Dispozice přízemí-poraďte prosím :-)

Profilova fotka
Moc prosím o konstruktivní kritiku :-) , Co je špatně, co by vám nevyhovovalo a pod.
Odpovědět
Dobrý večer Osobně bych asi situoval soc. zařízení resp. koupelnu "blíže" ke kuchyňské lince např. z druhé strany za příčkou zdí, kvůli jednodušším rozvodům vody a odpadů vše na "jednom" místě. Není-li v domku další WC např. v podkroví apod. umístil bych ho samostatně mimo "koupelnu", bude-li v domku více osob nebo návštěv je to možná praktičtější. V místě kde je klavír cca "uprostřed"domu bych si osobně udělal komín a teplovzdušná kamna (ozdoba, záloha např. výpadek centrál. vytápění apod.), ale to už je čistě osobní věc :-)
Odpovědět
ahoj taky se chystáme stavět, chceme jen bungalov, zatím máme pozemek. osobně bych malinko zvětšila kuchyňku aby se tam vešla i komůrka na potraviny, takže bych posunula vnitřní pravou příčku v kuchyni trochu více doprava. souhlasím s petrmm , že wc by mělo být samostatně, pokud v domě nebude více sociálního zařízení, nebo jedno wc dát do technické místnosti. Máme starý domek a chceme do nového a určitě budu chtít dvě toalety :-) návštěva, děti.....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrmm @michaela43 Děkuji za váš čas i názor a omlouvám se za amatérské provedení :). Ano v podkroví bude ložnice, dětský pokoj , koupelna s vanou a záchodem a šatna. Rozumím argumentu s rozvody, nicméně je to vždy něco za něco. Takhle je koupelna hned vedle ložnice , v podstatě naproti dveřím do obýváku. A v podkroví je nad ní druhá koupelna. Krbová kamna s výměníkem budou plněna z technické místnosti zadním přikládáním. Na stěně vedle piana bude TV a mě se nelíbí mít na jedné stěně tv a krb. Máme to tak teď. Kuchyně- já vím je to blbě vidět, nicméně je tam špajzka za šoupačkami jakoby vykouslá do tech . mistnosti. Máme taky starý domek a chceme postavit nový dle toho, co nám teď vadí a naopak :)
Odpovědět
Máte to moc pěkný! Zvlášť ta kamna s přikládánim z technicke jsou luxus:) Jediny co bych změnila by bylo přidání okna do obyvaku na jižní stěnu. Takhle bych se bála, že bude místnost vzhledem k velikosti tmava (ale to je moje doménka, nejsem odbornik:)), druhak jestli budete mit ja jihu zahradu, byla by škoda ošidit se o koukání na ni přes obdobi, kdy se vic času trávi uvnitř.
Odpovědět
@nocnisova Lepší luxus je nemít žádné kamna, všude prach a na zahradě hromady dřeva!!!!!
Odpovědět
Slušné zádveří, ale chodba to zabíjí. Zarovnala bych stěnu v obýváku, aby ta chodbička nebyla tak šílená nudlička. Představa, jak se tudy cpu a nesu něco většího je šílená. A technická - pokud tam bude přikládání dřeva, tak bych do ní udělala dveře zvenčí, at si netaháte bordel přes dům. Proč je ve špajzce umyvadlo?
Odpovědět
Do zádveří bych přidala okno, když je ta možnost, ať tam nemáte tmu. Jinak chodba se mi taky zdá moc úzká a ten prostor pod schody, ty dvoje dveře co se tam budou otevírat, se mi taky moc nelíbí...
Odpovědět
Profilova fotka
@cerviik V zádveří si s oknem nejsem jistá.Vedle bude kryté stání...tak nevím. Spíš budeme řešit většími prosklenými dveřmi. Ta chodbička bude mít určo metr, tak snad to stačí. Nad pianem budou průhledy v sádroši. Jakože dekorační prvek :-D a zároveň budou do chodby pouštět světlo. A ty dveře do zádveří a do tech.m. budou zasunovací.pod schodama bydlej psi a nad podestou bude horizont okno. A ty dveře do tech budou víc pod schodama. Tak snad??? Co myslíte Zatím moc děkuju. :-) @inkajanakova Dveře do tech by se mi líbili, ale takhle by vedli na čelní stranu domku a do ulice , což mi přijde blbý. tak se to holt bude nosit přes zádveří. Ona ta dispoziće je vždy o kompromisu,no. :-| Ve špajzce je výlevka, ale ta půjde asi do tech.m. Každopádně díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@nocnisova Máte pravdu okno bude. Já si nebyla jistá, protože vedle bude pergola a ta bude trochu to světlo krást. Moc děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut To máte pravdu, bordel z toho je. Teď topíme plynem + krbovky v obýváku. Nicméně přístup ke dřevu máme neomezený, tudíž pro nás opravdu nejlevnější způsob vytápění + bude nejspíš elektokotel A právě sázím na to zadní přikládání, že to trochu pomůže.
