Dispozice interiérových dveří

Ahoj, přemýšlím nad posunutím dveří do spíže a v návaznosti na to nad změnou z normálních dveří do obývací kuchyně na posuvné do pouzdra. Původně jsme chtěli nechat průchod do obývací kuchyně bez dveří, ale neprojde to, kvůli tomu, že mezi kuchyní a wc mají být dvoje dveře. Také si vůbec nedokážu představit cenu posuvných dveří do pouzdra. Děkuji za rady a nápady. V místě obdelníku bude jídelní stůl.
Odpovědět
@anntroj můžu se zeptat proč mezi kuchyni a WC musí být dvoje dveře? Máme kuchyň a obývák dohromady, pak chodba a hned naproti wc a plánujeme a už s tím i tak počítáme, že z kuchyně nebudou dveře..
Odpovědět
Naše pouzdro ( pouze to pouzdro) do příčky stálo včetně montáže 12500,- .Před půl rokem.. Jinak jste si jistý těmi 2 dveřmi?? Ta vyhláška ani nic neříká o 2 dveřích...Já ji chápu tak, že WC musí být oddělené předsíňkou od obytné místnosti , což vy splňujete. Ale třeba mne někdo opraví...
Odpovědět
@karel15, @Nora Kubicova, je možné že jsem to špatně pochopila. Dveře budou nejspíše neustále otevřené, ale je fajn mít možnost je zavřít. Ale mít na zdi neustále otevřené dveře nechci, nelíbí se mi to a nemůžu se s tím smířit. Uvidíme, jak se rozhodneme.
Odpovědět
Nam projektant take rikal, ze musi byt dvoje dvere, tak je v projektu mame (take do pouzdra). Stavbyvedouci nam rekl, at to riskneme a neudelame je, ze je to palka a stejne je budeme mit porad otevrene, a kdyby byl pri kolaudaci problem, tak se tam daji provizorni a po kolaudaci se vysadi.
Odpovědět
@anntroj Dvoje dveře mezi wc a obytným prostorem jsou z toho důvodu, abyste neslyšeli a necítili od jídelního stolu, jak někdo kaká do záchodu ve vedlejší místnosti..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak kdyz jsme delali projekt pred cca tremi lety, musely byt mezi WC a obytnou mistnosti dvoje dvere. Mame take posuvne do pouzdra, velikost 120 x 210cm. Jak pouzdro, tak dvere staly cca 11 tis. (dvere mame lakovane). Mozna je to vyssi investice, ale jsme za ne radi. Ano, vetsinu casu jsou otevrene, ale jsou chvile, kdy jsem rada, ze se daji zavrit 😉 A u vas mi prijde i praktictejsi posunout je na druhou stranu a tim muzete dat na celou levou stenu regal...
Odpovědět
Profilova fotka
@anntroj Podle mne by se posunutí dveří do spíže hodilo, využijete tak lépe stěnu za dveřmi (ve spíži) a bude to i lepší vzhledem k plánovanému místění stolu. Jen pozor u těch posuvných dveří do pouzdra, nemám osobní zkušenost, ale myslím, že pak není tak jednoduché do té stěny kde je pouzdro něco zavěsit, navrtat apod. Tím myslím, pokud byste chtěli v té spíži na stěnu kde bude pouzdro umístit např. nějaké police... Jinak ty posuvky bývají ještě o něco horší pokud jde o prostup hluku, klasické dveře většinou lépe těsní, ale v tomto případě to asi nemá význam řešit. Chápu to, že nechcete mít stále otevřené klasické dveře. Také jsem to hodně řešila u nás. Nakonec máme dveře v projektu, ale dělat je nebudeme. Koupelnu s WC máme prakticky v místě vaší spíže se vstupem z chodby a pokud by při kolaudaci byl nějaký problém, přítel tam udělá nějaké provizorní dveře, které pak odstraníme.
Odpovědět
@japona, z tohoto strach nemáme. Máme zkušenost se stejnou vzdáleností, s dveřmi neustále otevřenými a v pohodě. Kdyby to někomu vadilo, ještě bude jeden záchod dál.
Odpovědět
@qeszi, na druhou stranu je myšleno zasouvat směrem do technické? To nejde, kvůli krbovkám.
Odpovědět
@sarkatr, partner je původně také nechtěl. Švagr se švagrovou je také nemají a nechybí jim, ale nemají zatím děti, takže se s nikým neruší. To je u nás stejné. Projektant nám řekl, že musí být dvoje dveře, proto tam jsou. Nevím, jak se rozhodnout. Pouzdro je pro nás docela velká investice. Dveře do spíže chci posunout určitě.
Odpovědět
Profilova fotka
My teda stavěli v posledních pěti letech a dvoje dveře nemáme ani v projektu, jen průchod. Asi záleží opět na stavebním úřadě
Odpovědět
@anntroj mame to podobne jako vy - wc na chodbu a pak je obyvak s kuchyni, zadne dvere tam nemame a na urade nam nikdo nic nerikal. Nicmene kamaradce rikal architekt to co projektant vam a kdyz jsem se na to ptala, tak by pry muselo byt wc primo v obytne casti, ale vy tam mate jeste chodbu. Nejsem ani projektant, ani architekt, ale uz stavime a nikomu nevadilo, ze tam dalsi dvere nejsou.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@anntroj Ne, myslela jsem prehodit dvere ve spizi ke druhe stene a dvere z chodby zasouvat "do spize" 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?