Dispozice bungalovu 4+kk - vaše názory a připomínky

Zdravím, chtěl bych Vás, kteří už stavíte / máte postaveno, poprosit o připomínky k nákresu níže. Je to zatím hodně hrubý náčrt, takže detailní rozměry prosím berte s rezervou, mimo celkových dispozic (8,5-9 x 15m, plus prodloužení o 2,5-3m terasu ve stylu, jako je na dalším obrázku, s případými roletami/žaluziemi). Ohledně rozměrů jsme limitováni malou šířkou pozemku (cca 15m), tzn. budeme muset žádat sousedy o výjimku, kvůli vzdálenosti mezi domy a kvůli umístění oken. Moc díky za každý názor. P.
Odpovědět
Profilova fotka
@abartap já v rozložení místností žádný problém nevidím. Asi to je tím, že podobný návrh máme tak.:). i co se týká světových stran, jen bych se zamyslela nad terasou. V létě se na ní upečete, pokud ji střecha dostatečně neodstíní.
Odpovědět
@abartap Já bych asi prohodila ten pokoj vedle vstupu s koupelnou. Myslím, že ze západu do něj půjde trochu víc světla než z východu. A i rozvody vody a odpad si budou blíž. V severním pokoji bych udělala okno spíš na západ (taky kvůli světlu). Ale teď ještě koukám, že jste blízko sousednímu pozemku, takže tam to asi nebude možné, že? @moozaj Co se týká terasy, podle obrázku bude zastřešená, tak by to nemusel být problém. Mí rodiče mají zastřešenou terasu orientovanou na jih a sedí se na ní krásně i v létě.
Odpovědět
@abartap Taky se mi celkem líbí :-). Jen bych ještě zkusila překopat obyvák, příjde mi, že máte moc blízko od sedačky k televizi. Obecně němám ráda takto umístěné sedačky (teda pokud nejsou mnohem větší obyváky).
Odpovědět
@abartap Návrh v pohodě, jen mi moc nesedí ten pokoj u vchodu, vyměnil bych ho s koupelnou na druhé straně. Odpady se budou lépe dělat a budou více u sebe. Terasu bych vzhledem k orientaci nechal určitě opatřit žaluziemi nebo roletami, ať se neupečete jak už bylo řečeno. Jinak v pohodě.
Odpovědět
@abartap Já bych celkově předělal pokoj u vchodu na druhou stranu a koupelnu a technickou místnost bych dal místo pokoje a wc nechal tam kde je. Rozměrově by se to mělo vejít a wc z koupelny bych asi zrušil, pokud vás tedy doma není hodně a dva požadujete.
Odpovědět
@abartap My mame trochu mensi projekt, ale podobny co se tyce rozlozeni mistnosti. Souhlasim se vsema, co navrhovali prohozeni koupelny a toho pokoje vedle vchodu. A ten obyvak bych si zkusil nejak prostorove "vymodelovat" nekde na zahrade, abych videl, jestli tam opravdu bude dost mista. Prijde mi to hodne namackane na sobe...
Odpovědět
@moozaj plánujeme mezi sloupky dát nějaké rolety, nebo žaluzie, podle pohybu sluníčka, co během stavby odpozorujeme:-)
Odpovědět
@hanih přesně tak, bohužel tam budeme blízko u plotu, takže maximálně okna do "neobytných" místností, to nás bohužel dost limituje, ale moc díky za připomínku.
Odpovědět
@bamak je pravda, že tam jsem kromě krbu zatím o rozmístění tolik nepřemýšlel, určitě by to šlo vymyslet šikovněji, chtěl jsem se i poradit s architektem, jak to bude nejlepší vymyslet s okny do zahrady (kolik francouzských / normálních, od toho se to bude také odvíjet) díky za komentář:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?