Dispozice domu

S projektantem jsme dospěli k této dispozici domu. Rád bych se zeptal na váš názor, jestli by ste udělali něco jinak. Děkuji za reakce.
Odpovědět
Přidávam 3D.
Odpovědět
Schodiště nebude pohodlné, zvážila bych začlenění mezipodesty (případně 2 mezipodest oddělených třeba 2-3 schody, pokud nechcete natahovat dům do šířky, v kuchyni i ve 2.NP je kde prostor brát). Otočila bych orientaci schodiště, aby byl prostor pod schody využitelný z prostoru kuchyně napr. jako spíž. Beztak mi orientace schodiště nepřijde šťastná, lepší je z mého pohledu nástup na schodiště z chodby (když si budou děti vodit kamarády do patra, nebudou vám chodit přes obývák, stejně tak televize a ruch z obytné místnosti bude o něco méně slyšet nahoře v patře, když schodiště otočíte). Kuchyňskou linku bych dala do U, při současné dispozici máte celou stěnu se schodištěm nevyužitou, krásně by tam šly dát vysoké skříně. Zvažte, zda dům nepodsklepit o něco více a nedat do něj schody z 1.NP, využitelnost suterénu pak bude úplně jiná. Pro ty účely bych zvážila prohození schodiště a technické místnosti (koupelny) v 1.np, nemuseli byste pak suterén zvětšovat o tolik. V patře počítejte s tím, že do pokoje vedle koupelny se budou přenášet zvuky, např. o napouštění vany bude vedle spící člověk vědět. Totéž přenos hluku z WC do sousedního pokoje.
Odpovědět
Suhlasim s predchadzajucim. Ak financie dovoli urcite by som podsklepil viac. Moze vzniknut krasny priestor na sukromne wellness - vyrivka, sauna. Pripadne nejaka chlapska zasivarna - mini bar, mini kino atp.
Odpovědět
@renatka_k děkuji, to otevřené schodiště je kompromis za galerii, kterou chtěla manželka a ja ne 🙂
Odpovědět
@deto_oesya umím si ve sklepě představit technickou i saunu i zašívareň. Zeptám se stavbáře jak to vidí oni 😊
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?