Doporučte projekt bungalovu, kde bude oddělená kuchyň

Profilova fotka
Prosím o doporučení projektu bungalovu, kde bude oddělená kuchyň. Většina projektů má kuchyň, jídelnu a obývací pokoj v rámci jedné místnosti. My bychom chtěli kuchyň ooddělenou od obývací části. Máte někdo takto kuchyň vyřešenou? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Omlouvám se, že vkládám stejný dotaz ještě jednou. Poprvé jsem ho vložila do otázek, takže jsem nemohla reagovat na vaše příspěvky. Teď už vím, jak na to..... Tak to jsem ráda, že to není jen náš "výmysl" ;-). Chtěli bychom oddělenou kuchyň s jídelnou s východem na terasu. Nelíbí se nám a přijde nám to nepraktické, pokud se na terasu a zahradu chodí přes obývák. Nyní v bytě chodíme do kuchyně přes obývák a proto sníme o odděleném obýváku. Všichni známi mají kuchyň, jídelnu a obývák propojený. A když se ptáme, co by udělali jinak, kdyby znovu stavěli, tak většina by úplně oddělila kuchyň. Já jsem teď objevila 2 projekty s oddělenou kuchyní na http://www.wittner-haus.sk/. Tak uvidíme. Nyní se začínáme ohlížet po projektantovi v oblasti Rychnov n.Kn. a Hradec Králové. Může někdo doporučit?
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to není žádný výmysl :-) pokud máte například nějaké obrazy, originály nebo něco takového, tak byste si to nemohli do toho obýváku ani pověsit, chytá se na to ta mastná pára a ani ta nejlepší digestoř tomu nezabrání. Obývák je určený k relaxaci, pokud je v něm i kuchyně, tak to fakt hodně narušuje. Mám podobnou zkušenost, že ti, kteří to mají dohromady, tak by to rádi oddělili, ale ono to už pak nejde, chybí třeba okno. Mě se žádné typové projekty nelíbily hlavně z důvodu malé a neoddělené kuchyně. Ale ani další prostory nebývají nějak extra promyšlené.
Odpovědět
Neznám ve svém okolí rodinu, která by měla typový dům. Právě proto, že každý máme jiné požadavky, je lepší oslovit projektanta, aby vytvořil návrh "na míru" budoucím obyvatelům. Zvlášť, když se to spojenými obývákojídelnokuchyněmi jen hemží. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, já jsem si dům projektovala sama. Trvalo mi to tak 2 měsíce, než jsem to vyladila a několikrát jsem měnila i zásadněji dispozice. Pak jsem to dala autorizovanému inženýrovi na překreslení.
Odpovědět
Profilova fotka
V domečku taky chceme aspoň částečně oddělenou kuchyň - za rohem (kam nebude vidět) od obývaku a spojnicí bude jídelna. Teď v bytě máme kuchyň a obyvák v jednom a vadí mi, že když máme návštěvu a sedí se v pokoji a já chystám něco v kuchyni, tak je vidět všechen ten provozní chaos. Ne vždycky se všechno hned poklidí, tak ať to není všem na očích.
Odpovědět
@misule86 U nás bereme návštěvy jen do kuchyně. Sedíme u stolu a pijeme kafe (a nemačkáme si břicho u konferenčního stolu). Obývák je u nás samostatná místnost, máme ho jen pro rodinu, relaxujeme v něm. Chtěla bych to tak i ve svém domě. Z kuchyně by byl přístup i na terasu, z obýváku na terasu chodit nepotřebujeme :) Možná by stálo zvážit, když budete mít kuchyň "za rohem", aby se dala úplně zavřít třeba zasunovacími dveřmi. Schováte provozní chaos a zároveň se vám nedostanou výpary do obýváku.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak něco podobného.... Ještě vyřešit vchod do obývacího pokoje z chodby, aby se nemuselo přes kuchyň, prohodit zádveří s koupelnou a zastřešit terasu u kuchyně a už by se to blížilo naší představě.... :-) Mezi obývákem a kuchyní bych dala zašupovací dveře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?