Dům ve tvaru L, které uspořádání je lepší?

Dobrý den. Prosím, poraďte,která verze domu je lépe řešena? Sousedy budeme mít pouze ze 2 světových stran, ze zbylých dvou stran je jen výhled do krajiny, jsme na konci zástavby,takže už tam další domy v budoucnu určitě nebudou.Terasa bude zastřešená, dům jen přízemní a jde nám hlavně o soukromí.A ještě právě potřebuji poradit s uspořádáním místností vzhledem ke světovým stranám.Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týče světových stran, tak by se mi více zamlouval první návrh. Doporučuji ale celý návrh překreslit v nějakém programu (já používám Sweet Home 3D - je jednoduchý, zvládne ho i naprostý laik a dá se stáhnout z netu). Pokoje jsou hrozně malé a v okamžiku, kdy začneš dávat mistnostem konkretní rozměry, tak je dost možné, že se ti celý návrh rozhodí.
Odpovědět
@sismato Ve sweet home kreslí projektant ;-). Jinak v té ruce se to zdá ale každý ten dětský pokoj má 11-12 m2,ložnice 19 m2.Původní náš návrh je ta dvojka ale kvůli těm světovým stranám jsem až nyní začala uvažovat i nad jedničkou. Budeme stavět z VPC 17.5 cm,takže užitná plocha domu vychází asi na 180 m2.Jinak díky za názor.
Odpovědět
Profilova fotka
A proč je ložnice tak velká a pokojíky tak malé? Do ložnice se chodí spát, narozdíl od dětí, které jsou v pokoji celý den. I koupelna je větší než dětský pokoj.
Odpovědět
@slabici Protože v ložnici chci ještě jakoby šatnu abych k dětem do pokojíčků nemusela dávat moc nábytku ale jen v podstatě postel,stůl a například komodu a zbytek prostoru měli na hraní. Jinak koupelna je větší proto,že je v celém domě jedna a je pro 5 lidí. Ona v ní bude i větší vana,což z obrázku vidět nejde. Ale jinak, za Vás, jaké uspořádání? Jednička nebo dvojka? Také děkuji za názor.
Odpovědět
za mě 1 u pokoje č. 3 bych volila okna stejně jako 1 a 2 na JZ a ne SZ chápu, že je to jen nákres rukou, ale jídelní stůl bych do toho prostoru otočila o 90° a asi by se mi líbilo mít celou zeď obyvák kuchyně prosklenou a jen 1 široké dveře ven (blíže ke kuchyni ne k obyváku, až ti děti vyběhnou během hodiny 10 ven a dovnitř a pokaždé přitom přinesou spoustu písku, tak oceníš, že je to jen v jednom místě a dál od sedačky)
Odpovědět
Profilova fotka
@sklenaro Za mě vzhledem ke světovým stranám č.1. V té druhé bude v pokojících tma a zima
Odpovědět
1. U pokoje 3 dát okno jak píše subsomi. Stůl bych nechal, ať ven na zahradu vidí všichni kdo u něho sedí, nechtěl bych být ten na koho zbyde místo zády :). My jsme skromný a místnosti máme malé a místem jsme šetřili, ale v pěti lidech bych udělal raději koupelny dvě, byť třeba menší, jedna s vanou a jedna s koutem, nebo aspoň nějaký sprch. kout do TM, kdyby se vešel.
Odpovědět
Z těchto dvou variant číslo 1. Jen okno u pokoje 3 dát na Jz nebo prohodit s pracovnou.
Odpovědět
Ale stejně bych se snažil nakreslit něco, kde by byly okna pokojů do zahrady a ne k sousedům.
Odpovědět
@subsomi Díky za postřehy. S tou skleněnou stěnou to zvážíme.Vůbec mi mě to nenapadlo ale vzhledem k tomu, že tam bude zastřešená terasa, tak je fakt, že by se tam celá ta skleněná stěna hodila a i se mi ten nápad líbí. Díky ;-)
Odpovědět
@r4d3k74 On v té koupelně je sprchový kout akorát na obrázku není zakreslený.Je jakoby v tom vykouslem v té koupelně. ;-) Tento nápad uspořádání jsem přes noc přemýšlela a dnes ráno to hodila na papír. Musím to překreslit pořádně. Ale díky ;-)
Odpovědět
@r4d3k74 On v té koupelně je sprchový kout akorát na obrázku není zakreslený.Je jakoby v tom vykouslém v té koupelně. ;-) Tento nápad uspořádání mě napadl dnes v noci a ráno jsem to v rychlosti hodila na papír. Musím to překreslit pořádně. Ale díky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@subsomi Díky za postřehy. S tou skleněnou stěnou to zvážíme.Vůbec by mě to nenapadlo ale vzhledem k tomu, že tam bude zastřešená terasa, tak je fakt, že by se tam celá ta skleněná stěna hodila a i se mi ten nápad líbí. Díky ;-) @subsomi
Odpovědět
@r4d3k74 To bohužel vzhledem k přístupu na pozemek a tvaru parcely a světovým stranám (když nechci tmu v pokojích) jinak už právě nejde. Dům musí být usazen na SZ stranu, jinam to nejde. A na terase chceme soukromí. On ten náš pozemek je skoro 1500 m2, takže ti 3 sousedi, co jsem nakreslila jen orientačně na obrázek, tak takhle blízko všichni určitě nebudou. Nicméně díky za postřehy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?