Dům do 140m podlahové plochy včetně kotelny

Kdo máte nebo se chystáte stavět? Dům bude určitě patrový kvůli velikosti pozemku+bude garáž. Jak máte řešen půdorys? Případně jak se vám v takto malém domě bydlí? Děkuji
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/proj...
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádi bydlí se třemi dětmi v domě Nero od G servisu. Záleží jak moc velká má být ta kotelna. Oni jsou spokojení, mají plynový kotel a to se tam v pohodě vešlo. Na klasickou kotelnu by se to muselo trochu upravit. Jinak je to ale dispozičně hezky řešený malý domek.
Odpovědět
Podle mého názoru je 140 m ideální. Jako malé domky beru 100 m a méně.
Odpovědět
@paveronika pro kolik lidí to bude? Máme cca stejnou plochu, za malý bych ho určitě neoznačila. Pro 4 člennou rodinu je to docela luxus, i 5 členná (tak aby každý měl svůj pokoj) by se vešla v pohodě, ale to neplánujeme, tudíž jsme radši zvětšili pokoje a přidali šatny. Garáž je super, dají se tam skladovat další věci, takže tím líp :)
Odpovědět
@e346 pro čtyřčlennou rodinu. Teď máme v bytě 65m tak si říkám že to bude jednou tolik.. Chtěla bych dům větší jen kvůli financování to nejde..
Odpovědět
Profilova fotka
Počítejte s tím, že u dvoupodlažního domu sebere nějaké místo navíc schodiště a 2 haly. V bytech bývá poměr skutečně obývaných ploch ku"technickým" lepší.
Odpovědět
@paveronika pokud pro 4 člennou, tak fakt úplně v pohodě. Je pravda, že u dvoupodlažního nějaké místo zaberou chodby a schodiště, na druhou stranu obecně mi to připadá u těch větších domů ekonomičtější (nebo minimálně stejně ekonomické) jako u bungalovu. My obě chodby máme více méně jen uprostřed domu, tudíž nejmenší rozměr jen tak aby se tam vešly dveře. Prostor pod schody je docela bohatě využit, nechtěli jsme plýtvat místem zbytečně... fakt hodně záleží na tom jak to budete mít řešené dispozičně, jak velké jednotlivé místnosti potřebujete apod. Zkuste si to načrtnout a uvidíte. Klíčové je nezapomenout na úložné prostory, protože zvlášť budete-li mít podkrovní, tak pokud pak celý prostor zabijete skříněma a komodama a hromadou haraburdí, tak vám to bude připadat příšerně malé. Je lepší tyhle věci promyslet dopředu.
Odpovědět
máme cca 95 čistých metrů, 4+1 4 členná rodina, když se to trochu poskládá tak v pohodě, ale samozřejmě bez zahradniho domu ani nahodou, zrovna jej stavim
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?