Demoliční projekt. Jaké náležitosti musí obsahovat?

zdravím po dlouhé době. chystáme se bourat domek, no domek, ruinu, ale na SU nám řekli, že k povolení /budeme bourat sami na ohlášku/ je třeba demoliční projekt nebo jak se tomu nadává. Předpokládám, že projektant bude chtít vidět projekt stávající, ten jaxi nemáme - fakt domek z roku 1920 nebo kolik. Chci se zeptat, jaké náležitosti musí obsahovat? Kolik to asi stojí? Popřípadě je tu někdo z Pardubic či Hradce Králové kdo by mi takový projekt vytvořil? Dále sháním geodeta - jsou tam nesrovnalosti s pozemky se sousedem, ale to už je někam jinam... všem moc děkuju za názory Luc
Odpovědět
Ahojky, tak možná trochu pomůžu. My bouraly též ruinu před rokem. Ano potřebuješ tzv.Demoliční zprávu, ve které je popsáno jakým způsobem se stavba bude demolovovat(rozebírat)např. ručně, těžkou technikou atd..... Projekt stávající"ruiny"nepotřebuješ, projektant, který ti to bude dělat se přijede podívat a stavbu zhodnotí na místě, vše si změří a zakreslí a zapíše ve zprávě .My platily 3.000kč, známí 5.000kč Demoliční zprávu by ti měl vyhotovit klasický architekt. Toť vše:-))
Odpovědět
@miccinka ahojky moc moc děkuju, už jsem si nakontaktovala projektanta - máme ho ve vesnici a skutečně to bude tak jak tu píšeš - bála jsem se, že toho bude málo :D cenu nám řekl v podstatě stejnou - 3-6tisíc. téma se může smazat - problém je vyřešen ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
NÉÉÉÉ téma nemazat....:-) Taky bych se chtěla zeptat na demoliční projekt, ale spíš mě zajímá co je pro demolici potřeba skrz úřady... a jestli je potřeba dát vědět písemně či ústně sousedům, jelikož je náš dům v řadovce.... Díky za odpovědi :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj holky, prosím lucousinu o kontakt na jejich projektanta. U HK nás čeká demolice ruiny domku. Děkuji. @lucousina
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?