Má někdo aktuální zkušenost s firmou Ekonomické stavby?

Dobrý den, recenzí na firmu ekonomické stavby jsem přečetla spoustu.Zajímalo by mě, jestli se tu najde kdo má s nima aktuální zkušenosti.
Odpovědět
1
2
Zkus uživatelku @geotlapky
Odpovědět
@teron diky za tip
Odpovědět
Chci vas jen upozornit ze es vlastně neni stavební firma jen si najímají dělníky z okolí stavby. Dále jejich stavby jsou předražené a financování nevýhodné. Zkuste se pohlednout po šikovnem zivnostnikovi z vašeho okoli. Určite se domluvíte. A financování zkuste zkušeného poradce. Budete na tom ve finále lepe
Odpovědět
@spaly Děkuji za upozornění, vím že to není stavební firma. Řešíme především financování, vzhledem k tomu, že nemáme pozemek. Takže potřebujem nějak zafinancovat jak pozemek, tak stavbu baráčku. Tím pádem zjišťujeme možnosti.Finanční poradkyni mám,jen se jen sami prohlížíme po různých možnostech.
Odpovědět
Lidičky nestrašte mě. My s nimi máme sepsanou smlouvu o smlouvě budoucí a nyní vybíráme pozemek... Jsme v programu Nulová hotovost. Slíbili financování domu i pozemku. Vstupní částku 170 000 jsme si dle jejich propočtu nechali ne na tu jejich překlenovací půjčku ale na financování od ČSOB. jE TU NĚKDO S PODOBNOU ZKUŠENOSTÍ? TAKHLE V RANNÉM STÁDIU?
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Sousedi si nechali postavit dům u ES a základovou desku jim nacenil na 700tisíc, protože jim namluvili, že kvůli vysoké spodní vodě nelze zakládat na pasech a že pod deskou musí mít metr štěrkového lůžka. Když zjistili, že to tak vůbec není, bylo už pozdě. Smlouva byla podepsaná a ES neuhli ani o kousek. Jejich smlouvy jsou hodně neprůstřelné. Já bych s nima nestavěl.
Odpovědět
@jakuda A DOSTAVĚLI?
Odpovědět
Profilova fotka
Kolega z práce si nechal sehnat pozemek, a když měl kupovat, a měl už nevýhodné smlouvy o smlouvě budoucí uzavřené se sankcí, zjistilo se, že by na pozemku nemohl stavět. Takže vycouval, a napřed to vypadalo, že zaplatí 250 tisíc sankcí, a on by to fakt raději zaplatil, pak si našel dobrého právníka a nakonec dal právníkovi asi 20 a ekonomkám musel zaplatit 30 (no to byl ale rozdíl). Myslím, že pan Mencl je gauner.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucajska Dostavěli. S tím u ES asi není problém. Dům byl ale předražený skoro o 100% oproti místním firmám.
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/fina... http://www.modrastrecha.cz/forum/poze... http://www.modrastrecha.cz/forum/mont... http://www.modrastrecha.cz/forum/proj... diskuzí na ES je tady dost a obrázek si každý musí udělat sám.
Odpovědět
No my jsme ve fázi, kdy už jeden pozemek nesplnoval kriteria a vraci nam zalohu, ale to je nase chyba, uspechali jsme to aniz bychom si od manazera stavby nechali poradit. zajima me spis zda program nulova hotovost, ikdyz to tedy nulova hotoovst neni nekdo dostavel. my na to zas tak nespechame, i kdyby staveli rok a pul. dulezite je ze nechceme prijit o penize a nemit nic. jsme mladi manzele a es nam byli doporuceny. v podobne etape je i kamos a ten nam radi co bude nasledovat. aspon v tomhle vime.
Odpovědět
Profilova fotka
No hlavně bych jim za žádnou cenu nepodepisovala směnku ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja bych jim teda nepodepsala vubec nic...sezente si nejakou seriozni firmu. Oni to bohuzel nejsou ;-)
Odpovědět
@jakuda Díky za upozornění. Nic proti Vašim sousedům, mě nacenit základovku na takové peníze, tak v první řadě si to nechám prověřit u nezávislého odborníka a určitě nic nepodepíšu. Každopádně s žádnou firmou s kterou bych měla stavět dům, bych smlouvu nepodepsala, aniž bych ji nedonesla na přečtení právníkovi.
Odpovědět
@candat Díky za odkazy, ale jak jsem psala, recenzí jsme četla spoustu, takže odkazů není třeba. Chtěla jsem aktuální názor nejlépe někoho, kdo má osobní zkušenost nebo někdo jeho blízký. A né udělaný názor jen čistě s recenzí.
