Dům podle projektu Aygon od G-Servisu

Profilova fotka
Nestavíte někdo, případně nemáte již postaveno podle projektu Aygon od GServisu? Taky je nabízen jako typový dům Moderna 1 u EcoHouse. Zajímaly by mne zkušenosti s dispozicemi a reálné fotky domu. Chystáme se stavět na jaře 2016. Děkuji! :-)
Odpovědět
Ahoj, od jara 2015 Aygon stavíme. Oproti typovému projektu ale stavíme v kombinaci cihla + zateplení polystyrenem. Protože na to nechvátáme a bydlet chceme až ve 3. qvartálu 2016, v tuto chvíli máme hotovou zatím hrubou stavbu a nyní řešíme svislé rozvody. V příloze posílám fotky z listopadu těsně po montáži oken.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji za fotky!!! Máte SZ. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobry den, omlouvám se ze vstupuji do diskuze. Vybrali jsme si také dum aygon. Budem stavět svépomocí z porothermu. Chtela jsem se zeptat na kolik kc mate vypocteno ze vas dum vyjde? A na jakou částku jste se dostali ve fázi co je na obrazku( Hrubá stavba plus okna?) . Nas rozpočet je 2.2 milionu, tak jestli je to reálné. Dekuji misa
Odpovědět
Profilova fotka
@xberka Mohu také poprosit stejně jako @misapap24 o přibližný rozpočet, do kolika peněz se chcete/potřebujete vejít? Moc děkuji ;-)
Odpovědět
Dobrý den, právě také začínáme stavět Aygon, nemáte ještě pár fotek z interiéru? Děkuji moc.
Odpovědět
Dobrý den, také stavíme tento dům. Zrovna jsme ve fázi těsně před omítkami. Co se rozpočtu týká, tak my jsme se s hrubou stavbu včetně oken vešli do cca 1,2 mil. Můj předpokládaný finální rozpočet je 2,5 mil. Zatím to vypadá že by se to mohlo povést.
Odpovědět
Profilova fotka
@redby Tak to je krásná částka! Můžu se zeptat kde stavíte a zda svépomocí či přes firmu? Jakou jste zvolili střešní krytinu? My máme jen střechu v Alu plechu naceněnou na 500 tis. :-(
Odpovědět
Dobrý den, Kompletní střecha: krovy KVH + krytina Tondach +Lindab okapy také cca. 500 tis. s 15% DPH. Nyní jsme ve fázi po podlahách, zateplení stropů (35 cm vaty) sádrokartonech a těsně před koupelnami. Přikládám 1x aktuální foto z obývacího pokoje do kuchyně. :-)
Odpovědět
@a_nulka Stavíme kousek od Sedlčan. Svépomocí moc ne, protože na to není čas. Ale přes firmu taky ne. Sháním si pouze místní řemeslníky, dle referencí a doporučení. Tím se samozřejmě mohu dostat na mnohem lepší ceny. Ted poprvé omítky řeším přes firmu a už se mělo začínat před měsícem a stále nic. Materiál si také řeším sám. Střechu mám Tondach, Krov nemám tedy z lepených trámu, ale nechal jsem si to přepočítat a použil klasické trámy akorát o něco větší. Komplet Střecha se vším všudy mě vyšla na cca 250tis.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Ahoj Aygoňáci. Jak dlouhý máte prosím přesah střechy a jak budete řešit jeho podbití? Máme mít 785 cm a zrovna zvažujeme, zda podbít shora nebo zespoda palubkama nebo vymyslet jinak. Pokud někdo přidáte fotky, jak postupujete ve stavbě, budu taky moc ráda! ;-)
Odpovědět
Dobrý den, také se chystáme stavět tento domek, stavět budeme něco svépomocí a něco za pomocí řemeslníků z okolí (Liber. kraj). @redby Váše cena za hrubou stavbu vypadá super, jak velké trámy jste museli použít na krovy? Klasické trámy vyjdou zcela jistě nepoměrně levněji než KVH. Nemohl bych poporsit o více fotek z výstavby pro lepší představu. Díky a ať to pěkně odsejpá.
Odpovědět
@mich555 Nevím jestli si to pamatuji přesně, ale myslím že trámy jsou 28cm na výšku. Takže docela pořádné trámy. Cenová úspora byla značná. Myslím, že na krovu jsem ušetřil dobrých 40%.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak podlahy jsou vylity a nyní se dělají sádrokartony. Tak nějak se zamýšlím nad tím jak řešit osvětlení na šikmém stropě? Jak to budete řešit vy? Díky za tipy.
Odpovědět
Děkuji ta úspora zní pěkně, já bych osobně šel asi do nějakých led pásů či bodovek do SDK podhledu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Dobrý den, chystáme se též stavět dům Aygon, jsme ve fázi hrubé stavby. Máte někdo tento dům již zcela zhotovený? Mohli by jste vložit fotky vnitřních místností (kuchyně+obývák) pro inspiraci?? Zachovali jste šikmé stropy? A jak jste řešili osvětlení??? díííky za rady
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ahoj, jak pokračujete ve stavbě/stavbách? Můžete poslat foto hotového domu? Interiéry/exteriéry? Máte někdo krb? Díky Radim
Odpovědět
Stěhovali jsme se loni těsně před Vánoci. V příloze posílám pár fotek. Nyní už je místo hlíny anglický trávník :-) Krb nemáme. Finální světla jsou v všude v chodbách, koupelnách, na záchodě a v ložnici. V obýváku a dětských pokojích zatím ne, visí tam silné LED žárovky a svítí dobře :-). V tuto chvíli truhlář dokončuje montáž dřevěných dveří a hned po tom budou na řadě schody.
