Finální projekt, co si myslíte?

prosím o Vaše názory, děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
proc si vsichni cpou do baraku auto? nejak tomu nerozumim....
Odpovědět
@monii9 vidim jeden pokojicek. Asi ale vite proc to tak chcete. Vyuzijete zachod v technicke? Navsteva Vam asi bude chodit stejne asi hned u obyvaku. I kdyz by me to bylo neprijemne, kdyz by nekdo sedel hned za zdi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans My máme taky garáž naprojektovanou v domě a to třeba z důvodu toho, že je podle mě jedno, jestli vám garáž zabírá prostor "domu" a neboo jiné místo zahrady, za další je výhoda v přecházení ve špatném počasí. Nemusím v dešti nebo sněhu lítat přes půl zahrady (ještě třeba s mimčem:-)) nebo pokud převážíme větší množství věcí. Ano je to zejména o pohodlnosti a praktičnosti. Ale zároveň chápu, že to tak třeba někdo nechce :-) Věc názoru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kam vedou ty schody? To je do patra které nevidíme, nebo to jsou schody ze suterenu?
Odpovědět
A my máme dokonce dvojgaráž, trvala jsem na tom (a přesto tam nemůžu mít všechna auta). Chci chodit suchou (a teplou nohou) do domu a z domu. Chci si moc vyložit pohodlně nákup. Někdo, kdo nemá svoje auto rád, tak je mu jedno, že mu na něj padají kroupy, v mrazech se namáhá baterie, škrábe ráno okna, zametá sníh apod. Já to mám prostě jinak.
Odpovědět
Tiež nie som zástanca garáže v "dome", radšej prístrešok - ktorý teda stojí podstatne menej.. Ide o to, aké máte auto,ak je to mercedes, tak by som mu garáž postavil, v opačnom prípade sú to vyhodené peniaze + je to vlastne miestnosť pre auto - väčšia ako spálňa, ako obývačka... prístrešok sa dá navyše spraviť elegantný - spojený s domom - takže tiež nemusíte ísť mokrou nohou do domu. Záleží však na pozemku, ten nevidím, tak neviem poradiť. Ak však garáž chcete, treba počítať s investíciami navyše - zateplenie, izolácia, garážová brána... Je to na Vás. Navyše v zime keď bude odpadávať sneh z auta - tak tam až tak sucho nebude :).. Ale ako hovorím, je to vec názoru a preferencií, ak garáž chcete majte ju. Osobne by som schody vo vstupnej chodbe nechcel - je to špinavý priestor a špina sa bude nosiť z a do domu. Dom je inak kompaktný, jediné čo mi prekáža sú tie odskoky na chodbe - t.j. prečo je kúpelňa užšia na úkor chodby? Rovnako vstup do detskej izby mi príde nezmyselný.
Odpovědět
@monii9 Ten prostor na jídelní stůl je malý. Chtělo by to alespoň 270 cm. (90-90-90)
Odpovědět
@monii9 Jestli někdo garáž chce, tak ať si ji klidně postaví, jen by podle mě neměla být na úkor obytných místností a z vašeho projektu ten dojem mám. 18m pokojík pro 2 děti, z toho skoro 2m jakási nepoužitelná chodbička je podle mě málo, také okna jsou podle mě nevhodně-dala bych velké na jih a třeba menší na V. Nelíbí se mi ten úskok v chodbě, ale to je jen estetická záležitost. A nějak si nedokážu představit, jak budete do garáže jezdit, když vchod máte ze everu a vjezd z východu....ale asi to máte nějak vymyšlené podle příjezdové cesty, pozemku.... :-)
Odpovědět
Díky za názory, pro lepší orientaci přidávám obrázek orientace pozemku.
Odpovědět
@jakuda schody vedou do podkroví, které chceme zprovoznit, až bude jedno dítě větší a schopné být samo nahoře.
Odpovědět
Profilova fotka
@monii9 V tom případě by mi vadilo, že schody ústí hned u vchodových dveří. V zimě je to část, která může být špinavá, popřípadě mokrá od roztávajícího sněhu z bot. I když budete pravidelně uklízet, tak se to stane. A běhat skrz tuto část jen v ponožkách pokaždé když si budu chtít zajít z pokoje do kuchyně, nebo obýváku by mě jako dítě dost štvalo. Nebo bude mít pantofle a bude rozčilovat Vás, že to roztahuje po domě. Potom mě ještě napadá, jestli jste přemýšleli kam dáte televizi aby v ní nebyli odlesky od oken? Jinak mi to příjde pěkně logicky navržené. Líbí se mi jak jste vyřešili vchod do dětského pokoje, kde alespoň nebudou zavazet dveře při otevírání.
Odpovědět
@jakuda máte nějaký návrh, jak by to šlo vyřešit? Se schodištěm nejsem úplně spokojená, kvůli zmiňovanému problému (úklid). O umístění TV a sedačky také přemýšlím, je to oříšek, okna na Z a J budou velká prosklená...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@monii9 To se hrozně špatně radí, když nevím jak to bude vypadat vrch. Pokud to ještě nemáte nijak namyšlené, napadá mě nejjednodušší varianta schody otočit. Tj. nahoru by se chodilo po schodech z chodby a výstup v patře by byl na kraji. Ale nevím jestli to je reálné, jestli v té krajní části je například dostatečná výška pod šíkminou střechy. Pokud by to nešlo řešil bych to obdobně ale se schody ve tvaru U. V každém případě chodbu tam máte dost velkou na to, aby se tam vstup na schodiště vlezl. Jedinou výhodu aktuálního řešení vidím v tom, že by se časem z horního patra dal udělat úplně samostatný byt. Pokud to ale neplánujete, tak bych hledal jak to upravit a vstup zchodiště dostat ze zádveří. Co se týče TV, tak ta klidně může být i před oknem. http://www.modrastrecha.cz/blog/mirka... Jen na to upozorňuji, ať si to předem promyslíte. Už v projektu by bylo vhodné do toho místa dotáhnout dostatek zásuvek a přípojku k anténě, popřípadě i datový kabel k síti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@monii9 ahoj, tak prístrešok sa Vám tam na pozemok vlezie, určite by som ju zrušil a otvoril ten dom, lebo sú tam úzke chodby a malé izby, určite by som sa s tým pohral.. Ak garáž stále chcete tak schodisko by som urobil jednoramenné a to tak, že by začínalo na náprotivnej strane oproti vstupu pri dverách do chodby a tiahlo by sa do ľavej strany smerom ku garáži - kde by nevadila šikmina. Navyše získate priestor na chodbe - napr. šatník na topánky, bundy - kde nemusíte robiť vstavanú skriňu - stačia dvere a regále.
Odpovědět
Profilova fotka
Tento projekt nee. Malý domek a ještě do něj cpát garáž - nehledě na to, že z té garáže se nejde do domu, ale i tak se musí venkem.... ty schody jsou taky dost blbě řešené - hned u vstupu. Myslím si, že to lze chytřeji vymyslet:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?