Odpovědět
@rebut ja bych bez krbovék byt nechtela. Krom šetření za topení v obdobi jaro/podzim (ja jsem na mateřské, takže i přes zimu:)) je to proste jiný teplo než třeba plyn. A ta atmosféra. ..:) Nepořádek je z přikládání (a noseni dreva ke krbu) proto se mi tohle reseni maximálně libi. @hindin jo, za umyvadlo místo ve spajzce v technicke také hlasuju;)
Odpovědět
@nocnisova Topení v krbu levnější? Pokud nemáte své dřevo tak určitě né! Pokud máte tepelné ztráty baráčku vysoké - potom se nedivím, že topíte v krbu s vlastním dřevem. Já jsem pro čistý zdroj v místě spotřeby tj. elektřiny.
Odpovědět
Článek se načítá
mě se to takhle líbí, i když chvilku mi trvalo najít vchod :-D :-D (jsem myslela, že je to pokojík). Akorát kuchyňka přijde mně malinká, asi bych trochu zmenšila tech. místnost a zvětšila kuchyň, jaká je tam délka linky, na té východní straně? a ledničku chceš mít fakt ve spížce? To u nás by se dveře netrhly (nebo teda spíš by se brzo trhly :-D). Jinak co bych já asi změnila, aby to bylo takový vzdušnější světlejší, že bych zrušila ty dveře do obýváku, nechala zeď skončit kousek za klavírem zrušila bych i ten kousek zdi, co je proti schodům, takže by tam vznikl takový otevřenější prostor.... (no a pak se mi líbí prosklený zdi, takže bych taky nechala na západní straně v obýváku velký okna, teda na tý jižní, tak vlastně na obou :-D)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně, ta chodbička je moc úzká, už bych tam další dveře nedávala a nechala vše otevřené. Plus malá kuchyně
Odpovědět
Profilova fotka
stačí topné rohože, bez kotle a máte vystaráno + bojler. Nejlepší způsob ;-) a levný
Odpovědět
Profilova fotka
@damada Hele, já vím, že je to namalovaný kreténsky :-D , Ale já to líp neumim. Je to nepřesný, je to jen tak pro hrubou představu.Ta kuchyňka má 3X5.5m , linka tedy má 3m a ostrůvek 2m. Nezdá se mi malá.Ta tech. no nevim, architekt mi tvrdí, že by mohla být větší.Ledničku ještě nevim,teď jí mám docela daleko od kuchyně(nevešla se)ve vest. skříni a v poho.Ještě by se mi líbila jakože v nice,
Odpovědět
Profilova fotka
@damada Nika by byla v té stěně u tech.mistnosti.Ten otevřený prostor právě nechci. Nechci vidět z obýváku na schody. Chci v obýváku soukromí. Ta chodba bude mít min metr. Ještě se nabízí v obýváku jakoby useknout ten roh a tam vsadit dveře, tak by se zvětšil prostor kolem schodů a u zádveří. Jenže já chtěla do ob. šoupací dřevěné dveře po stěně a to by pak nešlo. No a to proskleni v ob. to mě sere nejvíc, já to jako chci, ale zároveň pak nevím jak umístit sedacku!???? A ta jižní stěna, nebude mi ta pergola(nebo přesah střechy) krást světlo, takže prosklení bude o ničem? Na západ prosklená bude určo,co nejvíc. A co tv, nebude mi to tam šajnit???Jsem zmatená :-S tak co myslíš???? @abecedka
Odpovědět
Profilova fotka
@abecedka No oni dveře mezi prostorem vedoucím na záchod a obývacím být musí. A že bych koukala z kuchyně pomalu až na h...l? to taky nevim. Co se týká té kuchyně, me 16,5 m nepřijde málo. Asi mi to stačí, teď máme menší. Jak velkou máte vy? A ty rohože moc nechápu, není to moje parketa, vytápění řeší manžel. Určitě ale děkuju a uvítám další názor, či zlepšení.
Odpovědět
@hindin když bude prosklená stěna v obýváku ta jižní, dá se dát sedačka v pohodě kousek před to, nemusí se to lepit na okno, prostě nechat průchozí pruh... a pergola ti zas tolik světla nevezme, rozhodně míň, než zeď ;-) u nás jsi byla už když pergola byla, nebo ne? S tím šikmým vchodem do obýváku mě to napadlo taky, ale jestli chceš šoupací, tak to nic, no...
Odpovědět
@hindin a ta lednička v nice by mohla vypadat hezky, kdyby byla jako vedle těch dveří do spížky, nebo kde myslíš?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?