Odpovědět
Xberka - děkujeme za fotky. Mohu ješte poprosit, jestli vidím dobře, máte v obýváku řešené šikmé stropy ... jak jste vyřešili osvětlení mezi kuchyní a obývákem? Máte kuchyň a obývák spojený, nebo rozdělený? předem moc díky i za fotky
Odpovědět
kacenka187 - teď zrovna nemám po ruce příhodnou fotku, ale obývák s kuchybí jsme řešili skoro přesně tak, jak je v originálním projektu, jen tu oddělovací zeď jsme udělali o řadu vyšší, abychom na ní mohli bez problémů umístit zásuvky a LED osvětlení pracovní desky. Osvětlení v obýváku i kuchybi zatím máme visící výkonné led žárovky, pořád ještě máme jiné priority - nyní nám truhlář dokončuje vnitřní dřevěné dveře, bude obkládat schody apod. Osvětlení budu řešit asi až teď přes zimu, až nebude žádná práce venku. Zatím ještě nemám vybráno, ale určitě to nebudou bodovky.
Odpovědět
Děkujeme za fotky, mohla bych Vás poprosit ještě o fotku kuchyně a také obýváku z pohledu od francouzského okna? Jde mi o to, jak to v reálu vypadá velké :-)
Odpovědět
My jsme zadali projektantovi ukázku Aygonu a upravili jsme si ho podle sebe. V současné době máme hrubou stavbu a přístí týden bude uzavřená (dovezou konečně okna) Dispozici kuchyně a obýváku máme do velikosti stejnou, stropy zachováváme také šikmé a mezi kuchyní a obývákem žádnou zeď nebudeme mít ... kdyby byl zájem, jak jsme tento Aygon dům přetvořili do svého obrazu, mohu poslat fotky po uzavření stavby pro inspiraci :-)
Odpovědět
@kacenka187 Prosím mohla byste sem dát fotky? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme projekt Aygon taky předělali k obrazu svému. Jsme ve fázi těsně před dokončením. Příští týden by měla být hotová fasáda, uvnitř malujeme, v úterý dorazí podlaha. Nemám u sebe žádné pořádné fotky, tak přikládám jen jednu zvenku se stavebním bordelem, na druhé je krb, na který se tu ptala @koshee84
Odpovědět
@sunshine1983 , Jsme ted těsně před uzavřením stavby okny, pak se bude zateplovat fasáda polystyrénem a dodělávat spodní střecha ... v Kuchyni a obýváku žádnou dělící zeď nemáme, chtěli jsme velká okna. Vchod do obýváku a kuchyně je přes 160cm dveře do pouzder a krb bude s přikládáním z chodby do obýváku :-) ... až bude hotovo, mohu v případě zájmu zaslat další foto pro inspiraci
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem našla foto budoucí kuchyně těsně po vylití podlah.
Odpovědět
Dobrý den, zatím jsem ve fázi výběru projektu, ale Aygon se mi zamlouvá nejvíce. Dovolím si položit dotaz, zda někdo přemýšlel, jak oddělit WC od koupelny v přízemí. Napadlo mě dát WC místo technické místnosti a a případný plynový kotel dát do koupelny.
Odpovědět
Do toho bych asi nešel v technické místnosti je plno věcí, které není kam jinam pořádně dát: - centrální vysavač - rack s technologií - plynový kotel - rekuperace - vodní filtr - zabezpečovací ústředna - bojler - bude tam střídač a baterie fotovoltaiky + MPTT pro ohřev vody Již rok bydlíme a společný záchod nevadí. Když je nejhůř, je v permanenci samotný záchod, který je v patře.Možná by bylo možné zmenšit hostinský pokoj a dát záchod vlevo od koupelny. Ale po roce musím konstatovat, že dispozice jsou dobré a vše tak akorát a nehýbal bych s tím. Dokonce jsem přemýšlel zrušit terasu a vyřešit tam další místnost/sklad, ale to by byla také chyba. Mám na zahradě pěknou velkou buňku, ze které udělám zahradní domek (3x5m) a jestli budou peníze, přistavím zezadu nudli 3*8m.
Odpovědět
Profilova fotka
@burns My máme samostatné wc pod schodama. Půdorysy viz. fotoblog.
Odpovědět
to Xberka: Asi bude lepší zachovat samotnou technickou místnost, to máte pravdu. Já na samostatném wc trvám, to je pro mě základ :). Jak se koukáte na možnost umístit wc za stěnu obývacího pokoje a zmenšit tak ten 15 m2 velký pokoj. Zároveň bych vždy chtěl, aby wc bylo u venkovní zdi kvůli okénku a větrání. Možná wc zmáčknout mezi hostinský pokoj a koupelnu bude nejlepší. To a_nulka: Rád bych se zeptal, zda u vašeho domu máte řešení nějaké odvětrávání wc. A proč jste v obývacím pokoji zrušili to rohové okno, které je v základním projektu. Mně se to líbí, protože si myslím, že s tím rohovým oknem je část obýváku, kde by měla být TV, příliš osvětlena. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@burns V koupelně je u stropu schované v sdk kufru odvětrávací potrubí, na které je napojen ventilátor z wc i koupelny. No a to rohové okno se nám prostě nelíbilo. Chtěla jsem velké okno se sedací lavicí a taky je pravda, že by pak na té stěně s portálem nezůstalo moc místa na TV.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?