Co si myslíte o našem projektu RD?

Dobrý den, prosím o radu popřípadě připomínku, zda se Vám projekt našeho domečku líbí, popřípadě co byste na něm změnili. Co se týče tohoto projektu: - chceme zrušit prádelnu a přestěhovat pračku se sušičkou do technické místnosti. - a uvažujeme i o zmenšení dětských pokojíku na cca 13-14 m2. Děkuji moc za rady :)
Odpovědět
Děti dostanou prostor 26-28 m2 (vezmeme-li v potaz úvahu zmenšení dětských pokojů), tj. na každého živého tvora připadne 13-14 m2, zatímco na spotřební neživou věc, jako je auto, připadá 37,8 m2. Děti budou mít své zájmy, hračky, knihy, ve větším věku hudební nástroje (klavír, kytara, bubny :-))), děcka budou chtít v pokoji skotačit, tančit, běhat, metat přemety, stavět autodráhy, lego, playmobil, zámky z kostek, pozvat si kamarády apod., zatímco mazlíček auto bude vyžadovat max. nějaký ten olej, hadřík na mytí oken, náhradní gumy a servisní knížku a lze s určitostí tvrdit, že sousedovic Renaulta na pokec také nepozve. Skotačit po garáži asi rovněž nebude, předpokládám, že venčit ho budete venku. Na auto ovšem dle výše uvedeného připadá o 190,76 % více prostoru než na 1 dítě.
Odpovědět
@korodujicividle Vaše úvahy jsou zcela mimo mísu, veškeré sportovní vybavení a vybavení na koníčky budou pravé v garáži...za me decke pokoje ideální 12m2 na jednoho máme ted 15 a je to zbytecne moc
Odpovědět
Profilova fotka
Spoustu místa zabírá chodba, zádveří téměř žádné, vstup do domu bude působit velmi stísněně a to už nemluvím o těch 3 dveřích :-.. Dětské pokoje u nás budou po 16m2, menší než jsou tady bych za sebe nedělal.
Odpovědět
@babicovi Nebylo to myšleno vůbec zle :-) Jen takové zamyšlení dle Járy Duška... Kdo zná, ten se zdrží invektiv @spaly. Jinak k projektu: Jinak souhlas s @awakened - příliš mnoho chodeb a malé zádveří. Pokud se u vás sejde návštěva o 4 členech, tak se při sundávání kabátů pomlátí.
Odpovědět
Profilova fotka
@korodujicividle Situace s pomlácením vícero lidí v zádveří mě přesně napadla, ale nechtěl jsem to psát takto explicitně ;-). Každopádně zádveří je první místo, které případná návštěva při vstupu do domu uvidí a mělo by v rámci možností působit prostorně. Prostor chodeb by vydal skoro na další místnost.
Odpovědět
- velká členitost, čím více zalomení, tím více energetických ztrát - šíleně dlouhá a úzká chodba, nevím jak jí chcete osvětlovat, denním světlem to asi moc nepůjde, působí až strašidelně, to je celé špatně - WC ze zádveří, při představě že chodím na WC na konec domu a musím přešlapovat zablácené boty.. - garáž a technická zabírají 1/3 domu, nevím kolik máte peněz kterých se chcete zbavit, ale já bych raději investoval do prostoru pro lidi, než pro krámy..
Odpovědět
Profilova fotka
Proti velikosti garáže nic proti, sami máme velkou a z poloviny užíváme jako dílnu a prostory pro sekačku, cirkulu a jiné potřebné krámy. Co je mi chaotické jsou chodby, ze zádveří a dál s chodby je hned průchod do obyvaci části? Posuvné dveře či prostě průchod? Nějak se ztrácím ve všech těch čarách 😁😁 jinak wc hned tak na ráně, o praktičnosti mohu mluvit z vlastní zkušenosti. Sami budeme starou dispozici zádveří a WC upravovat 😀😀 dál bych, pokud by to šlo, prohodila koupelnu a ložnici, ale jestli to tak máte kvůli odoadum blíže tech.mistnosti, ok... ale opět myslete až budou děti starší, budou u nich spát kamarádi či později partneři.. není nic lepšího, než mít za zdí rodiče 😂😂😂 to jen tak pro zasmání treba 😀 už se tu psalo, že obvodové zdi domu jsou příliš členité, určitě to bude i nákladnější na střechu, pokud neplanujete rovnou 😀 snad se nezlobite, ale mě by takové dispozice nevyhovovaly...
Odpovědět
Já byc teda úplně nejvíc zrušila to okno na WC hned u vchodu. Z toho mám normálně osypky a vždy si vzpomenu, když jsme jezdili ke kámošce, kde měli hned u okna na WC terasu, kde věčně někdo seděl, takže dojít si tam na WC - nedejbože na velkou - byl těžkej stres. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě.... Hodně malé a nepraktické zádveří, vemte si,že tam odkládáte zimní bundy, uložení sezónních bund, komplet boty, věšák pro návštěvníky, nějakou stoličku na sednoutí ( minimálně pro děti), do toho troje otvírací!! dveře.... A jak se tu psalo, je to brána do domu... WC v zádveří za mě také nepraktické, pokojíčky určitě bych řešila zvlášť - ideálně na druhé straně co pokojíčky :-), alespoň koupelnu mezi tyto místnosti. V noci vám budou děti běhat na WC kolem ložnice. Zbytečné chodby tu také byli zmíněny, úzké, bez světla.... Já bych osobně celý projekt prodělala :-). Ale to jste asi slyšet nechtěli. Jediná moje rada je, zkuste si představit, že ten dům už stojí a jak se v něm pohybujete. Kde perete, kudy se dostanete ze zahrady rychle na WC a ke zdroji vody, kudy budete procházet v létě z prádelny věšet ven prádlo atd. Nám to při plánování hodně pomohlo. Vzít v potaz i světové strany a soukromí vás i dětí. Až budou větší, budou chtít soukromí.... Prostě si virtuálně v tom domečku bydlete teď, za deset let a za dvacet. Mě pomohlo i že jsem prohledala desítky projektů a z každého si vzala něco :-). Hodně zdaru při plánování.
Odpovědět
Děkujeme Všem za reakce, v mnohém je kus pravdy. Projekt zkusíme předělat, aby byl více praktičtější. Doufám, že bude. :-) Jinak co se týče tohoto projektu, měli jsme na projektanta několik požadavků: - dvojgaráž - aby se do ní vešlo nejen auto, ale i kola, sekačka, sáňky aj. - stejná velikost dětských pokojíku, ideálně na jižní stranu - v blízkosti koupelny/garáže technickou místnost - z garáže vstup do zádveří a zároveň ze zádveří vstup na wc Původně jsme projektantovi dali náš vysněný nalezený bungalov, z kterého jsme chtěli vycházet. Místo toho přišel s vlastní myšlenkou, viz výše a přestal naše požadavky zpracovávat. Samozřejmě nejsem s jeho myšlenkami zcela ztotožněna. Proto jsem ráda, že jste se mi k tomu projektu vyjádřili. Moc díky. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?