Doporučte prosím architekta či schopného projektanta

Chystáme se stavět dům a potřebujeme projekt co nejdřív a tak hledáme ideálně architekta či schopného projektanta. Prosím, pokud máte někdo kontakt na někoho schopného, koho můžete doporučit/kdo Vám dělal projekt, prosím o sdílení ať už sem do konverzace či to sz. Ideálně pokud budete sdílet cenu kolem které se jeho/její ceny práce pohybují. Děkuji
Odpovědět
Dobrý den, připojil bych se ... Potřeboval bych kontakt ohledně projektové dokumentace lokalita Jižní Morava. Budu stavět bungalov 300m2 ve tvaru L, zajímalo by mě jestli někdo stavěl něco podobného a kolik stála projektová dokumentace. Děkuji mnohokrát.
Odpovědět
@redir5 studie od dobreho architekta v praze je cca 75-150tis + dph, otazka je kdo je dobry architekt @pajoslav88 bungalov do L staví každej druhej
Odpovědět
@iveta_89 Pokud to stavěl každej druhej v těhle rozměrech tak by mě zajímalo právě kolik stál projekt nicméně děkuji za věcnou odpověď.
Odpovědět
@pajoslav88 300m2 užitné plochy? to bude 10mil, zvažte jestli takovou plochu potřebujete, zdá se mi to nesmysl...
Odpovědět
@iveta_89 Troufam si teda oponovat. Praha, obesli jsme 3 velmi dobre architekty (je pro vas dobre, kdyz je prace vybrana jako inspirace treba na archiwebu)? A ceny za studii byly vzdy 40-60 tis.
Odpovědět
@redir5 projekt bych pocitala navic min. 150 tis.
Odpovědět
Uz i tady na malomeste skoro u hranic se ceny za dokumentaci pro st. urad (vse, co bude od 1. 1. 2020 pozadovano) pohybuji okolo 70 - 100 tisic.
Odpovědět
@bayt mohla bys prosím napsat o koho se jedna. Děkuji
Odpovědět
@bayt nabídka příprava+studie 120+dph interier 40+dph stavební řízení 50+dph autorský dozor 900/hod projekt pro SP není v ceně
Odpovědět
@bayt další architekt základní taxa 100+dph za dům odhad investiční náklady 5mil
Odpovědět
@iveta_89 Za kolik by u nich byl projekt pro povoleni?
Odpovědět
@iveta_89 mame tam vse co potrebujeme nebojte se ... Nebavim se ted kolik me bude stat dum, zajímal me navrh domu ... nicméně Dekuji opět za Vas věcný názor.
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin nebylo v ceně... to je do dodělání studie velká neznámá...
Odpovědět
@iveta_89 To bych prave vedet chtela pred zadanim studie.
Odpovědět
@pajoslav88 Neptejte se tady a zavolejte jim, napište jim email... do 2-3dní znáte cenu. Od architekta co už má trochu jméno (zaplatil si pr článek na archiwebu) a portfolio počítejte minimálně 1-1,5% z odhadní ceny realizace.
Odpovědět
Abych Vam odpovedela k dotazu, tak pocitejte s delkou vypracovani PD minimalne okolo pul roku - od dne, kdy na vas dojde rada. Plus dalsi doba na vyjadreni, stanoviska atd. Od 1. 1. 2020 budou PD muset obsahovat projekty vzduchotechniky, pozemak radeji TZB zada profesakovi, nez by to kreslil sam. Nekolik mych kolegu pozemaku projektovat prestava a chodi uz jen delat dozory, protoze to bude pakarna. Jak moc na to spechate a odkud jste?
Odpovědět
@iveta_89 Nechci uvadet jmena, to by nebylo seriozni. Dostala jsem soukrome cenove nabidky. Planujeme normalni mensi rodinny dum, zadne extra vymysly. Ted uz mame vybrano opravdu skveleho cloveka. Zaslouzili by si i vic, na druhou stranu kdo by to poplatil? Pisu to proto, ze se pak spousta lidi necha predem odradit, architekta neoslovi, a podle toho ty domy vypadaji. Pritom smysluplne navrzene rozmisteni mistnosti a hezk vzhled je zaklad. To už se nikdy predelat neda. A kdyz to porovnam s celkovou cenou vystavby, ta castka je marginalni a pritom se stonasobne vyplati.
Odpovědět
@puhelin v tom případě to jsou jednoduchy počty, takovej průměrnej architekt co dělá domky, od A do Z, zvládne fakt poctivě max 4 za rok, měsíčně má náklady (mzdove, najem, leasing....) min 100 x 12 = 1200/4 = 300, cena za takovej RD inženýring+projekt+dozor je 300+dph, jsi na 5-10% z ceny realizace RD
Odpovědět
@bayt tak jestli je možné ráda se podívám, pošlete do zpráv děkuji.
Odpovědět
@iveta_89 Ja jsem z oboru. A ptam se na cenu za projekt pro povoleni.
Odpovědět
Tyjo, překvapuje mě, že nikdo nemůže nikho doporučit.
Odpovědět
@redir5 Ahoj, mohu doporučit velmi schopnou architektku Pavlínu Šebestovou FURTFUTUR, která je i zde na střeše jako @carpatia . Studii našeho domu mám k nahlédnutí v profilu. Spolupráce s ní byla jedna radost, vždy respektovala naše přání a hodně nám poradila. Dělá domy všech cenových kategorií a dokáže respektovat rozpočet, s čímž má dost architektů trochu problém 🙂. Doporučuji jí kontaktovat, ale má toho docela hodně díky tomu, že je šikovná a nepředražená, takže nevím, jak je na tom časově...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja doporucuju studio Cohab z Brna (www.cohab.cz), maji na webu i realizace, tak muzete nakouknout, je tam i nas dum🙂 My jsme byli maximalne spokojeni, studie nas nadchla a celkove se s nimi skvele pracovalo. Aktualni cenik neznam, cena par let stara by mohla byt zavadejici. Momentalne dela projekt znamym a taky jsou spokojeni, jsou peclivi, dodrzuji terminy, maji vkus a napady.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@bayt dobrý den, nešlo by prosím nějak soukromě nám dat kontakt na toho šikovného člověka? děkuji moc!
Odpovědět
@polly_batchevapavlova Dum navrhovala @carpatia
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?