Dvougenerační dům

Dobrý den, planujeme stavět dvougenerační bungalov. Na internetu jsem nenašla žádný návrh, který by se mi zamlouval. Máte prosím někdo postaveno? Děkuji 🙂
Odpovědět
Dobrý den, původně jsme uvažovali o stavbě takového domu, aby jsme vyřešili i bydlení pro syna - ne dvojgenerační bungalov, ale přímo dvojbungalov - dva domy napojené na sebe, dokonce byly i trochu jakoby odsunuté, dvě pultové střechy proti sobě ( asi to bylo něco od slovenské firmy Promiprojekt ), jenže nám nevyšel pozemek, který jsme chtěli zakoupit ( rovinatý ). Nakonec jsme sehnali pozemek svažitý ( tam by bungalov nešel umístit vzhledem k převýšení ani rozměrům ), tak budeme stavět patrový dvojdům s pultovou střechou, obdélníkového tvaru - dá se říci dva samostatné domy vedle sebe se zrcadlově obrácenou dispozicí. Nechtěli jsme řešení - např. staří v přízemí, mladí v patře, takže jsme šli do tohoto řešení. Ač spolu domy sousedí prostřední stěnou - tak každý dům má naplánován samostatný věnec ( to aby se nepřenášely zvuky z jednoho do druhého domu ), topení řešeno jedním TČ, které bude mít nezávislé ovládání pro každý dům zvlášť. V přední části domu terasa - společná, ale není problém oddělující příčka. Nám se toto řešení domu zdálo lepší, než dům rozdělit na patra, každý má svoji terasu a jak patro, tak přízemí.
Odpovědět
Ve dvougeneracnim bydlime. Ale vzniklo to dodatecne, proto to ma sve mouchy a nedostatky. My v podkrovi, rodice v prizemi. Urcite doporucuju vlastni vchody, vlastni zahradu, vlastni parkovani. Proste moznost se uplne oddelit a oddychnout si od sebe. Byt si alespon trochu vzacnejsi.
Odpovědět
@puhelin tím, že to budeme stavět, tak doufám, že ty nedostatky předem budou vyřešeny i když věřím, že postupem času se určitě něco dalšího najde. 🙂 Vchod i terasu budeme mít zvlášť.
Odpovědět
@franti_p máme pozemek dost veliký a na patro nechceme, takže se nám tam vleze bungalov. Jak píšete vy, dva domy spojené jednou stěnou. Jen nevíme jak to rozdělit a typových bungalovů takových moc není
Odpovědět
@sabina15 Tak skvele. My jsme radi, ze rodice nejsou daleko. Sice je to nekdy narocnejsi se dohodnout, ale neumim si predstavit, ze by jednou museli jit do domova duchodcu.
Odpovědět
@sabina15 Tak dle popisu to můžou být prostě dva bungalovy postavené těsně vedle sebe, nebo ne? 🙂
Odpovědět
Tak když se domluvíte s projektantem a vysvětlíte co a jak chcete - určitě Vám něco pěkného naprojektuje. Když budete na webu hledat něco ve smyslu dvojbungalov, tak určitě něco co by se Vám líbilo najdete, aby jste mu mohli vysvětlit co a jak si představujete. Dá se říci že byl to byl jeden bungalov s oddělenými částmi domu, se samostatnými vstupy, postavený pod jedním číslem popisným, takže může stát na jednom pozemku. Navíc nemusí mít stejné prostory jako druhý bungalov ( jeden může být větší, druhý klidně menší ). Pokud by jste stavěli pod dvěma rozdílnými č.p., tak by jste museli pozemek rozdělit, na každém by mohl stát jeden RD, byť by měli společnou stěnu - tedy něco jako řadovka. Také budeme mít dvojdům pod jedním č.p..
Odpovědět
Koukněte třeba na : https://www.vila-domy.sk/
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?