Dům 7,6 x 11,1 m - vaše připomínky

Profilova fotka
Zdravím, chystáme se stavět a než půjdeme za projektantem chtěl bych už mít konkretní návrh z kterého bude vycházet. Nakreslil jsem situační návrh ,který by nám asi nejvíce vyhovoval vzhledem k velikosti domu a jeho umístění . (výstup na zahradu je Západ , strana ze vstupem do domu na Jih , garáž na Východ ). Pozemek 1200m2. Pozemek se postupně svažuje mezi vjezdem a chatkou cca o 1-1,5 m . Budou se tedy muset udělat teréní úpravy a mezi obývákem a kuchyní by měl být schod. 1,sedlová střecha by měla být bez přesahů - modernější provedení s pálenou taškou 2,zdivo nejspíše cihla 30 plus zateplení (vata) 3,topení elektrokotel + klasické radiatory + krb - (krb - s výměníkem nebo aku nádobou nebo volně pouze do vzduchu - záleží co je pro danou velikost domu vhodné) jestě zvažuji solar.panel na garáž na ohřev vody v léte . 4,Střešní okno - ložnice , oba dětské pokoje , nad schodištěm 5, garáž na hranici pozemku + jedno nezastřešené garážové stání před domem . Předem Děkuji za všechny rady, připomínky a návrhy úprav. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
zadne pripominky ?Je to dokonaly ?? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@wario Je to hezké, mně osobně by akorát vadily dvě věci; 1) absence alespoň malého pokoje v přízemí (zlomená noha, zablokovaná záda, stáří) 2) příliš mnoho prosklených ploch na západ a jih (v létě tam bude vedro) Kuchyň, jídelna a obývací pokoj mají dohromady 50 m. Já bych ze severu 10 m ubral, (kuchyň stejně nemá okno na sever) a udělal tam malý pokojík. Ale je to váš dům, takže je to na vás. Jinak je to velmi pěkný projekt, alespoň mě se to líbí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozmerove se mi obyvak s kuchyni zda ok. Zvažoval jsem variantu s tech.místnosti a pranim za garazi a pracovnu dat tam kde je tech.mistnost.znamenalo by to ale prodrazeni stavby.a nejsem si jist zda by byla ted pracovna vyuzivana.zlomenou nohu bude muset clovek prezit v obyvaku.take na prani by se muselo chodit pres 4 dvere. Okno na jih a západ v lete vedro ikdyz se mi ty okna nezdaji mic velka.ale v zime to snad pomuze s ohrevem domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Je problem pokud okno presahuje z přízemi do patra .venec ?
Odpovědět
Máme francouzká okna na západ a na jih a žádný problém v létě s přehříváním nemáme. A to jsme na kopečku a kolem žádné stromy. Na jižní straně máme zastřešenou terasu v létě máme pod průhlednou střechou baldachýn, na západ je cca 1 m přesah střechy. Nemáme ani venkovní ani vnitřní žaluzie, jen hustou bílou záclonu a stačí to. Naopak na jaře a v zimě je to paráda, když sluníčko vyhřeje celý obývák a nemusí se moc topit. Velikost fr.oken je 2,1 x 2,4 a mohli být klidně větší.
Odpovědět
@wario Ještě koukám na ten Váš plánek. Stavba garáže na hranici pozemku může být pouze na výjimku - povolí Vám to na SÚ a vlastníci okolních pozemků - nemusí? I garážové stání musí odpovídat min.odstupům od hranice pozemku- min.2 m, nebo zase výjimka. Vyhovíte požárním předpisům - Požárně nebezpečný prostor? Budete muset mít pravděpodobně požární dveře mezi garáží a domem, počítáte s tím? Na tyto věci bych se šla určitě prvně informovat na SÚ a poradila bych se i s projektantem - ten by Vás na totéž měl upozornit. Pozor i na to že plot se nemusí nacházet přímo na hranici pozemku a tím pádem nemusí zcela sedět vzdálenosti na situaci z katastru, ze které bude při umísťování stavby vycházet Váš projektant. Nepožaduje obec zelený pás kolem cesty atd.?
Odpovědět
Profilova fotka
@alikc S těmi skly na jih bych si moc starost nedělal, máme velké plochy na jih a takové normální 3sklo a je to bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
@wario Ahoj, co se týká mých postřehů: 1-dřez v kuchyni a nad ním okno - pokud to bude normální okno, tak pozor na baterii (aby se tam vešla a dalo se otevírat okno) 2-ten výstup z koupelny přímo do obýváku mi přijde zvláštní, ale třeba to je běžné 3-instaloval bych střešní okno i do koupelny v podkroví, hlavně kvůli větrání (přijde mi to jako lepší řešení než tam pořád svítit a mít tam větrák co povede ven) 4-jste si jistí, že chcete mít ložnici hned vedle dětských pokojů? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pocitam s povolenim zadost o povoleni vyjimky stavby mam podanou. Okolni cesty jsou majetkem mesta takze to resim s mestem.s pozarnimi dvermi take pocitam.vysledne rozmery a umisteni vyjde ze zamereni pozemku geodetem a rozmery stavby z cihly stejně tak velikost oken. V přízemí je spis pradelna s tech.mistnosti dohromady,kde bude priprava na sprchovy kout. Ktery se tam udela nebo neudela.s tou bateriji mate pravdu.v koupelne je planovane klasicke okno na sever.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud bude krb s vymenikem bude stacit pristup zezadu pouze pres šatnu ?
Odpovědět
Profilova fotka
@wario Ještě bych uvažoval o odpadu ke komínu - respektive k topnému okruhu krbu s výměníkem.
Odpovědět
Profilova fotka
myslíte si že u takhle velkého domu je možno zvažovat o podlahovém topení v přízemí a v patře radiatory ? 2, jaký strop ? Trámy , pohledový beton , klasický ?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?