Dvoupodlažní RD, prosím o názor

Dobrý den, prosím o názor a postřehy na náš projekt RD. Navrhovali jsme si to my a ted dali projektantovi na zpracování PD. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt jste si to navrhovali sami jo? :-D Vždyť to je až na pár detailů okopírovaný tento projekt - http://www.uspornedomy.cz/dokumenty/k... :-D
Odpovědět
@zmrz_lina No ten nám byl vzorem. Ale předělali jsme ho na zděny a upravili rozměry domu, koupelny atd.. Omlouvám se pokud se to někoho dotklo.
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka v pohodě, inspirovali jste se, jako velká většina. Ale psát, že jste ho vymysleli... to mě zarazilo, protože zrovna včera jsem si ten projekt prohlížela ;-)
Odpovědět
@zmrz_lina No až jsem to napsala tak mě to napadlo, že jsem to psát neměla, ale už mi to nešlo upravit.
Odpovědět
Oprava: Nenavrhovali jsme si to samy. Upravili jsme typovou dřevostavbu na zděny a udělali dispoziční a rozměrové úpravy.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě je to celkem buřt, odkud to je. moc se mi líbí JÍDELNA, z duše nenávidím požírání jinde, než v jídelně případně kuchyni. Kdybych nebyl stařec s malými dětmi, nechal bych si postavit nějaký dřevěný domeček z heluzu, a taky bych si vzal inspiraci.
Odpovědět
Mně by chybělo zádveří, ten vstup do pokoje a dolní koupelny hned od vstupních dveří by mi vadil. Nahoře je obrovská nevyužitá chodba a ty pokusy o šatny v pokojících mi taky nepřijdou zrovna efektviní.. hodně zmenší pokoj... nelíbí se mi dveře do ložnice - umístění ..nelíbí se mi wc bez okna a hned vedle vchodu do obýváku. Líbí se mi kuchyň.
Odpovědět
Profilova fotka
Kromě už uvedného od kamilape by mi vadilo, že je tam v přízemí spousta prostoru jakoby nevyužitelného - na průchody, běhat kolem jídelního stolu ven/dovnitř, do patra - máte jídelnu vlastně v hale. Tu cestu přes obývák, co ho vlastně dělí na 2 zóny nám původně architektka udělala taky a já jí to schodila :). Ale každý to má jinak. Jelikož se mi ale nelíbí celkově tato dispozice nedokážu úplně říct jak to zlepšit v detailech :). Nicméně bych se zamyslela nad osvětlením menšího pokoje co je vždy vlevo nahoře. To okno mi přijde nějaké malé, bála bych se, že tam bude tma.
Odpovědět
@kamilape Zadveří tam je jen není oddělené dveřmi. Nahoře je velká chodba z důvodu, že dole je jídelna a zadveří :). Zkoušela jsem to vymyslet jinak ale nejde to. Co se týká šaten v pokojích nahoře, tak ty tam byt nemusí je to jen sadroš. Ale i tak jsou pokoje dost velké mi přijde. Umístění dveří v ložnici se dá taky upravit. WC bez okna je slabé místo, to mi vadí taky. Ale bude to nejspíše řešeno světlíkem do koupelen. A WC vedle obýváku není a je odděleno ještě dveřmi. Návrh je předán projektantovi a ten to má doladit. Ale chápu, se Vám nelíbí už dispozice domu, tak těžko se řeší detaily. Děkuji za názor.
Odpovědět
@tulda27 Kolem jídelního stolu se ven litat nebude. Protože okno je fix. Ven se bude chodit bud z kuchyně nebo obýváku. Jidelna je jakoby v hale, ale proto,že jsme chtěli schody v interiéru. Osvětlení menších pokojů nahoře i dole bude ještě jedno podélné okno ze severu. Děkuji Vám za reakci.
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka ok, já spíš myslela, že je to hlavní křižovatka celého domu - z kuchyně do obýváku a z obýváku ke vchodovým dveřím, na schody ke všem pokojům nahoru - na můj vkus je to prostě hala (srdce domu jak říká kamarádka) a pro jídelnu to není vhodné místo - je tam moc rušno. Možná by se tam víc hodilo vytvořit prosvětlený pracovní kout, který počítám potřebujete a prohodit? No nevím, přijde mi to jako nejslabší místo. A je tam v přízemí u vstupu dost málo úložného prostoru, kam dáte botník, skříň nebo věšáky na budny - nepoznám odkud je plná podchozí výška u schodů? zda ten prostor už půjde využít? To bych ještě zkusila vymyslet. Naše zádveří má asi 6 m2 a přijde mi na dům malé a to tam nejsou jiné než vstupní dveře. Nechcete dům ještě maličko "nafouknout"? Zvětšit cca o 30 cm v zadní části v ložnici a chodbě a naopak v přední v kuchyni? Nahoře se to také užije. No těžko říct - tak uvidíte co na to projektant, ale oni to obvykle řeší spíš po té stavební stránce, aby to šlo postavit... A tu toaletu dole oddělete od koupelny nahoře luxfery to u kamarádky pomohlo. Koupelna má okno veliké to půjde. Držím palce ať se Vám to povede vyladit dle Vašich představ :).
Odpovědět
@tulda27 No ten jidelni stul je možné dat ještě jako by kolmo na ostrůvek /bar (misto barových židli ) Jinak prostor pod schody bude, takže by se tam mohlo něco vlézt. A "nafukovat " už by jsme to nechtěli, všichni nám tvrdi ze je to už ted dost velké ;-) . Hledali jsme dlouhou typový dum aby se nam líbil a tohle byl jediny. A i tak jsme ho upravovali
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@linaka jo to je právě důvod, proč jsme to nakonec vzdali a nechali to udělat na míru, vždy toho bylo tolik na úpravu, ale taky jsme se inspirovali v jednom projektu hlavní dispozicí, ale pak jsme architektkou měsíce ladili věci nám na pozemek a podle našich přání. Stejně se to ještě s projektantem měnilo a řešilo do detailů (např. komín a nosná zeď se předělávali jen v projektu 3x jsem zvědavá co na živo). Ta varianta s ostrůvkem obecně se mi líbí víc, ale zkuste si to namalovat co to udělá, jaké vzdálenosti na průchod Vám to hodí, aby to nebylo spíš horší než lepší. Ty hlavní "dopravní toky" by měly zůstávat volné... když to člověk dělá nově,měl by to dělat správně. Jeslti jde využít prostor pod schody bude to muset stačit :). Já si teď hrozně zvykla na lavici a věšáků není nikdy dost. A ty "šatny" zvažte, opravdu to ubírá místo, děti víc ocení prostor na hraní/pokec s kámoškama než schovku při výběru trička. 15 m2 je pokoj tak akorát. My máme jeden větší, ale v tom bude modelové kolejiště ;). Kvůli tomu jsme i zmenšovali ložnici.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?