Finální projekt bungalovu, prosím o připomínky

Otevírám diskuzi a prosím o připomínky, poznatky k tomuto projektu
Odpovědět
Nevím no, mě se nepozdává moc orientace na světové strany, dětské pokoje na sever a šatny, špajs, kuchyň na jih....
Odpovědět
Vím o tom, bohužel jinak to nešlo sestavit
Odpovědět
Profilova fotka
@ywonne jen bych to otočila zrcadlově, aby pokoje byly tam, kde je teď kuchyně a naopak. Jinak ale dobrý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já bych tu situaci neviděla tak tragicky - vlastně hlavní společný obytný prostor je na jihozápad, což je dobře. Zase kdyby to bylo zrcadlově, tak kuchyň a obývák by byl na sever a to by bylo horší vzhledem k sluníčku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ywonne z jakého konkrétního důvodu to nejde sestavit jinak? pro zhodnocení by pomohlo vložit situaci
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně bych taky nedávala dětské pokoje směr sever. Ložnice tak nevadí, ale děti tráví ve svém pokoji pak dost času. Jen tak od oka mě napadá vyzkoušet tuhle změnu: technickou dát na místo dětského pokoje 114, k němu posunout koupelnu, dál posunout ložnici, na místo ložnice šoupnout kuchyň, dětské přehodit (nebo aspoň jeden) na místo kuchyně. Vím, že takhle to zní hrozně a určitě by se změnily trochu rozměry, ale možná by to šlo, chce si trochu pohrát s tím, jestli by se vám to tam vlezlo.
Odpovědět
technickou místnost máme právě danou dozadu kvůli přikládání dřeva do krbu s oboustranou vložkou, ať si netaháme špínu po domě. Byla to naše priorita mít technickou vedle obývacího pokoje. Tím pádem to nelze takto přehodit. Kuchyň bych určitě nechtěla mít až vzadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to moc líbí, myslím že tu tento projekt už jednou byl, ale trošku jinak? Tuším že koupelna byla jinde a dveře do TM nebyly zvenku? (jsem maniak přes projekty :-) ) Takhle mi to přijde super, já bych sice nechtěla kuchyň tak oddělenou od obýváku, ale to je věc osobních priorit a pokud jste smíření s pokoji na sever, tak tomu podle mě není co vytknout :-)
Odpovědět
Super! ;-)
Odpovědět
@ywonne Máme podobný projekt jako vy, ráda bych se zeptala jak budete řešit osvětlení v té dlouhé chodbě? My jí máme podobnou taky cca 17,3m2
Odpovědět
Profilova fotka
mě se to líbí, hlavně ta šatna v ložnici to sem taky chtěla, ale bohužel. @leonakv máme taky dlouhou chodbu do L, budeme tam mít bodovky, řešili jsme to s elekrikářem a navrhl to jako nejlepší řešení
Odpovědět
@barus.8 děkuji, taky tam dáme asi bodovky, máme bungalov, architekt navrhl světlovodné tubusy ale ty stojí majlant :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@leonakv nad těma sme taky přemýšleli, ale vyhrála levnější variana :-)
Odpovědět
Opravdu to zkuste ještě pokoumat, doma jsem měla pokoj na sever a bylo to opravdu hrozné. Dost se protopilo a místnost byla temná. Pro dělání úkolů a později práce je severní strana velmi nešťastná.
Odpovědět
Souhlasím s @aurinko. Nyní máme na sever pouze šatnu, wc a koupelnu. V novém domku jsem na sever nechtěla žádnou obytnou místnost (máme na sever prodlouženou střechu a vznikla tak garáž). Místnosti jsou plné stínu a působí chladně.
Odpovědět
Leonakv; světlo v chodbě máme vyřešené tak, ze ze přední časti domu máme podlouhlé okno, které prosvetli chodbu, naopak v kuchyni, kde si myslíme, ze nebude dostatek světla budeme dávat svetlovod.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Málo pokoju na takový prostr chybí pracovna
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?