Dispozice bungalovu 5+kk 188m2

Zdravim, prosim o radu, jak nebo jestli nejak menit nas bungalov? Nemuzu prijit na to, jak ho jeste vylepsit. Mozna bude hlavni koupelna prilis mala na vanu i sprchac. Zase zvetsovat ho uz nepripada v uvahu, ma docela velke pokoje, uz ted ma 188 m2 zastavene plochy. Nevim jak ho zredukovat, prijde mi vse potrebne. Bojim se, aby se to nevysplhalo do zavratnych vysin. Jeste obyvak a kuchyn by mela byt podsklepena, protoze pozemek je bohuzel ve svahu. Mate nekdo prosim cenu hrube stavby podobne velikosti? Pripadne jaky mate druh vytapeni? Dekuji moc za napady a poznatky.
Odpovědět
Profilova fotka
počítaj 600€/m2 minimálne...ale môže to byť aj 1000, záleží ako ste nároční. Cena je za stavbu komplet. Dispozične je dom riešený dobre...
Odpovědět
@hanule172 ahoj, mame podobny dum jak vy a z vlastni zkusenosti popremyslejte nad sirkou obyvaku-5500 je celkem dost. My mame 6m a je to silene daleko. Uz jenom kvuli televizi-musite brat tu nejvetsi, nebo na ni nic neuvidite. A nebo soupnout sedacku do prostoru,coz ale asi vedle toho stolu nebude vypadat pekne... Taky mate v podstate na pet lidi jenom "jeden" zachod, coz me osobne prijde malo.
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita záchody sú dva, pri spálni a spoločný centrálny
Odpovědět
@topvideo1 ja vim, proto jsem to dala do uvozovek, ale osobne bych nebyla rada, kdyby me nekdo chodil pres loznici na zachod. At uz navstevy nebo partneri deti... a ze tech situaci bude,kdy nestaci 1 zachod :-)
Odpovědět
Dekuji moc za poznatky. Druhy wc je myslen ciste pro nas. Pravda, ze me nenapadlo, ze mozna nastanou situace, kdy bude muset i nekdo jiny k nam. Ale zase jinak to vyresit nejde, protoze slouzi i jako pro hosty z terasy, aby mi nemuseli litat pres cely dum... 600€ kdyz bychom zustali u nejakeho standardu by slo, ale jen aby. Myslite i se sklepem? To topeni asi vyresim TČ. Elekrokotel pri takove vytapene plose by nas asi sezralo si myslim.
Odpovědět
@hanule172 Me se zda, ze je dum neusporadany. Moc chodeb a nevyuziteho prostoru. Koupelna pristupna z loznice a zaroven z venku je zvlastni, asi bych to tak nechtela. V lete ji budete muset denne uklizet, abyste si nenosili spinu do postele. Chybelo by mi druhe umyvadlo v koupelne. Vstup do spize je zcela nedomysleny...prichazite takto o spoustu prostoru. Jak mate svetove strany?
Odpovědět
@hanule172 Druhe WC ciste pro nas bude slouzit pro hosty na terase :-o. Zpusob vytapeni se odviji od tepelnych start, ty samozrejme s velikosti souvisi, ale je to slozitejsi.
Odpovědět
asi bych prohodila technickou s pokojem hned u zádveří. A také ty záchody těsně vedle sebe mi přijdou zvláštní, zase chápu, že kvůli vodě a odpadům to je takto blízko. Na druhou stranu, pokud máte na stavbu, tyhle práce - tedy rozvody v základovce, jsou asi to poslední.
Odpovědět
My máme tedy velký dům, na papíře zatím, teď řešíme územko na vrt a čističku, snad už se stavební povolení blíží. V přízemí je obytná část, mamky garsonka a technická, v patře 3 pokoje a šatna plus takový pidi krcálek na moje tvoření. Pokud chcete sklep, připočtěte cenu za další patro. A nevím jak u Vás, ale v té vesnici, co stavíme, sklep povolí pouze v případě, kdy to umožňuje sklon terénu.
Odpovědět
J zepredu, S zezadu, V terasa, Z je jasnej :-D Moc chodeb? To jinak vyresit nejde, nebo vas neco napada? Z mistnisti nebo z obyvaku do dalsich mistnosti urcite chodit nechci. Abych rekla pravdu dve umyvadla v koupelne jsem nikdy nepochopila ani nevyuzila. Nad spizi jsem uvazovala asi nejdelsi cas, nicmene nic jineho me nenapadlo. Nechci dvere z chodby. Jasne, podle tepelnych ztrat, jenze ty se dozvim az bude projekt a PENB hotov. Ale uz v projektu pripadne musim umistit tepelny zdroj, ktery bude vytapet elektriku v podlaze... pokud by stacil krb, tak komin, pripadne akumulacku atd... TZ bude podle me do 18 KW
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se nelíbí to řešení kuchyně a špajzky, které šíleně prodlužuje chodbu a ve finále ten vlez do špajzky je dost nešťastnej, zabíjí to celou kuchyň jako takovou.
