Další projekt k posouzení a diskutování (bungalov)

Zdravím, rozhodl jsem se postavit si dům a po dlouhém procházení typových projektů z kterých mě žádný mnou nalezený moc neoslovil jsem si navrh vlastní představu a prosím Vás tímto o vaše zkušenosti a případné rady co upravit apd. Jedná se mi aktuálně spíše o dispozici, konkrétní rozměry samozřejmě musím dořešit s projektantem. Jinak je má představa bungalov - obdélník (kotelnu bych pouze "přilepil" ke zdi, předpokládám, že to vyjde laciněji), sedlové střecha, z cihel (porotherm 44 apd.), podlahové topení, vzhledem k tomu, že nemám k dispozici plyn, navrhl jsem si větší kotelnu kde bych pravděpodobně měl automatický kotel na pelety + akumulační nádrž, tepelné čerpadlo mi přijde jako aktuálně drahá investice s tím, že bych ho třeba dodělal "až na důchod". Rozměr pozemku mám 20x60m, orientaci ke stranám mám označenou na nákresu. Děkuji
Odpovědět
Nevim jak je presne myslena technicka mistnost (co v ni bude), ale pozor na promrzani. Pro akumulacni nadrz to nebude idealni a pokud tam bude i privod vody a vodomerna soustava, tak bude muset byt TM alespon temperovana. Jinak dispozice celkem ok, jenom nesel by cely pudorys ozrcadlit, aby obyvak byl na zapad? Nevim jaka je situace na pozemku.
Odpovědět
Zkusila bych popřemýšlet o těch chodbách, za mě je tam příliš hluchého prostoru. Co třeba posunout vchodové dveře blíže k ložnici a tu úzkou chodbičku využít jako záchod a tím dojde ke zvětšení koupelny a pak ještě zarovnat tu chodbu u pokojíčků, čímž se oba zvětší, posuvné dveře dát až k obyváku a tím oddělit klidovou zónu. Jinak bych ještě udělala přesah sedlové střechy až nad vchod. Tahle Vaše dispozice je přesně můj šálek kávy a domy v tomto duchu se mi líbí. Ať se daří.
Odpovědět
Díky za reakce, co se týče zrdcadlení, tam to dle mého není vhodné z důvodu osazení na pozemek (pro info přikládám mapu, podmínkou stavby je dodržení linie stavajících staveb). Úprava WC/koupelny má jistě něco do sebe, zkusil jsem si to načrtnout a vypadá to lépe, co se týče chodeb, tam chci zachovat oddělený vchod do domu, potažmo do obyváku od vstupu do "klidové zóny" , aby přicházející/odcházející hosté nerušili. Z tohoto důvodu se mi jeví toto řesení jako nejvýhodnější.
Odpovědět
@chose_00 Tak pokud trváte na rozdělení soukr a společenské části, tak mě napadá vyměnit polohu koupelny se vchodem. Koupelnu dát k pokojíčkům a ložnici do soukromé zóny a pro návštěvy ponechat jen záchod s umyvadlem. potom by i ten zastřešený vstup byl kratší a do TM by jste šel suchou nohou.
Odpovědět
Zkusila bych prohodit ložnici s pokojem č.1, dětské ložnice co nejdále od hlavní obytné zony, eliminuje se rušení z obytnbé části, z kuchyně.
Odpovědět
jen taková poznámka k rozhození nábytku, hlavou by se nemělo spát ke dveřím ale naopak
Odpovědět
takže další chvíle strávená úpravou projektu, která taktéž nevypadá špatně... akorát mám upřímně obavy s hluku z koupelny v sousedním pokoji, ale jde samozřejmě o to najít rozumný kompromis za rozumný peníz...
Odpovědět
@chose_00 my máme dětský pokoj hned vedle koupelny ana společné příčce máme umyvadlo a pračku, ta dělá trošku hluk ale jinak dobý, původně mělo být wc ale to jsme raději dali na druhou stranu
Odpovědět
@chose_00 Prohodil bych technickou a záchod. Je mi jasné, že se hodí mít u záchodu okno, ale jde to i bez něj a chodit na záchod přes chodbu, kde bude třeba našlapáno, je pakárna pro všechny. Prohozením by šlo jít na záchod z chodby. A dal bych si aspoň malé umyvadlo do té technické, hodí se to, když člověk příjde špinavý z venku atp. Dveře u spodního levého pokoje bych posunul až do úrovně koupelny.
Odpovědět
@chose_00 naprostý souhlas s @atilius a dnes se dělá odsavač zápach do wc (máme na společném wc s koupelnou) bez toho byt společné wc nedala. v zimě bývá dost našlapáno ve vstupní hale, nyní dost litujeme že jsme tam nedali podlahové topení
Odpovědět
@alisek On by teda podle mě byl ideální i záchod v té technické venku - když je člověk na zahradě a je jako ...hodně špinavý, tak se mu domů moc nechce....a pokud má člověk peníze tak i sprcháč :)
Odpovědět
@chose_00 pokud mate tu technickou jako kotelnu, zvazila bych ten pruchod do spize, any tam nesel kour.
Odpovědět
Článek se načítá
Nenechte se zblbnout, proč by tam mělo být našlapáno. Chodíte domů ze zámkovky např. a hned ke dveřím se dává obvykle koberec - čistící zóna. Záchod hned za dveřmi s okénkem a odsavačem k tomu doporučuji. Máme to tak a naprostá spokojenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?