Dveře z jídelny na terasu - rozměr?

Profilova fotka
Dobrý den, zajímá mě váš názor na šířku dveří, které budou vedle kuchyně a "za zády" jídelního stolu (na fotce úplně vpravo). Povedou na boční část terasy, jižní strana, venku 4m boční zahrádky (tzn. relativně OK výhled). Východ by měl sloužit k tomu, abych nemusela přes celý obývák když něco chci jen vystrčit ven (připálené buchty 😄). Zároveň se bojím velkého slunečního svitu při stolování. Ale klasické "balkonovky" mi už připadají out. Máte nějaké zkušenosti?
Odpovědět
Volila bych 150. Balkonovky by vypadaly blbě, zastarale. My máme na zahradu z ložnic 150 cm, klasické otvíravé a líbí se mi stále a mnohokrát se ukázaly jako praktické. Mohu v případě zájmu vyfotit.
Odpovědět
@eva_smetanova Jen poznatek: my máme v tomto místě fix 170 cm široký a jídelní stůl jakoby na střed. A můžu vám říct, že ten výhled na svou zahradu stojí za to, ať už v zimě nebo v létě (ve srovnání s klasickým oknem, kterým člověk vidí od určité výšky, když sedí). Dále se fix lehce myje (pokud tedy není v patře), protože nejhorší je mytí vnitřků rámů. Cenově je taky levnější. Směr máme na JZ a v létě se musí stínit - máme venkovní žaluzie. Ale v zimě naopak krásně vyhřeje místnost (máme rádi hodně slunce). Ale nemáme na té straně terasu. Je otázkou, zda ty dveře opravdu budete využívat, zvláště když máte hlavní část terasy z obyváku. A pokud tam budete mít venkovní žaluzii/roletu? @nora_kubicova Co jsou "klasické otvíravé"? Měl jsem za to, že jsou balkonovky, balkonovky se sníženým prahem, vchodové dveře (tomu já říkám klasické otvíravé) a portál, případně fix. Pokud to označujete stejně, jako já, pak nerozumím tomu, co myslíte tím, že by balkonovky by vypadaly blbě ve srovnání s klasickými dveřmi. Mám za to, že balkonovky vypadají +- stejně jak vchodové dveře (jen "bezpečnost" je jiná). Moderně bude vypadat buďto portal nebo fix.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?