Odpovědět
@charado sklon tam je, tak snad problem by byt nemel. A vrt do studny a cisticku potom k te studnicni vode nebo jak? Taky jsem nad tim uvazovala, jenze kdovi, jestli by se ty penize vratili... Jinak koupelny puvodne u sebe nebyly, pak to tak vyslo diky dispozici a prijde mi to docela i prakticky ve stredu domu.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme dům zatím na papíře ale obytna bude cca 180m2 a dispozice 4kk ,2x wc,2x koupelna ,satna a technická místnost. Máme jednu chodbu a myslím si že místo využité velmi dobře. Spajz nemáme jelikož kuchyň bude ohromná a v ní spoustu místa.
Odpovědět
@hanule172 vrt kvuli vode jako takove, v te visce neni verejny vodovod ani kanalizace. Tedy je tam destova, jenze cca 100 metru daleko, takze budeme mit cisticku a vsak.
Odpovědět
máme dům 186m2 a cena HS byla lehce pod 1000 000,- jinak uspořádání se mi líbí asi bych neděla žádné výrazné změny....co se týká topení máme elektrokotel a krb a dle propočtů by náklady na provoz jen elektrikou neměly přesáhnout 25000/rok
Odpovědět
@hanule172 Poslal jsem ti pro představu náš půdorys, jelikož máme hodně podobný domek ;-)
Odpovědět
@pknotov tak to je docela pekna castka. Nejhorsi je, ze jenom elektrokotlem se topit neda, musi tam byt k nemu jeste nejaka alternativa. A zase budovat krb, jenom kvuli te vanocni atmosfere se mi moc nechce. My bychom urcite elektrikou topili z 90% a krbem minimalne, ikdyz by to po spravnu melo byt naopak. Taky mame hruby odhad na 1 mil., ale i s tim, ze by se jako zaklad vybetonoval cely ctverec - od obyvaku k loznici i ten vykously roh. Aby terasa byla v jedne rovine. Jinak jak se Vam uklizi tech skoro 190 m2? Je to hodne nebo se to da?
Odpovědět
Topeni bych se nebala, krb mame hlavne kvuli sychravemu povasi na jaro a na podzim a krb zvlafa vytopit dum pomerne slusne- mame zadni prikladani kvuli prasnosti, co se tyka ceny je pravda ze hodne praci bylo svepomoci a nasla bych urcite jeste 100 000 kde by se dali usetrit, napr.glazura na strese, levnejsi zdivo... Uklid je v pohode ove moderni materialy se perfektne udrzuji, nejvic si pochvaluji hlinikova okna s plasty se to neda srovnat
Odpovědět
@pknotov dekuji za tip. Hlinik zni dobre, v planku mame nejake miry oken, tak snad to bude vypadat pekne :-)
Odpovědět
hlinik x plast je jako trabant a mercedes, mají krásně hladký povrch a přesné hrany, do plastu se špína snáz zažere, musíte ale počítat s vyšší cenou, mym máme 2ks oken 2100 x 2000 a byla možnost PKS v plastu s tím že bychom celý život překračovali cca 7cm prah a zevnitř je kolejnice sice zakryta plastovou krytkou ale poměrne nevzhledná, cena ale byla okolo 20 000 ,- za ks, dále byla možnost hs portal - berbariérový v plastu vyšlo okno cca 68000,- a paradoxne v hliníku cca 45000,- takže hliník byla jasná volba ated mužu potvrdiz že určitě nejlepší...
Odpovědět
Profilova fotka
@hanule172 ak sa pýtaš mňa, tak ma označ s @.... Cena na m2 600€ je bez pivnice, o tej si nikde pred tým nepísala.
Odpovědět
@topvideo1 mam o ni zminku u hlavniho dotazu, pivnice neboli sklep bude pod obyvakem
Odpovědět
Profilova fotka
@hanule172 sorry, v tej rýchlosti som prehliadol...náklady v tomto prípade neviem odhadnúť...
Odpovědět
Profilova fotka
@pknotov můžu se zeptat, co vše máte za tuto cenu v HS? A z čeho stavíte? Dost mě to zajímá, chceme stavět svépomocí bungalov cca 160m2 včetně garáže. Moc děkuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pknotov můžu se zeptat, co vše máte za tuto cenu v HS? A z čeho stavíte? Dost mě to zajímá, chceme stavět svépomocí bungalov cca 160m2 včetně garáže. Moc děkuji ;-) @pknotov
Odpovědět
Nevim co tim myslite jestli cely dum nebo jen okna...
Odpovědět
@zirafa82 HS cena cca 980 000, deska 280, zdivo 230, stecha 380 a cca 100 000 za komin, venec a praci na desce a zdivu a dalsi drobnosti
Odpovědět
Profilova fotka
@pknotov super, díky za odpověď. Můžu se ještě zeptat, zda máte typový projekt nebo vlastní? My jsme ve fázi kreslení vlastního návrhu a nějak nevíme jak dál :-|
Odpovědět
Projekt kresil bratr projektant takze kazdy cm je na miru:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?