Dřevostavba x cihlový dům, máte nějaké klady/zápory?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, za 3 měsíce se jdeme optat na hypotéku ale problém je.. Líbí se nám dřevostavby, které jsou normálně nahozené a dvou patrové :-) Ale nevíme jak dlouho vydrží (životnost). Nebo se pustit do stavby normálního cihlového domu? Máte nějaké klady a zápory? Zkušenosti s firmami ? Děkuji Ps: Doufám, že je to srozumitelně napsané :-N . Jestli je toto téma už založené omlouvám se ;-)
Odpovědět
dobrý den, zkuste tohle: http://www.modrastrecha.cz/diskuse/vo... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/pr... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/mo... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/mo...
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 rozdíl je asi v tom, že dřevostavbu vám postaví na klíč cca za měsíc a sami si na tom nic neuděláte pokud nezvolíte variantu na dodělání. 6ivotnost je min 2 generace, pak je dům stejně zastaralý a mladý ho budou chtít předělávat, takže toho se nebojí, že by mě nevydržel. No a zděný dům to je klasika, zase si ho můžete nechat postavit a nebo stavět sami třeba 2 roky.... Firem je mraky, je dobré si ujasnit zda dřevo nebo cihlu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pafca4 tak sem ty odkazy zase pěkně smazal :-D si byla holt rychlejší ;-) o minutu ]-( :-D
Odpovědět
@pafca4 @petrsv1000 Děkuju moc zítra na to koukneme. :-) Jinak dřevo cihla je nám jedno, hlavně aby to vydrželo :-N Jinak budeme pak potřebovat co nejdřive, platíme docela vysoký nájem na malý byt..
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 koukni na uspornedomy.cz zkuste navštívit nějaký ukázkový dům a uvidíte ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 To mě vůbec nenapadlo :-) Zkusit napsat do té firmy, jestli bysme se mohly přijít podívat do nějakého ukázkového domu :-) Děkuju moc
Odpovědět
Profilova fotka
@horvathova3 jj koukni na ty stránky, je tam hodně info i o těch ukazkových domech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
dřevostavbu doporučuji s ověřenou realizační firmou, protože stavba je náročnější na správné provedení detailů. Technicky lepší je stěna difuzně otevřená, tedy s provětrávanou fasádou a ne omítkou. Pokud chcete klasický omítaný dům, spíše levnější, doporučuji klasický zděný dům, který patří mezi tradičnější a seženete na něj lépe řemeslníky.
Odpovědět
@horvathova3 Mnoho firem má vzorové domy. Doporučuji podívat se buď na admd nebo na vzorovedomy. Tam najdete mapky vzorových domů většiny výrobců.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?