Dílna v domě nebo v garáži?

Profilova fotka
Ahoj, můžete mi prosím napsat zkušenosti? Chceme bungalov, jsme jen dva a přítel si nechce nechat vymluvit, že dílnu nepotřebuje mít v domě. Mě by to nenapadlo strkat veškeré vybavení na zahradu, pro údržbu domu atd. do místnosti v domě, když je možnost mít dílnu v garáži. Prý co nebudu mít po ruce v tom domě, to už nikdy nepoužiju (nechce přijmout ani argument, že věci, co potřebuji jednou za rok, mohou klidně být uskladněné na půdě). Jak to máte u vás? Díky
Odpovědět
Záleží na tom, jak moc v dílně bude pracovat, na co je určená. Jestli je určená na uskladnění vybavení pro údržbu zahrady a domu a pro občasné práce, tak stačí mimo dům. Pokud je přítel kutil a bude tam často pracovat, tak je lepší v domě, kvůli vytápění v zimě. My máme dílnu mimo dům a vyhovuje nám to tak - v podstatě všechno, co potřebujeme pro údržbu zahrady máme po ruce právě v dílně na zahradě. Doma pak máme krabici s nářadím, které je potřeba v bytě při občasných opravách. Určitě používáme i věci, které máme v dílně venku, už jen proto, že prostě jsou potřeba :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanih Díky z odpověď. Přítel je kutil, takže počítám, že bude kutit pořád něco. Jen se obávám, že se nám to do bungalovu s max. velikostí 120 m2 prostě nevejde ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici já dům nemám ale kdyby jo tak vím, že dílna by byla hned za garáží (prostě obrovská místnost která by byla rozdělená na třeba 65-70% to by byla garáž a 30-35% dílna) a vchod do ní by byl jak z garáže tak ze zadu domu jakoby ze zahrady (za předpokladu že za domem je zahrada.. :-D )
Odpovědět
@peroli Takhle přesně to máme : :-) Je to fakt šikovné, vedle dílny máme ještě zahradní WC, abychom to neměli při pobytu na zahradě daleko. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My ale plánujeme garáž 4 m od domu (jinak to kvůli regulativům nejde) a to by znamenalo, že by se musela udělat vytápěná, aby se tam v zimě dalo kutit. Proto to chce přítel v domě.
Odpovědět
Část dílny bude v garáži, máme dostatečně velkou a je tam i topení, takže tam není zima. A jinak máme obrovskou stodolu....
Odpovědět
Přítel se mi zdá jako adept na jíný domek. Ideální by pro něj byl podsklepený dům s dílnou. Táta má obrovskou dílnu, stále něco kutí, má ji ve sklepě a je do ní vstup z domu, tak se dá vyjít přes další sklepní místnost do zahrady. Takže ideální. Věci na zahradu jsou pak ještě v malém domečku a pak ještě mají rodiče takovou kůlnu na dřevo atd. Otec kutí, takže každý jeho domek byl vždy se sklepem, věří také víc podsklepeným stavbám :-) Někdy se ale životní styl míjí s peněženkou. Případně s vysněnou lokalitou.
Odpovědět
Pokud se má jednat o "špinavou dílnu", tak bych ji do domu nechtěla, ta patří do sklepa, garáže či nějakého zahradního domku. Pokud by se mělo jednat o čistý pracovní stůl pro domácí kutění, tak proč ne, takový máme i v bytě a pořád se tam něco montuje, nebo pájí :-D V domě bude špinavá dílna v zadní části garáže a pak bude pracovna čistá v domě, tak jako máme dnes.
Odpovědět
Profilova fotka
Pravda, na vysněný dům včetně sklepa nejsou money a ani bych tam dílnu nechtěla. Dílna bude tak trochu pod prachem, přítel je truhlář, takže to nebude jen o lepení letadýlek ;-) Dělám co můžu, aby se nám ta dílna do domu vešla, zřejmě bude něco v domě, něco v garáži. Máme výhodu, že už nepočítáme s dětma, takže celý prostor máme jen pro sebe
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?