineho..u te technicke jedine otvirat dvere ven..
Odpovědět
@travas patro nechceme...pozemek je nas a je hodne dlouhy..
Odpovědět
@lala211 pardon, samozřejmě nejde o garsonku ;-)
Odpovědět
@mandy26 Vaše ložnice nesplňuje minimální plochu 12 m2. A otvírání dveří v technické ven vám nijak nepomůže, když jsou dveře tak úzké, že jimi nejspíš neprojde bojler, a když je před pračkou tak málo místa, že se před ni vejde buď koš na prádlo, nebo vy, ale ne obojí. Může být pracovna v soukromé části, nebo si tam budete vodit klienty? Pokud by mohla být v soukromé části, tak bych ji dala k technické místo toho pokoje. A tím by se mohla technická o něco zvětšit. Část pro tchyni se mi takhle líbí. Jen si nejsem jistá, jestli projde, že koupelna s WC se otvírá do stejného prostoru jako kuchyň. Čistě formálně by tam měly být ještě dveře mezi chodbou a obytným prostorem. Někde úředníkům stačí, že je WC takto za rohem, někde na těch dveřích trvají.
Odpovědět
@llama kterou verzi tchyne myslis?
Odpovědět
@mandy26 tu, co je jakoby zvlášť na prvním obrázku. V té druhé je obývák taková nudle a okna na koncích to podle mě pořádně neprosvětlí. Akorát nevím, jestli bych tam nechala ty vestavěné skříňky v chodbě - jak široká ta chodba ve výsledku bude?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?