Odpovědět
@zmrz_lina Tak to je snad samozřejmé, nikomu bych nepodepisovala směnku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 já myslím, že právě ty recenze lidí mluví za vše.... také jsem nad nimy uvažoval, také jsem neměli peníze, chtěli zálohu aniž by něco začli, naštěstí mě kamárád od nich varoval a já nic nepodepsal.... a za rok pak spokojeně bydlel s jinou firmou ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Samozřejmě, že recenze jsou důležité, proto jsme psala, že jsem je četla, včetně všech odkazů tady a to nejenom o ES. Většina rezencí jsou staršího data, proto jsme se tu zeptala, jestli nemá někdo akuální informace. Za zeptání nic nedám a informace zjišťuju o více firmách.
Odpovědět
Vždycky když nějaké vlákno o ES zapadne, objeví se vzápětí nové. To je jak když to organizuje David Mencl osobně. Nedávné vlákno o ES taky začalo tím, že autorka chtěla "aktuální informace" od těch, co "skutečně stavějí". :-|
Odpovědět
@viados Aha, takže zeptat se, znamená být automaticky od firmy ES, ste mě pobavil. Hlavně silně pochybuju, že by ES vůbec měli zájem, aby tady nějaká diskuze probíhala a to vzhledem k tomu, že je tu 99% recenzí silně proti nim. To by byli sami proti sobě, nemyslíte. Já to teda tak vidím. Chtěla jsem jen zjistit zkušenosti lidí tady, od toho modrá střecha je. Rezence na stránkách ať už je to jaká chce firma, jsou vždycky pozitivní, tam se toho moc člověk nedoví.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme neměli pozemek, to nemá na začátku nikdo. Proč to hned řešit s ES? V těch diskuzích jsou osobní názory lidí, co s nimi buď stavěli nebo chtěli (a včas utekli) nebo pozorují souseda či příbuzného, jak s nimi válčí (taky mám informace od člověka, kdo s nimi bohužel nedostavěl). Ale většinou to tu bývá tak, že jak s nimi někdo chce stavět, stejně ho nic nepřesvědčí a nemá cenu se o to pokoušet. Proto už tu jsou jen krátké zprávy typu "s nimi nikdy". A na co většinou lidi dojedu? Na podepsanou směnku nebo takové podmínky ve smlouvě, které nemohou dodržet. Pokud to odnesete k právníkovi, on vám nejspíš sám řekne, jak je smlouva nevýhodná a abyste utíkali. Nikdy bych se neupsala firmě, která chce peníze dopředu. Ta naše si vzala "jen" 50 tis. za projekt (budiž). Vše ostatní se platí až po provedené práci. To ES neumí určitě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 jo těch pozitivních lidí tu bude asi pomálu... staršího data sice jsou, ale problémy jsou pořád setejné.... :-| @slabici krásně a výstižne napsáno ;-)
Odpovědět
Jéééééééé já jsem ale nikde tady neuvedla, že chci řešit něco s ES!!!!!!!!!!!!!! Já jsme se jen zeptala, protože mě to zajímá a rozhlížíme se po možnostech, které jsou na trhu. Bohužel i ES je na trhu, tak o ní zjišťuju informace, jako o jiných firmách. A to že někdo podepíše nevýhodnou smlouvu a pak směnku.............. Tak to nemají podepisovat, co víc k tomu říct.
Odpovědět
@mak07 tak zrovna první 2 odkazy jsou aktuální víc než dost, staré +- měsíc.
Odpovědět
@candat ano jsou, ale nemyslela jsme jen přímo tady na střeše, ale tak všeobecně. Lidi co je s váma, já se jen zeptala..............
Odpovědět
@mak07 a lidi ti jen odpovídají
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 bohužel tady jsou lidi na ES dosti alergický :-D pak jsem totiž přijdeněkdo "brečet " že zaplatil zálohu a nic nemá a co má dělat... to už je ale pozdě. Takl si to neber ve zlém, jen je vypusť ze seznamu ;-) Ta směňka nevypadá nevyhodně, proto ji lidi podepíšou, ale nevýhodná asi bude :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem na ES koukala tak dva, tři roky zpětně. Diskuze mne odradily, pak jsem se koukala na Euro Development a taky po přečtení diskuzí jsme od toho odstoupili. Věřím tomu, že pár lidí s nimi postavit muselo, a že bydlí.
Odpovědět
@candat no spíš mě mlátí o hlavu, že jsem hloupá :-D
Odpovědět
@petrsv1000 Jj šak v poho, mě jen ty reakce překvapili. Já je na seznamu nemám (nemáme zatím žádnou konkretní firmu), po tom co jsem si o nich přečetla, přesto mě to zajímalo, zkušenosti někoho, kdo s nima jednal, jedná. Je to pořád jen další nabídka na trhu, tak jsem chtěla být v obraze. Ono těch firem co mají špatné recenze je spousta a člověk se chce zorientovat. Ať aspoň trochu máme představu, než si sjednáme první informační schůzky. Tak o směnce žádná, to bude určitě výhra století to podepsat :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?